Vijf fabrieken op industrieterrein Rojana (Ayutthaya) zijn zaterdag aan het eind van de middag onder water gelopen, nadat een geïmproviseerde kade van het Khao Mao kanaal het had begeven.

Pompen uit buurprovincies worden aangesleept om het water weg te pompen. De schade kan oplopen tot 18 miljard baht wanneer de situatie niet kan worden beheerst. Op het terrein staan circa 200 fabrieken.

Het city island in Ayutthaya, dat wordt begrensd door de rivieren Chao Praya, Pa Sak en Lop Buri, staan voor ééntiende onder water. Het Ayutthaya historical park, dat op de erfgoedlijst van Unesco staat, en het zakencentrum bevinden zich er. Het Ayutthaya-ziekenhuis is nog niet onder water gelopen, maar uit voorzorg zijn patiënten en medische apparatuur naar hogere verdiepingen gebracht.

De bewoners op het eiland is geadviseerd te verkassen naar een evacuatiecentrum naast provinciale regeringsgebouwen en hun auto mee te nemen. De waarschuwing volgde op een stijging van het water in de kanalen om het eiland, waardoor bruggen gevaar lopen. Sommige bewoners zitten gevangen in hun overstroomde huizen, anderen hebben een veilig heenkomen gezocht op hoge gebouwen.

De directeur van het National Flood Relief Centre Pracha Promnok zegt dat het water in één nacht een hoogte van vier meter kan bereiken. Niettemin weigeren veel bewoners hun huis te verlaten omdat ze hun bezittingen willen bewaken. Er zijn al berichten over diefstallen in rampgebieden. Een vrouw in Phra Non op het eiland zag een bende dieven in het volle daglicht bezig. De politie was in geen velden of wegen te bekennen.

www.dickvanderlugt.nl

1 reactie op “Kade bezwijkt: fabrieken lopen onder water”

  1. Benny zegt op

    ik maak me erg zorgen over mij vrouw
    die werkt daar in prov Ayutthaya


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website