Het lijkt er op dat de junta haar imago aan het opkrikken is in de aanloop naar de verkiezingen die in februari volgend jaar moeten plaatsvinden. Zo wordt er 30 miljard baht geïnvesteerd in 82.000 dorpen. 

Critici vinden het een vorm van populisme en verwijten het leger om zo steun te verwerven voor gelijkgezinde politieke partijen zodat het leger zijn invloed op het regeringsbeleid ook na de verkiezingen kan behouden.

Minister Anupong van Binnenlandse Zaken noemt dit onzin. Volgens hem kom het geld komt uit een aanvullend budget van 150 miljard, waarvoor het kabinet in januari het groene licht gaf. Het geld is bedoeld om de economie in de provincies te verbeteren en armoede te bestrijden. De dorpscomités worden zelf verantwoordelijk voor de besteding.

Het gaat onder andere om een welzijns- en subsidieprogramma ten behoeve van de armen en het Otop-programma (One Tambon One Product) dat gericht is op de promotie van locale producten. Er gaat ook budget naar landbouwhervormingen en dorpsfondsen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Kritiek op regering om strooien met geld richting Thaise dorpen”

 1. SOMMEIL zegt op

  Populisme of niet, als de mensen in de dorpen er beter van worden….des te beter. Zo niet, gaat het geld naar de “meer begoeden”, o.a. deiegene die nu kritiek geven omdat ze een “imago” hebben van politiek correct zijn.
  Het is het resultaat dat telt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. Leo Bossink zegt op

  De dorpscomites zullen ongetwijfeld weten waar ze het geld het beste kunnen besteden, b.v. in wegenaanleg en irrigatie, een gezondheidscentrum met apotheek en apparatuur voor het bewerken van het land. Zij weten dat natuurlijk, ter plaatse, een stuk beter dan de landelijke overheid.
  En een ding zullen die dorpscomites hun inwoners nooit onthouden > een spetterend feest met optredens op een groot podium, gratis eten en zelfs misschien gratis drinken.
  Dat er dan hier en daar wat aan de strijkstok blijft hangen is niet te vermijden en dat probleem doet zich over de hele wereld voor, zeker niet alleen in Thailand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 3. Taruud zegt op

  Als je als regering niets doet, heet het: gebrek aan visie, te kort aan ondersteunende maatregelen en kortzichtig eigen belang. Als je financiële maatregelen neemt voor een welzijns- en subsidieprogramma ten behoeve van de armen en het Otop-programma (One Tambon One Product), dan word je beschuldigd dat de regering “haar imago aan het opkrikken is in de aanloop naar de verkiezingen die in februari volgend jaar moeten plaatsvinden”. Typisch retoriek van een oppositie die ziet dat het eigen imago verslechtert.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website