Keuring militaire dienstplicht Thailand

De opperbevelhebber van het Thaise leger, Apirat Kongsompong, laat weten dat de dienstplicht voor jonge mannen niet wordt afgeschaft. Wel beloofd hij dat dienstplichtigen beter behandeld zullen worden.

Van donderdag tot zaterdag vond de jaarlijkse loting plaats voor de dienstplicht. Trek je een zwarte kaart, dan heb je geluk en hoef je niet in dienst. Het Thaise leger is berucht vanwege de kadaverdiscipline en de vele mishandelingen van dienstplichtige soldaten, waarbij sommigen zelfs letterlijk doodgeslagen werden.

De kritiek op de dienstplicht en roep om deze af te schaffen komt volgens Apirat van een kleine groep mensen met bepaalde politieke motieven.

De meeste tegenstanders van de dienstplicht willen een beroepsleger, zeker nu steeds meer jongeren zich vrijwillig aanmelden vanwege de verbeterde vergoeding en andere voorzieningen.

Apirat wil wel dat dienstplichtigen stevig gestraft kunnen worden, maar wel op de juiste wijze en dit moet passen bij de aanleiding. Het leger is bezig haar imago te verbeteren door goede onder andere betere voeding, hygiënisch sanitair en verbeterde accommodatie voor dienstplichtigen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Legerleider laat weten dat dienstplicht in Thailand niet wordt afgeschaft”

 1. Tino Kuis zegt op

  De opperbevelhebber van het Thaise leger, generaal Apirat Kongsompong, kan zijn mening geven maar het volk, via zijn gekozen vertegenwoordigers, beslist uiteindelijk.

 2. theoS zegt op

  Ik ben anders reuzeblij dat mijn zoon vorig jaar uitgelood is.

 3. TheoB zegt op

  Dit is toch de man die niet uitsluit dat hij een militaire staatsgreep zal plegen als hij vind dat de politieke situatie daaartoe noopt?
  http://www.khaosodenglish.com/politics/2018/10/18/new-army-chief-open-to-staging-another-coup/
  Dat geeft mij de indruk dat er in de toekomst wéér een staatsgreep gepleegd gaat worden zodra de financiële, economische en politieke belangen van de ‘powers that be’ bedreigd worden.
  @ Tino Kuis: Lekker sarcastische reactie. Ik vrees dat de stem van het volk, via zijn gekozen volksvertegenwoordigers, niet serieus genomen wordt noch gaat worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website