De toerisme sector op Phuket ziet dit jaar met vertrouwen tegemoet. De badplaats heeft de gevolgen van de jacht op de zero-dollar tours achter zich gelaten en de Russen hebben Phuket weer gevonden, zegt directeur Bill Barnett, van C9 Hotelworks Co.

Volgens de Phuket Hotel Market Update van februari is de Russische markt al sterk verbeterd. Vorig jaar nam het aantal Russische toeristen met 51 procent toe dankzij de betere roebel-baht wisselkoers.

De Chinezen komen ook weer terug. Het Chinese Nieuwjaar zorgde dit jaar al voor een extra stimulans. Phuket eindigde vorig jaar in zelfs in de plus. De omzet per hotelkamer nam met 4 procent toe. Het aantal toeristen steeg met 18 procent en op de luchthaven van Phuket arriveerden ruim 7,5 miljoen toeristen.

Eind dit jaar zal de renovatie van de terminal voor het binnenlands vliegverkeer klaar zijn. Beide terminals, voor binnenlandse en internationale vluchten, zijn dan met elkaar verbonden. De luchthaven van Phuket kan dan nog meer toeristen verwerken.

Barnett denkt dat het toerisme in Phuket de komende tien jaar verdrievoudigt, waardoor het eiland een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Azië wordt. Tot 2020 komen er nog 32 hotel bij, dat zorgt voor 5.495 extra hotelkamers.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Phuket verwacht een goed toeristisch jaar met meer Russen en Chinezen”

 1. Theo zegt op

  Ik snap werkelijk niet dat men zegt” Phuket zou de toeristische attractie van Azië zijn” . Ze zijn nl. op dit moment druk bezig om de toerist weg te jagen , 1e,geen strandstoelen meer maar een simpel strandbedje ( je betaald wel het volle pond ) , 2e,sinds kort heeft men besloten om de sluitingstijd van de bars maar op 01.00 te zetten ( voorheen begon het nachtleven juist om die tijd ) Dus duidelijk geen verbeteringen voor Phuket

 2. Eric zegt op

  Als je de juiste lokatie kiest op Phuket dan heb je strandstoelen en indien het nachtleven voor een aantal onder U pas om 1u begint dan ken ik er de reden voor, want die mensen zoeken om die tijd een meid die het goedkoper aanbied indien ze geen klanten gehad heeft die dag.

  In Bangla kan je om 20 u op de koppen lopen en wat sluitingstijd betreft, het gaat hier niet specifiek om sluitingstijd maar om het stoppen van alcohol om een aantal doden minder te hebben. Daarbij komt dat het nu reeds tot 2u verlengt is wat een mooie tijd is als je de volgende dag nog iets van je dag wil en niet je hele dag in je nest blijft liggen.

 3. T zegt op

  Oftewel het eiland word volledig verpest het is er nu al te druk met toeristen ( veel Chinese en Russische en Arabische low budget toeristen trouwens ) die de sfeer al verpesten en dat dalijk X3. Nou ik zou dan niet meer zo graag naar dit voormalige tropische paradijs meer af willen zakken. Maar ik vermoed dat deze cijfers weer gestaafd zijn op de typisch Thaise bluf…

 4. chris de boer zegt op

  Deze ontwikkeling (meer en meer toeristen; massa-toerisme, daling van de kwaliteit in allerlei voorzieningen, het ‘uitwonen’ van de aantrekkelijkheid van een toeristisch gebied) is eigenlijk de normale gang van zaken als men alles overlaat aan het bedrijfsleven. (dat er eigenlijk alleen op uit is om in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk geld te verdienen). We hebben dat in veel meer toeristische gebieden overal in de wereld gezien, ook in Nederland, Frankrijk, Spanje, Griekenland, Zuid-Amerika etc).
  Meestal moet zo’n uitgeleefd gebied na enkele decennia worden herontwikkeld en op de toeristische kaart gezet. Een andere oplossing is dat alle betrokkenen (bedrijfsleven, overheid, lokale bevolking) gezamelijk om de tafel gaan zitten en een plan maken voor de toekomst. Dat zie ik in Thailand niet zo gauw gebeuren omdat de overheid eigenlijk op geen enkele manier andere belangen dan die van het bedrijfsleven dient. De overheid zou moeten opkomen voor een afgewogen ontwikkeling van het gebied, voor diversiteit en voor het milieu.
  Phuket wordt het Benidorm of Marbella van Zuid-Oost Azie. Het een keuze, Het is niet anders.Het gaat zich vanzelf uit de markt prijzen. Kan wat jaren duren. Maar dan zijn een heleboel mensen rijk geworden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website