Bangkok Post schrijft in een redactioneel artikel dat de Belgische Elise Dallamange niet op station Noppawong in Bangkok geprobeerd heeft zichzelf te doden. Dat beweerde politiecommandant Suthin een aantal dagen geleden. De vrouw sprong niet op de rails, maar stond aan de rand van het perron. Dat heeft de Belgische ambassade tegen de moeder gezegd.

De politie is naar haar toegegaan en wilde met haar praten, maar ze verstond de agenten niet. Daarna brachten ze haar naar een psychiatrisch ziekenhuis, waar ze vier of vijf vijf dagen is gebleven, aldus de moeder.

Surasak Glahan schrijft op de opiniepagina van Bangkok Post dat de dood van de jonge Belgische vrouw, die zichzelf zou hebben opgehangen op Koh Tao, veel vragen oproept. Die zijn er niet duidelijker op geworden in het politierapport. Volgens hem heeft de lokale politie veel te snel de zaak afgesloten ondanks de vele onduidelijkheden.

Nog verontrustender is het dat onderzoekers uit Bangkok, die de zaak hebben heropend ophef in de buitenlandse media, het eens zijn met de conclusie: zelfmoord.

De onderzoekers moeten veel meer moeite doen om alle onbeantwoorde vragen te onderzoeken dat behoort tot taak van de politie.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Dood Elise op Koh Tao: ‘Ze sprong niet op de rails in Bangkok’”

 1. loe zegt op

  Zo blijkt maar weer: Iedereen roept maar wat en dat wordt voor zoete koek geslikt.

  Ook een lichaam cremeren voor de familie toestemming heeft gegeven en er behoorlijk
  onderzoek is verricht, lijkt me geen goede gang van zaken.
  Maar ja, het lichaam hing aan een touw. Dat moet wel zelfmoord zijn. 🙁

 2. toon zegt op

  bijna alles word met zelfmoord afgedaan,lekker makkelijk he

  • Dennis zegt op

   Precies; op een klein eiland worden in een paar jaar 7 dode, vaak jonge westerlingen dood gevonden. 2 doden waren Britten, waarvoor een paar Birmezen zijn opgepakt en die bekenden, maar later verklaarden te zijn mishandeld. Stel dat dit wel een roofmoord was, dan blijven er nog 5 doden over die volgens de Thaise politie als zelfmoord of ongeval kunnen worden afgedaan.

   Sowieso lijkt me 7 doden in een paar jaar tijd op zo’n klein eiland reden moet zijn voor de Thaise politie om eens heel goed deze zaken tegen het licht te houden. Want dit is wel heel erg vreemd. Maar natuurlijk had de DSI al bij de 2e dode alert(er) moeten zijn, om vervolgens bij dode nummer 3 direct een onafhankelijk onderzoek in te stellen en de lokale politie tijdelijk buiten functie te stellen om elke vorm van belangenverstrengelingen te vermijden.

   Het kan niet zo zijn dat op een eiland zoveel doden vallen onder jonge mensen en dat zoiets niet als opmerkelijk wordt aangemerkt. Stel dat dit op Ameland gebeurt, dan gaat bij ons toch ook de alarmbellen af?

 3. Fransamsterdam zegt op

  Als je gewoon op het perron staat en je wordt aangesproken door een agent die je niet verstaat, en vervolgens naar een psychiatrische inrichting wordt gebracht waar je 4 of 5 dagen moet blijven tot je weg kan of mag, en er is geen steekje aan je los, dan neem je toch het eerste vliegtuig het land uit.

  • Khun Peter zegt op

   Daar gaat het niet om. Een politiecommandant geeft een heel andere relaas van het verhaal. Dat is op z’n minst erg onzorgvuldig. Je mag je dan afvragen hoe het met de andere bevindingen van de politie zit.

 4. FonTok zegt op

  Krijg toch vaak het gevoel dat als het een toerist is dat het niet belangrijk genoeg is voor de Thaise autoriteiten. Maar dat is puur een onderbuik gevoel dat ik niet kan onderbouwen met feiten.

 5. John Chiang rai zegt op

  De toerist en het toerisme is volgens mij zo belangrijk,dat de autoriteiten in dergelijke gevallen het liefst eerst van zelfmoord spreken. Iedere dood van een toerist of toeriste,die onder de naam moord de internationale pers bereikt,is/kan erg schadelijk zijn voor het toerisme. Vandaar dat men volgens mij het liefste uitgaat,van de eerste variant zelfmoord,die bij de politie het minste werk ,en voor het toerisme de minste schade veroorzaakt. Mochten door het buitenland twijfels ontstaan,aan de theorie zelfmoord.en de bewijzen voor een eventuele moord haast onomganglijk worden,kan men desnoods nog ontkennen dat de dader een Thai was. Want ook een internationaal bericht van een Thai die een toerist vermoord,kan de zaak negatief beinvloeden. Misschien is een zelfmoord in bovenstaand geval het meest voor de hand liggend,hoewel ook hier de verschillende uitspraken net zo tegenstrijdig zijn,als de vele gevallen van farangs die o.a.in Pattaya haast jaarlijks van een hoog balcon springen.

 6. william zegt op

  Voor alle internationale overlijdens in Thailand kun je kijken op
  http://www.farang-deaths.com ( soms met foto’s erbij ).

 7. chris zegt op

  beste William,
  Die website is zeer maar dan ook zeer onvolledig. Ken enkele gevallen van een natuurlijke dood die er niet op staan. Blijkbaar is het een website die zich baseert op de massamedia en sociale mdia en op doden waarvan de doodsoorzaak vragen oproept. Ook alle buitenlandse slachtoffers van de bomaanslag bij Erawan staan niet op de site. Het zou ook te ver gaan om alle overleden buitenlanders te vermelden op een site, lijkt me.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website