Goudkoorts in Thailand door lage goudprijzen

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
18 augustus 2018

De prijs van goud is de laatste tijd laag en dat zet veel Thai aan om hun slag te slaan. Bij de goudwinkeltjes in Banagkok’s Chinatown was het dringen geblazen.

De goudprijs is naar het laagste punt in negentien maanden gezakt. Dat komt vooral door de sterke dollar, die traditioneel de tegenpool van goud is. Daarnaast heerst er veel beurs optimisme. Beleggers verkopen massaal goud om mee te profiteren van de beurs successen. Het gele edelmetaal is vooral een bescherming in onzekere tijden en tegen koerscorrecties, maar waarom hier nog geld aan besteden als op de beurs de miljoenen voor het oprapen liggen? Goud levert nu te weinig op.

Vanochtend maakte de The Gold Traders Association in Thailand bekend dat als nu goud wil verkopen, je 18.267,80 baht ontvangt voor een gouden ornament van 1 baht en 18.600 baht voor een blok goud van 1 baht.

Wil je kopen dan kost een ornament van 1 baht vandaag 19.200 baht en een blokje goud van 1 baht doet 18.700 baht.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website