Diagnosis – Rabies. Medical Report with Composition of Medicaments – Blue Pills, Injections and Syringe. Blurred Background with Selective Focus.

Er kan nog wel schandaaltje bij zal de cynische lezers denken bij dit nieuws. Er zijn namelijke twijfels over de werkzaamheid van het rabiës vaccin wat de uitbraak in Thailand zou moeten beteugelen. Jarenlang heeft het Department of Livestock Development (DLD) het vaccin bij dezelfde leverancier gekocht, wat de geruchten versterkt.

Het bedrijf dat het vaccin de afgelopen 25 jaar leverde, heeft banden met de echtgenote van een voormalig adjunct directeur-generaal van de DLD. Het schandaal wordt gezien als een nieuwe tegenslag voor de DLD die al onder vuur ligt over de manier waarop het vaccinatieprogramma voor honden en -katten na de verspreiding van het virus in 24 provincies wordt aangepakt. Er zijn inmiddels al zes personen overleden aan de gevolgen van een rabiës infectie.

Meerdere critici twijfelen ook aan de cijfers die de DLD noemt. Directeur-generaal Apai van de DLD zegt dat de cijfers over sterilisatie en vaccinatie van zwerfdieren wel kloppen. Er moeten circa 8,24 miljoen zwerfdieren worden gevaccineerd, inmiddels hebben 2,4 miljoen dieren een prikje gehad. In juni zal 80 procent van de dieren binnen een straal van 5 kilometer waarin geïnfecteerde dieren zijn aangetroffen, gevaccineerd zijn, aldus Apai.

Het ministerie van Landbouw spreekt de beschuldiging van het gebruik van slecht werkzame vaccins tegen. Het bedrijf dat 25 jaar de vaccins leverde en naar blijkt het eigendom is van de echtgenote van het vroegere hoofd van de DLD, staat sinds 2014 op de zwarte lijst. In 2016 vond de FDA te lage concentraties werkzame stof in vaccins geleverd door een ander bedrijf.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Ministerie van Landbouw: Werkzaamheid van rabiës vaccin niet ter discussie”

 1. Tino Kuis zegt op

  Leuk om ook dit artikel even te lezen:

  https://www.bangkokpost.com/news/general/1433767/rabies-epidemic-is-fake-news-say-animal-activists

  In 1993 waren 50 (!!) procent van alle honden rabies positief en er vielen in die jaren tussen de 60 en 90 doden door rabies.

  In 2003 waren nog 18 procent van de honden rabies positief, met 19 doden, nu nog 13 procent rabies positief met ongeveer 5 doden.

  Het gaat de goede kant op maar er moet meer gebeuren: verplichte vaccinatie voor alle honden en katten.

 2. Joan zegt op

  Betreffen de twijfels “alleen” maar de preventieve vaccins voor dieren, of ook de treatment vaccins voor mensen nadat ze gebeten zijn?

 3. Aad Staartjes zegt op

  Twijfel? onzin. zekerheid! wat proberen ze te verhullen? de vaccins zijn toch gewoon te testen? ze liggen gewoon in de kast. Ze zijn dus duidelijk getest op werkzaamheid door iemand die de alarmklok heeft geslagen. Typisch weer zo’n bericht dat uit een nationaal propaganda apparaat afkomstig is en dat de pers gewoon klakkeloos overtikt.

 4. herman69 zegt op

  Jan aad, idd dat klinkt mij toch een beetje te ver hoor.

  Maar ik ga er bijvoegen, ik zou er niet in verschieten dat het zo is.
  Trouwens, dat kost Thailand een aardige stuiver, en Thailand moet dit betalen.

  Ik heb hier al meerdere malen mooie woorden gehoord, we gaan dat en dat, maar er is niks veranderd.

  Spijtig, en wie is er de dupe van , juist de gewone thaise burger.

  Kijk maar in europese landen wat zij de mensen allemaal wijsmaken, en dat er niks veranderd.
  En daar betaal men belasting.
  Ik ben belg, ga jou zeggen, belgie is nummer 1 in liegen, als ik kijk als er verkiezingen aankomen,
  mensen, een hoop mooie praat, en weinig gaat er van uitgevoerd worden.

  Dat zij dan zwijgen…………………..maar zij moeten iets zeggen, zij worden er voor betaald.

  Verder ga ik niet klagen over belgie, valt best mee, maar ik heb de goede tijden meegemaakt in belgie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website