Don Mueang Airport wil een renovatieproject voor de oude binnenlandse terminal laten uitvoeren. De kosten zijn geraamd op 2,2 miljard baht, aldus algemeen directeur Suthirawat Suwannawat.

De upgrade van de oude terminal is onderdeel van het ontwikkelingsplan voor de derde fase van de luchthaven, dat moet versneld worden uitgevoerd omdat de luchthaven anders de groeiende passagiersstroom niet aan kan.

Het aantal passagiers in Don Mueang zal dit jaar met 14% toenemen tot 42 miljoen passagiers ( in 2017 was dat 37 miljoen). Indien het plan voor de renovatie wordt goedgekeurd door de AoT, dan kan het werk eind dit jaar of begin volgend jaar aanvangen. De terminal, die nu nog gesloten is voor passagiers, kan in 2020 operationeel zijn.

De directie van de luchthaven heeft nog meer op het verlanglijstje staan, zoals een voetgangersbrug en meer ruimte voor immigratiecontrolepunten om de verwerkingscapaciteit te vergroten van 2.000 passagiers per uur naar 3.000 per uur.

Opmerkelijk is dat AoT plannen heeft om zowel in Phuket als Chiang Mai een tweede luchthaven in de provincie te bouwen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website