Directeur Ticha van het Ban Kanchanapisek Vocational Juvenile Training Centre for Boys heeft tijdens een bijeenkomst gisteren over de aanhoudende gevechten tussen leerlingen van beroepsopleidingen, een beroep op de media gedaan om niet zoveel aandacht aan de gevechten te besteden omdat criminele bendes nieuwe leden proberen te werven op scholen.

De gevechten tussen leerlingen van beroepsopleidingen in Bangkok vormen al jaren een groot probleem. Regelmatige vallen er doden en zwaargewonden. Het laatste incident dateert van 25 augustus. Bij gevechten in Phasi Charoen (Bangkok) verloor één leerling door een granaat zijn linkerarm en raakte een ander ernstig gewond.

Ticha, zei dat de pers goede bedoelingen heeft door de bevolking bewust te maken van het probleem, maar dit alleen te vermelden in een krant, lost niets op. Ze vroeg de media gedurende vijf jaar pas op de plaats te maken. Leerlingen in het centrum lieten haar weten dat de artikelen in de media over de gevechten worden gelezen door drugsbendes, die scholieren benaderen om zich bij hen aan te sluiten.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “‘Media moeten minder berichten over gevechten tussen leerlingen van beroepsopleidingen’”

  1. Fransamsterdam zegt op

    Die vechtersbazen opsluiten is natuurlijk ook geen optie, want dan worden ze in de gevangenis wel gerecruteerd als bendelid. Dus wat wil dat mens nou? Van overheidswege handgranaten ter beschikking stellen ter wederzijdse genocide in de luwte?

  2. lung addie zegt op

    De gevechten tussen studenten van verschillende instellingen lijkt reeds zeer lang te bestaan. Als ik mijn buurman hier naar vraag dan bevestigd hij dit feit. Doch toen, zo een 45jaar geleden, was het allemaal veel “onschuldiger”. Er kwamen geen wapens aan te pas en de “opgelopen schade” beperkte zich dan meestal tot een blauw oog of een bloedneus. Ook in Europa waren er wel eens botsingen tussen verschillende onderwijsinstellingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website