Het Thaise OM gaat onderzoek doen naar de King Power Group. Het bedrijf van Vichai Srivaddhanaprabha zou de Thaise staat voor veertien miljard baht (363 miljoen euro) hebben benadeeld door inkomsten achter te houden. Vichai is sinds 2010 ook eigenaar van voetbalclub Leicester City.

Centraal in het onderzoek staat het akkoord dat King Power Group gesloten heeft met Suvarnabhumi, de internationale luchthaven van Bangkok. Volgens de overeenkomst moet King Power 15 procent van zijn dutyfree inkomsten afstaan aan staatsbedrijf AoT (de eigenaar van de luchthaven), maar er zou slechts 3 procent zijn afgedragen. Behalve King Power zijn ook leidinggevenden van AoT aangeklaagd die corrupt zouden zijn.

Het familie imperium van de steenrijke Vichai omvat tevens de Belgische voetbalclub Oud-Heverlee Leuven, Accor’s Pullman hotels in Thailand en heeft een meerderheidsaandeel in budgetmaatschappij Thai AirAsia.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Onderzoek corruptie bij dutyfree concern King Power in Thailand”

  1. Geert zegt op

    Wat krijgen we nou, een multinational die probeert de belasting te ontlopen,het moet niet veel gekker worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website