De moeder van een Belgische vrouw (30) die in april op Koh Tao is gevonden weet het zeker: mijn dochter heeft geen zelfmoord gepleegd. Het hoofd van de politie op het eiland is ook stellig: er is zelfdoding vastgesteld bij een autopsie in het Police General Hospital in Bangkok. Er zijn geen aanwijzingen dat de jonge toeriste vermoord is.

De moeder gelooft niet dat haar dochter door ophanging om het leven is gekomen, zoals de politie beweert. Ze zou het autopsie rapport krijgen, echter de politie heeft nog steeds geen contact met haar opgenomen sinds de begrafenis in Bangkok, twee weken nadat het lichaam was gevonden.

De commandant van de politie, Chokechai, reageerde gisteren berichten in de media dat er iets niet pluis is op Koh Tao en dat dit onder pet wordt gehouden. Volgens hem heeft hij de moeder geïnformeerd over de autopsie en ging ze akkoord met de doodsoorzaak. De politiebaas vertelde dat hij van de moeder gehoord had dat haar dochter al eerder geprobeerd had zelfmoord te plegen. Ze was ooit toegetreden tot een Indiase sekte en daarmee zou er een verband zijn tussen haar gedrag en haar dood.

Het lichaam van de vrouw, Elise Dallemange (zie foto boven), werd destijds gevonden op een rots in de jungle boven de Tanote baai. Het was gedeeltelijk aangevreten door hagedissen.

Koh Tao: ‘Moordeiland’

Op het eiland Koh Tao overlijden met enige regelmaat buitenlanders onder verdachte omstandigheden. Steeds meer buitenstaanders denken dat er een seriemoordenaar actief is op het eiland, die beroemd is om de vele duikspots. De lokale krant ‘The Samui Times’ noemt het inmiddels: “Dodeneiland”.

De afgelopen jaren zijn er al meerdere lichamen van toeristen gevonden in zwembaden, in de zee of op stranden. De bewoners vermoeden dat de maffia aan het werk is, anderen vrezen dat er een seriemoordenaar huist op het eiland.

Verkracht en vermoord

Het Thaise eiland kwam voor het eerste wereldwijd onder de aandacht toen de ontklede lichamen van de Britse toeristen Hannah Witheridge (23) en David Miller (24) werden gevonden op een strand in september 2014. De vrouw was verkracht en vermoord, de man aangevallen en in het water gesleurd. Er werden twee Birmezen gearresteerd die bekentenis zouden hebben afgelegd. Daar zijn volgens critici veel vraagtekens bij, omdat de bekentenis door de politie zou zijn afgedwongen middels geweld.

“Ga niet naar het eiland!”

Amper twee weken later werd er opnieuw een lichaam gevonden. De Britse toerist Luke Miller (24) lag op de bodem van het zwembad van een hotel. De jongeman had geen banden met David Miller, maar sommigen denken dat er verband is. James Gissing, een vriend van het slachtoffer, liet weten dat zijn dood zeker geen ongeval was. Volgens hem is Luke geslagen, vermoord en in het zwembad gedumpt. Hij waarschuwt toeristen om niet naar het eiland te gaan.

Na de autopsie bleek er geen bewijs te zijn dat het om een moord zou gaan. Volgens de familie zijn het de Thaise autoriteiten die de zaak in de doofpot willen steken.

Jonge vrouw vermist

In februari verdween Valentina Novozhyonova (23) uit haar hostel op Koh Tao. Enkele dagen later zag het personeel dat ze haar gsm, haar paspoort en haar camera had achtergelaten. Volgens ‘The Samui Times’ werd zes weken geleden een lichaam van een jong meisje gevonden op het eiland. Het was deels verbrand, deels opgegeten door dieren en in T-shirts gewikkeld.

Zelfmoord?

In 2015 werd ook het lichaam van een Franse toerist gevonden aan een bungalow. De dood van Dimitri Povse (29) werd gezien als een zelfdoding aangezien er een afscheidsbriefje in huis lag. Maar op sociale media doken later foto’s op waarop te zien was dat zijn handen op zijn rug gebonden waren.

Verdronken?

Een andere Britse toerist, Nick Pearson (25), werd dood gevonden in het water. Zijn dood werd door de politie als verdrinking na een val afgedaan. Zijn ouders geloven deze verklaring niet, zij vonden het opvallend dat hij een grote hoofdwond had.

