Gisteren is een zwangere vrouw op de rails gevallen bij station Ban Thap Chang en overreden door een trein van de Airport Rail Link (ARL). De vraag rijst nu of de stations van de ARL in Bangkok wel veilig zijn?

Toen de vrouw viel, was de trein 50 meter verwijderd van het station en kon niet meer op tijd tot stilstand worden gebracht. Haar echtgenoot, die haar naar het station had gebracht, heeft verklaard dat zij sinds haar zwangerschap zich vaak duizelig voelde en ook wel eens flauw viel. De vrouw werkte als boekhouder op een kantoor in Silom, daar viel ze de laatste tijd ook soms flauw.

De  snelle light rail verbinding tussen Suvarnabhumi en Phaya Thai heeft alleen bij het station Suvarnabhumi een afscheiding tussen perron en spoor. Volgend jaar april moet dat op alle stations van de ARL het geval zijn, een investering van 200 miljoen baht.

Bron: Bangkok Post

11 reacties op “Noodlottig ongeval op station Airport Rail Link : Zwangere vrouw overleden”

 1. erik zegt op

  Dit is een triest ongeval en een ‘deur-systeem’ had dat kunnen voorkomen.

  Maar er zijn meer gevaarlijke dingen in dit land zoals auto’s, bussen en hoge stoepen en je kunt ook thuis lelijk vallen als je onwel wordt. Ik zou het woord ‘onveilig spoor’ niet willen gebruiken voor dit noodlottig ongeval maar wel vragen stellen bij de voorzichtigheid die de vrouw zelf en zeker haar partner in acht had moeten nemen nu ze eerder al onwel werd.

  Maar gedane zaken nemen geen keer. Dat is ook nu helaas maar al te waar. RIP.

 2. ruud zegt op

  Het is me niet duidelijk wat er gebeurd is, maar geen enkel station in Nederland heeft een afscheiding tussen perron en rails.
  Als ze op de rails is gevallen, toen de trein er aan kwam, heeft ze te dicht bij de rand van het perron gestaan.

  Wat wel kan, is dat er teveel mensen op het perron staan, waardoor je gedwongen dicht bij de rand van het perron staat.
  Het is namelijk geen erg breed perron zo te zien, maar ik heb geen idee, hoeveel mensen daar gewoonlijk op de trein wachten.
  Aan de foto te zien niet veel, maar dat kan in spitstijd natuurlijk anders zijn.

  • Jaco zegt op

   Ik heb het filmpje gezien waar ze van het perron af valt. Het was niet druk op het perron. Ze loopt naar de rand en valt naar beneden, tussen de rails. Het duurt enig tijd voordat de trein er aan komt en over haar heen rijdt.

 3. Henk Hauer zegt op

  Dit is een triest ongeval. Maar het wel eigen schuld. Om nu derekt all stations van deuren te voorzien is wel ovedreven. Je kan niet alles voorkomen. In europa hebben wel overall open perons in de metro, en de perrons zijn niet breder.Dus geen overhaaste beslissingen nemen zou ik zeggen.

 4. Peter zegt op

  Spijtige zaak en erg voor de familie, maar zoals eerder vermeld er is nergens een afscheiding tussen perron en rails. Als de dame in kwestie zich al niet goed voelde en regelmatig duizelig werd ook op haar werk, waarom werd ze dan niet begeleid of blijf je enkele dagen thuis. Op de videofilm van de cams ter plaatse, zie dat er duidelijk dat er niet veel volk aanwezig was. En hoe beveilig je dat, tussen spoor en perron kan je moeilijk een muur zetten. Trieste zaak weeral, spijtig, sterkte aan de familie.

 5. FonTok zegt op

  Jezus wat triest zoiets….. verschrikkelijk !

 6. Fransamsterdam zegt op

  Vliegvelden zonder afscheiding tussen lucht en grond met openingen waardoor de vliegtuigen kunnen opstijgen en landen zijn ook niet veilig.
  Metro- en treinstations met afscheidingen kennen we in Nederland ook niet. Er gebeurt wel eens wat. Een ongeluk. Of een misdaad. Het is niet anders.
  Of die Metrotrein nou wel of niet had kunnen stoppen lijken me niet zo relevant. Als mevrouw tegen het spoordeel is gevallen waar de stroom op staat was het op dat moment al te laat.

  • Fransamsterdam zegt op

   Zet dan het filmpje er ook maar bij
   https://youtu.be/GVo_q-dS3ZE
   Dat zal de discussie of het nou zelfmoord was of niet wellicht nog wat voeden.

   • Björn zegt op

    Het lijkt heel erg op zelfmoord idd. Ze stapt naar voren lijkt wel. Heel erg natuurlijk en er probeert ook niemand te helpen of uberhaupt iets te doen. R.I.P.

 7. Mr Bojangles zegt op

  Wat mij betreft absoluut geen zelfmoord. Ben je wel eens flauwgevallen? Nou, zo gaat dat. Ik kan me 1x herinneren dat ik op appel stond. Ik wankelde eerst 1 stap naar rechts, probeerde te corrigeren, toen naar links en voelde nog dat de soldaat achter me op mijn rug vastgreep. Dat was het. 2e keer was ik in India al bij de apotheek voor medicijnen omdat ik me niet goed voelde. Dat ging sneller. ik voelde het opkomen, legde snel nog mijn hoofd op de balie maar meer kon ik niet meer doen. Werd op straat wakker met een flink gat in mijn kop. Overigens hulde aan de Indiers die me meteen kwamen helpen.
  Wat mij betreft, valt deze dame gewoon flauw, naar voren. En aangezien ze met haar hoofd op die rail valt is wakker worden er niet meer bij. Wat overigens niet uitmaakt. Je wordt wel snel wakker maar kunt absoluut niks de eerste minuten.

 8. Frans Maarschalkerweerd zegt op

  Ik vindt het verschrikkelijk wat er is gebeurd. Maar ik plaats wel een kanttekening. Man weet dat de vrouw vaak flauw valt. Hij breng ze wel naar het station. Maar wacht niet tot ze instapt.? Ik heb het filmpje ’n paar keer gezien. De vrouw wacht, op een gegeven moment kijk ze naar rechts. zie de trein aankomen. loop naar voren en spring van het perron. Als je valt van het perron, dan kom je neer voor het perron. en niet 2 meter verder..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website