De ministerraad heeft op voorstel van minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken ingestemd met de benoeming van mr. drs. K.P. (Kees) Rade tot ambassadeur in Thailand, Cambodja en Laos, met standplaats Bangkok. Deze benoeming is definitief als de gastlanden goedkeuring hebben verleend.

Rade gaf tot voor kort op het ministerie van Buitenlandse Zaken leiding aan de directie Inclusieve Groene Groei (IGG). Daarvoor was hij achtereenvolgens plaatsvervangend ambassadeur in Nairobi, ambassadeur in Managua, directeur van de directie Verenigde Naties en Internationale Financiële Instellingen en ambassadeur in Brasilia.

Op dit moment geeft de heer Rade tijdelijk leiding aan de ambassade in Paramaribo.

Rade volgt in Bangkok de dit jaar overleden Karel Hartogh op als ambassadeur.

Bron: Rijksoverheid.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Mr. drs. K.P. (Kees) Rade nieuwe Nederlandse ambassadeur in Bangkok”

  1. Wil zegt op

    Mogen wij u feliciteren met uw benoeming, en van harte welkom heten in het mooie Thailand.

  2. chris zegt op

    Van harte gefeliciteerd met uw benoeming.

    En als ik dan toch een wens mag uiten is het dat de Nederlandse ambassade onder uw leiding een beter evenwicht vindt tussen het behartigen van de belangen van het Nederlands bedrijfsleven in de landen onder uw verantwoordelijkheid en de belangen van Nederlanders (en hun geliefden, Nederlands of Thais) die hier min of meer permanent wonen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website