De NLA (junta) heeft vandaag aangekondigd dat Maha Vajiralongkorn de nieuwe koning van Thailand is. Vajiralongkorn is de 10e koning uit de Chakri-dynastie.

Door deze erkenning zal de voorzitter van het parlement de nieuwe koning vragen zijn troon te bestijgen. Vajiralongkorn is de opvolger van zijn vader, koning Bhumibol, die zeven weken geleden stierf op 88 jarige leeftijd.

Somdet Phra Boromma-orasathirat Chao Fa Maha Vajiralongkorn Sayammakutratchakuman (Thai: สมเด็จพระบรมโอรสาธิราช เจ้าฟ้ามหาวชิราลงกรณ สยามมกุฎราชกุมาร), kortweg Vajiralongkorn, is geboren op 28 juli 1952 in het Dusit Palace. Hij studeerde onder andere in Groot-Brittannië en Australië. Zo volgde hij een militaire opleiding aan de Koninklijke Militaire Universiteit, Duntroon in Canberra (Australië).

Op 28 december 1972, werd hij volgens een eeuwenoude traditie in de Ananta Samakhom Throne Hall uitgeroepen tot kroonprins. In 1978 werd Maha Vajiralongkorn, ook volgens traditie, voor een seizoen gewijd als monnik.

In zijn toespraak op de verjaardag van koning Bhumibol op 5 december 2009, beloofde hij trouw aan de Koning en de natie.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website