Het zijn bekende beelden langs het water in Bangkok, bouwvallige krotten die onderzak bieden aan de allerarmste. De krotten op de foto in Khiew Khai Ka worden gesloopt voor een nieuw project: New Landmark of Thailand, twee boulevards van 7 km aan beide zijden van de Chao Phraya tussen de Pin Klao brug en de Rama VII brug.

Eind deze maand moet alle bouwvallen zijn opgeruimd. Het gaat in totaal om 282 krotten en negen steigers langs de rivier, die moeten verdwijnen.

De gemeente heeft in een eerder stadium met de bewoners vergaderd. Negentig procent liet weten bereid te zijn om te vertrekken, aldus adjunct-gouverneur Chakkaphan van Bangkok. De bewoners krijgen van de gemeente een vergoeding.

Khiew Khai Ka is de eerste buurt die moest wijken voor de promenade, maar de bewoners zien zelf ook in dat wonen aan de oevers van de Chao Phraya niet ideaal is vanwege hoog water en overstromingen.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Krotten langs Chao Phraya verdwijnen voor nieuwe rivierpromenade”

 1. Pat zegt op

  Enerzijds een goede zaak, tenminste als die allerarmsten daardoor een betere woonst zouden kunnen bekomen.

  Anderzijds geven die armtierige ontwikkelingslandachtige buurten en stroken, in combinatie met de meer mondaine lanen en shoppingcenters in Bangkok, wel een bepaald karakter aan deze grootstad.

  Ik hoop in ieder geval niet dat Bangkok ooit eindigt als Cannes, Monaco of Venetië.

  Er moet iets vies en vuil blijven aan grootsteden, geen afgelikte en perfect ogende steden voor mij…!

 2. Jacques zegt op

  Als de boulevard aangepakt is blijft er nog genoeg vies over in Bangkok voor diegene die dit mooi of identiek vinden. Het zal een hele verbetering zijn maar geen vergelijk met de steden met naam aan de Middellandse Zee. Dat vergelijk moet je niet maken. Het zal mij benieuwen hoe het precies gaat worden. De toekomst zal het uitwijzen en ik ga dat zeker zien, mits het geen twintig jaren meer duurt.

 3. Ger zegt op

  Als je de promenade bij Asiatique kent met het schitterende uitzicht ‘s avonds over de Chao Praya rivier en de omliggende stad dan weet je dat de boulevard het heel mooi kan worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website