Bron: Bangkok Post en Samui-Times

23 reacties op “Dood van Belgische vrouw (30) op Koh Tao roept vragen op”

 1. harry zegt op

  Misschien de naam van het eiland maar eens om gaan dopen tot Koh Taai ( เกาะตาย ) of Koh Ka ( เกาะฆ่า ) doden of moordeiland.Typerend dat dit soort sterfgevallen vrijwel altijd met zelfmoord afgedaan worden.Kan me niet voorstellen dat iemand een vakantie gaat boeken om aldaar zichzelf van het leven te beroven.

 2. Hans van Mourik zegt op

  Dus niet meer naar Koh Tao gaan als je leven daar niet veilig is.

 3. Daniël M. zegt op

  Zeer angstwekkend bericht.

  Wat zou er werkelijk aan de hand zijn en waarom zou de eventuele waarheid in de doofpot gehouden worden?

  Ik vind het persoonlijk ook heel verdacht en ben zeer benieuwd naar het vervolg…

 4. fred zegt op

  Het meest eigenaardige is dat de vrouw genaamd Elise Dallemagne zich in haar laatste guesthouse liet inschrijven onder een valse naam. Eerst gebruikte ze haar echte naam die ze even daarna veranderde in Elise Dupuis. Werd ze gevolgd bedreigd of gestalkt ?

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3195759/2017/06/29/Belgische-toeriste-dood-teruggevonden-op-moordeiland-moeder-vreest-doofpotoperatie.dhtml

  • David H. zegt op

   TM30/TM28 ontwijking mogelijkerwijze

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Dacht dat ze eerder Elise VanDuitsland zou geschreven hebben…

 5. loe zegt op

  Het ergste vind ik nog, dat er 2 lieve Burmese jongens de doodstraf hebben gekregen voor
  de moord op Hannah en David, waar ze waarschijnlijk helemaal niets mee te maken hadden.
  De werkelijke dader(s) hebben kennelijk bescherming van ”hogerhand”
  Ik zou zeker, als jouwe vrouw, niet meer op vakantie gaan naar Koh Tao.
  Het wordt echt te gek daar, langzamerhand.

 6. Khun Peter zegt op

  Hier ook nog een achtergrondverhaal: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3195759/2017/06/29/Belgische-vrouw-verhangen-en-half-opgegeten-door-hagedissen-op-Thais-eiland.dhtml

  Het begint nu wel op te vallen, het aantal vreemde zaken op Koh Tao. Ik zou mijn zoon of dochter verbieden om daar nog naar toe te gaan.

 7. paulusxxx zegt op

  “Zelfdoding” is de standaard reactie van de Thaise politie als het farang of buitenlandse toeristen betreft. Ik zet sterke vraagtekens bij de onderzoeksmethoden van de Thaise politie.

  Zo hoorde ik ooit van het verhaal over een Nederlander wiens keel was doorgesneden met een kapot glas in zijn hotelkamer in Pattaya. De politie verklaarde onmiddellijk dat hij gestorven was door suikerziekte en begon vervolgens z.s.m. al het bewijsmateriaal te wissen.

 8. T zegt op

  Koh Tao is een heel duidelijk voorbeeld maar dit speelt in heel Thailand dat de politie zaken afdoet als een ongeluk of zelfmoord. Het valt vooral op dat dit zich heel vaak in Zuid Thailand voordoet.

 9. Jan Hoekstra zegt op

  Elise Dallemange
  Hannah Witheridge en David Miller
  Luke Miller
  Christina Annesley
  Nick Pearson
  Valentina Novozhyonov
  Dimitri Povse allemaal overleden op mysterieuze wijze of vermoord.

  Dit lijkt mij een seriemoordenaar die daar actief is, die twee arme Burmese knapen hebben natuurlijk niks gedaan maar oh oh oh het zou maar eens een paar toeristen kosten en natuurlijk doet de Thai zoiets niet. Wanneer komt er eens echte politie in actie op dit eiland?

 10. FonTok zegt op

  “Ze was ooit toegetreden tot een Indiase sekte en daarmee zou er een verband zijn tussen haar gedrag en haar dood” Hoe gemakkelijk dit hun weer uitkomt zodat de Thaise autoriteiten weer een uitweg hebben en het altijd aan de “Farang” ligt. Thailand het land waar de meeste hotel doden plaats vinden en mensen van een balkon vallen. In geen enkel land gebeurd dit zo frequent als in thailand. En bijna altijd is het zelfmoord.Ik geloof er geen snars van.

 11. bona zegt op

  Een mogelijkheid is ook dat zij, net als zovele anderen die zichzelf in Thailand van het leven beroven, aan het eind van haar ” buckes list ” gekomen was.
  Zij had een uiterst gevarieerd en boeiend leven achter de rug, mogelijk zijn vele van haar dromen niet uitgekomen ?
  Wie zal het weten ?

