De 50 rijkste Thai hebben hun gezamenlijk vermogen zijn groeien naar 123,5 miljard dollar, dat is 16 procent meer dan vorig jaar.

De vier rijkste Thai hebben een gezamenlijk vermogen van 64,7 miljard dollar. Het zijn Dhanin Chearavanont (Charoen Pokphand Group), Charoen Sirivadhanabhakdi (Thai Beverage), Vichai Srivaddhanaprabha (King Power Duty Free) en Chalerm Yoovidhya (Red Bull).

De Chearavanont familie, eigenaar van de Charoen Pokphand (CP) Group, blijft dit jaar de rijkste familie, aldus de Forbes lijst 2017. Het vermogen van meer dan tweederde van de superrijken nam toe waarbij de topvijf de meeste dollars aan hun vermogen toevoegden.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Forbes: Superrijken in Thailand nog rijker geworden”

 1. Jacques zegt op

  Ze zeggen dat rijkdom went en gezien de vele ouderen bij deze top 10 is het de vraag of het ze gelukkig maakt bij gewenning. Wel zie ik lachende gezichten op de geplaatse foto’s, maar als ik de Thaise soaps moet geloven is het vaak kommer en kwel en haat en nijt. Ze zullen wel veel aan liefdadigheid doen stel ik mij zo voor, of ben ik nu te optimistisch. Nee alle gekheid op een stokje ik zou insteken op 60% belasting inning en dit geld rechtstreeks aan de allerarmsten in Thailand geven.

  • TheoB zegt op

   Net als vorig jaar mis ik in deze lijst de familie Onaantastbaar.
   In 2014 schatte de academicus Porphant Ouyyanont hun vermogen op $59,4 miljard.
   http://newsinfo.inquirer.net/825265/show-me-the-money-thailands-mega-rich-monarchy
   Het familiehoofd heeft sinds de nieuwe grondwet volledige controle over de CPB.

 2. Ger zegt op

  Dankzij de ondernemers en durf draait de economie. Niet iedereen slaagt of wordt rijk als ondernemer en vaak moet men hard en veel werken. Dus is het verdiend dat sommigen de top bereiken, vergeet niet dat de meeste ondernemers niet zo rijk zijn maar wel degenen zijn die zorgen voor werk en inkomen voor hunzelf en anderen. De tijd van het communisme ligt gelukkig achter ons. En eveneens zie je bijvoorbeeld veel liefdadigheidsinstellingen in de VS opgericht en gesteund door de bovenlaag van de bevolking.
  Het is ook niet zo dat de Dagoberts hun vermogen onaangeroerd laten maar bestaat uit investeringen en aankopen waarmee weer meer werk en inkomen wordt gecreeerd, dus van mij lof voor de ondernemers zowel groot als klein.

 3. ergens in thailand zegt op

  er zit een foutje in je verhaal je pakt de nummers 1,2,4 en 5 en dan komen ze op een bedrag van 54,1 miljard uit, je moet nummers 1,2,3 en 4 hebben dan kom je uit op 64,7 miljard.

 4. Sjaak S zegt op

  Ja, daar gaat de socialistische wind weer opsteken…iemand die veel verdient moet maar gelijk de helft of meer aan de armen geven. Wat een onzin. Dus je hebt de instelling dat je iets moet doen om goed te verdienen, maar wordt bestraft met een hoge belasting. 10% van 1 miljoen is ook al veel meer dan 10% van 1000 Euro, maar toch is het niet genoeg. Geen wonder dat je dan ergens anders heen vertrekt om die idioot hoge belastingen niet te hoeven betalen.

 5. Tony zegt op

  Geluk hebben (erfenis, de juiste marketniche) en machtsmisbruik zijn voor de meeste superrijken belangrijker dan hard werken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website