Moken zeezigeuners dakloos na grote brand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
19 februari 2019

Begin februari werden 61 huizen op Moo Koh Surin (Phangnga) door brand verwoest. Hierdoor raakte 273 Moken van 70 huishoudens dakloos. Moken zijn zeezigeuners die leven bij kust en de eilanden van de Andaman zee. 

Het vuur vernielde niet alleen de primitieve huizen maar ook hun broodwinning zoals de visuitrusting. Ook kleding en geld vielen ten prooi aan de vlammen.

Het dorp, waar ze al meer dan 150 jaar wonen, krijgt wel hulp en donaties, maar er zijn toch klachten. De overheid heeft nieuw ehuizen toegezegd maar die zijn te klein, want Moken wonen meestal met twee tot drie families in één huis en ze komen te dicht bij elkaar te staan.

De People’s Movement for a Just Society (P-Move), een organisatie die actie voert voor grondrechten voor arme plattelanders, heeft de problemen op haar lijstje met eisen aan de regering gezet. De boodschap is duidelijk: Geen topdown benadering, maar luister naar de behoeftes van de Moken.

Bron: Bangkok Post – The Moken fight for more space

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website