Veel Thai denken dat de economie in het land in het eerste kwartaal van 2018, er slechter voor staat en zien weinig hoop in  het economische stimuleringsbeleid  van de overheid, aldus een onderzoek van het National Institute of Development Administration (Nida Poll).

Het onderzoek werd gehouden op 9 en 10 april en er zijn 1.250 mensen in het hele land ondervraagt over het eerste kwartaal van dit jaar.

Bijna 46% van de respondenten was negatief en denkt dat de economie er slechter voor staat. Ruim 37% denkt dat alles nog hetzelfde is en 16% denkt dat het beter is geworden. De rest had geen idee.

De meerderheid van de respondenten verwacht geen verbeteringen inzake het inkomen (52,08%), schuldvermindering (62,32%), kosten van levensonderhoud (47,76%), liquiditeit (44,80%) en basisinfrastructuur (47,80%). Ook denken ze niet dat de Thaise overheid in staat zal zijn de situatie te verbeteren.

Een meerderheid verwacht wel dat het beter zal gaan met de Thaise economie na de verkiezingen, omdat een gekozen regering meer vertrouwen zal krijgen van buitenlandse investeerders.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website