Italiaanse man gedrogeerd en beroofd in Pattaya

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
7 november 2018

Een 64-jarige Italiaanse man is gedrogeerd en beroofd in Pattaya nadat hij twee onbekende dames had meegenomen naar zijn kamer. 

De vrouwen hadden hem wijsgemaakt dat ze een condo wilden kopen en lieten hem een stapel Engelse ponden zien. In zijn kamer legde hij het geld op hun verzoek in zijn safe. De kop koffie die de man aldaar opdronk bleek een slaappilletje te bevatten.

Toen de man wakker werd, waren de dames weg (wat een pech) en ze hadden ook maar zijn geld meegenomen. De buit bestond uit: 5.000 euro, 35.000 baht en een gouden halsketting ter waarde van 2.000 euro.

Inmiddels is een van de dames aangehouden, zij is 48 jaar. Volgens haar is de andere dame het land  uit gevlucht.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Italiaanse man gedrogeerd en beroofd in Pattaya”

 1. Fernand Van Tricht zegt op

  Het is hier altijd opletten…ook al denk je dat het je niet kan overkomen.Ik woon 15 j in Pattaya…nam 1j geleden een meisje mee naar mijn kamer.Zij vroeg om een glas water.Ik ging naar het toilet en zij had ook een glas voor mij ingeschonken.
  Ik drink dat leeg.Na 5 min ben ik in slaap gevallen…3 u later wakker geworden…geld weg uit portefeuille…gelukkig geen bankkaart meegenomen.
  Opletten dus…

  • Stan zegt op

   Fernand, blijkbaar had dat meisje ongevraagd ook een glas voor jou ingeschonken? Toch wat verdacht…
   Tip bij zo iets: de glazen demonstratief omwisselen, zeggende dat dit de gewoonte is in jou land.
   Of doodgewoon zeggen dat je liever een pintje verkiest!
   Inderdaad, je kan niet voorzichtig genoeg zijn met onbekenden!

 2. Frank zegt op

  Heel vervelend en voorzichtigheid geboden, Wat ik nog steeds beetje naïef vind, is dat de toerist zoveel geld in kluisje heeft. OP internet zelfs video’s te vinden hoe kluisjes te openen zonder codes. Heel eenvoudig. Dat weten deze dieven natuurlijk ook. Ik ga gewoon lekker naar de bank als mijn gepinde 10.000 tbh op begint te raken. Qua contanten zullen ze van mij niet rijk worden.

  • David H. zegt op

   @Frank , vergeet maar die youtubes met die aardapel bonken op de kluis , zelf meermaals geprobeerd op mijn eigen kluis, zelfde hoteltype van maat , maar wel wat duurdere kwaliteit , enig resultaat het gaf was dat ik met sleutel moest openen, daar door de bonkingen de batterijen van posite iets verschoven waren en geen contact meer behoorlijk maakten .Blijbaar kan dit als extra veiligheid dienen .

   Wat betreft onvoorzichtig om zoveel (?) geld in kluis te houden , wel doe ik ook want ik heb wel grootste deel op bank , maar cash is nog altijd king en internet fraude proof ,ik woon hier in Thailand en besef dat ik 25 uur van Eurolandje weg ben in beste geval , plus dat al die plastic en digitalisatiegeld op bank , met 1 druk, mail of panne plat kan op 1 seconde ,spreiding van risico is mijn credo !

   Natuurlijk is hij onvoorzichtig geweest , om toegang te geven om hun geld daarin te laten komen , zal wel wat anders geweest zijn dan condo bezichtiging vermoed ik , anders ga je toch niet bezoekers hun geld in je kluis leggen
   (geeft hun de kans om combinatie te begluren w.s.)

 3. jacques zegt op

  Zaken doen is soms niet zo makkelijk als het lijkt. Kennelijk had deze Italiaan een condominium in de verkoop. Enigszins naïef maar ja ik ben er niet bij geweest dus sommige dingen laten zich raden. Hopelijk ziet hij nog wat terug van zijn goederen en zal deze levensles hem bijblijven. Het leven is vaak niet wat het lijkt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website