  • patrick zegt op

   ik wens haar familie en mama veel sterkte.
   Het is verschrikkelijk om een kind te verliezen en al helemaal een drama als dat zo ver van huis gebeurt in totaal onduideljke omstandigheden met weinig goesting van de plaatselijke autoriteiten om de oorzaak ten gronde te onderzoeken.
   ik hoop dat zowel Elise als haar mama rust en vrede vinden.

  • gust zegt op

   Ik hoop van harte dat de moeder van elise uw reactie niet leest.Hoe is het in godsnaam mogelijk dat U op deze moord zo denigrerend durft te reageren.

   • bona zegt op

    Het is absoluut mijn bedoeling niet deze persoon te denigreren of wat dan ook.
    Ik heb zelfs een grote bewondering voor haar en voor wat zij verwezenlijkt heeft.
    Zij heeft een groot deel van haar dromen zien werkelijkheid worden, iets waar weinigen onder ons hetzelfde van kunnen zeggen.
    Ik beweer ook niet dat zij zichzelf het leven ontnomen zou hebben, en denk veeleer aan moord.
    Het is enkel een mogelijke uitleg voor de vele personen die in Thailand o.a. van een balkon vallen.
    Nog een maal het opperste geluk beleven en dan afscheid nemen.
    Min oprechte deelneming aan de famillie, hopelijk vinden zij troost in de gedachte dat hun geliefde een gelukkig leven gehad heeft.

 12. MrMikie zegt op

  Allereerst sterkte gewenst aan de nabestaanden.
  Ik zou er heen gaan eind juli voor 3 dagen. Maar toch maar geannuleerd. Wil toch lekker relaxt op vakantie en niet het idee dat er iemand je volgt… Ben wel benieuwd of meerdere mensen hun reis daarna toe hebben afgezegd.
  Toch maar 3 dagen extra erbij geboekt op Koh Phangang ipv Koh Tao.

 13. fred zegt op

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170630_02949718

 14. chris zegt op

  Volgens mij is het met al die merkwaardige ongelukken/zelfmoorden van de laatste jaren duidelijk dat er iets mis is op Koh Tao. Op internet circuleren allerlei verhalen (bv van mensen die jaren op het eiland hebben gewoond) over wat er aan de hand is en wat er achter steekt. Zolang er zoveel onduidelijk is over de werkelijke toedracht van een aantal doden op dit eiland zou er eigenlijk actie moeten komen, zoals bijvoorbeeld een negatief reisadvies van alle Europese landen. Dan wordt men in Bangkok vast wel wakker. Zolang dat niet gebeurt (en dat verwacht ik niet want dat lijkt natuurlijk op een motie van wantrouwen tegen de Thaise overheden: politie en justitie) zouden mensen zelf in actie moeten komen en Koh Tao mijden (als de pest). Hoewel dit met de huidige technologie en sociale netwerken relatief eenvoudig te organiseren is (wereldwijd zelfs) gebeurt dit niet. Als student-activist uit de jaren 70 vind ik dit merkwaardig. Wij voerden succesvolle acties en hadden niet eens een mobieltje.
  Of is het dat we verontwaardigd zijn over wat er gebeurt maar niet langer dan een week?

  • Siamees zegt op

   Welke bronnen op het internet verklaar u nader?

   • chris zegt op

    Deze bronnen zijn buitenlanders die vele jaren op Koh Tao hebben gewoond en beschrijven hioe ene klein aantal families de baas is op het eiland en ook min of meer de baas is over de politie.

    • Sir Charles zegt op

     Besef dat ik eigenlijk nu ook aan het speculeren ben maar op ‘Coconuts’ worden dergelijke reacties ook geplaatst, zo wordt er door verscheidenen gezegd dat het waarschijnlijk een seriemoordenaar die lid is van een rijke hooggeplaatste familie daar op het eiland woonachtig die verantwoordelijk is voor de doden, vervolgens met geld en macht van de familie zou dat lid uit de wind worden gehouden.

     Kortom nogmaals vooralsnog speculatief maar om van toeval te spreken op zo’n relatief klein eiland en het aantal doden in betrekkelijke korte tijd waag ik toch wel te betwijfelen.

    • Tino Kuis zegt op

     Niet alleen de buitenlandse media maar ook, en vooral, de Thaise media zoals hier, om een paar te noemen:

     https://www.facebook.com/CSILA90210/posts/705590722851989

     en hier:

     https://www.thairath.co.th/content/452131

     Zij allen spreken over de ‘Koh Tao mafia’ en de leden en families worden ook bij naam genoemd. Het is algemeen bekend wie ze zijn. Je kunt je afvragen waarom die machtige junta er niets aan doet in al die jaren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website