Het blijft nog even kou lijden in het uiterste Noorden, Bangkok en buurprovincies. Tot dinsdag kan de temperatuur dalen tot gemiddeld 2 tot 4 graden, met een lichte kans op regen, aldus het Meteorological Department.

Het Zuiden dient de komende vier dagen rekening te houden met meer regen. In de Golf van Thailand worden golven tot 4 meter verwacht. Vissers wordt geadviseerd hun boot aan de wal te houden.

Voor de rest van de maand wordt minder regen verwacht. De meeste regen valt in de provincies die grenzen aan de Golf van Thailand als gevolg van een hogedrukgebied uit China.

Veel delen van het Noorden en Noordoosten zijn bedekt met mist. Automobilisten moeten oppassen voor de mist die het zicht verminderd.

De weerdienst waarschuwt ook voor schade aan gewassen die niet bestand zijn tegen de kou.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Koudegolf in Bangkok en Noord-Thailand houdt aan”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Hoewel ik niet uitsluit dat op sommige bergtoppen in het noorden minimumtemperaturen van 2 of 4 graden kunnen worden bereikt, is het natuurlijk niet zo dat de gemiddelde temperatuur tot deze waarden zal dalen en al helemaal niet in de overige genoemde regio’s.
  De TMD spreekt over een ‘drop in temperature by 2-4 degrees’. Dat is een daling van de temperatuur Met 2 tot 4 graden, niet TOT 2 tot 4 graden.

 2. Cees 1 zegt op

  Het is hier in Chiang Dao ( waar veen mensen uit Bangkok hrengaan om de kou te trotseren )een paar dagen flink koud geweest. Maar nu is het alweer een stuk beter. Vandaag overdag 25 gr. en gisternacht niet kouder dan 17 gr. Dus het valt wel mee

 3. Maarten Ruiter zegt op

  kouder, ja in nederland misschien, het is hier wel koeler, maar zelf ik liep vandaag nog om mijn ontbloote lichaam, dus koud, wel wat regen gisteren,temperatuur is wisselnd maar verder te doen dan soms die hitte, we leven tenslotte toch in thailand nu, maarten ruiter

 4. Eduard III zegt op

  Ik woon in het uiterste noordoosten van Thailand en ben vanavond op de motorfiets nog even een pilsje wezen drinken op een terrasje, en wel in mijn t-shirt en korte broek, het was uiterst gezellig met muziek en vrolijke Thais die de Isaan vanuit het regenachtige westen veilig hebben bereikt.

 5. Nonkelwin zegt op

  In Krabi genieten we nog altijd van een verkwikkende zon, met temperaturen van zo eventjes onder de dertig. Een verkoelende zeebries is ook nu al welkom.

 6. TH.NL zegt op

  In tegenstelling wat men hierboven schrijft zie ik bijna al mijn Facebookvrienden momenteel in dikke truien en winterjacks. Men klaagt er steen en been over en laat voortdurend screenshots van weerplaatjes zien waar je kan zien dat het vaak nog maar een graad of 17 is. Voor ons nog niet zo koud maar voor de Thai erg koud.

  • Eduard III zegt op

   Beste TH.NL een graad of 17 dat zijn wel nachttemperaturen, bekijk hier, https://www.wetteronline.de/wetter/nong-khai het weer van de komende twee weken, ik denk dat je vrienden op Facebook momenteel niet meer in dikke truien zitten, of ze moeten allemaal de griep hebben of boven op een bergtop wonen, voor de Thai hier is het helemaal niet te koud, het enige waar de Thai momenteel over klaagt is dat er hier in het noorden te weinig regen valt, en dat ze de hele dag bezig zijn met water in de rijstvelden te pompen, hoor ze niet klagen over een te lage temperatuur.

 7. Arnolds zegt op

  In Pechibon was het -2 garden ,op de planten lag er ijs,bevroren.
  Mijn dochter heeft foto’s gestuurd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website