Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Naast de altijd indrukwekkende plechtigheid op de Dam in Amsterdam konden wij via televisiebeelden zien van de dodenherdenkingen in meerdere Nederlandse plaatsen, zoals de Waalsdorpeivlakte, Utecht en Marum.

Ook de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Bangkok vindt het belangrijk om de herinnering aan de slachtoffers levend te houden en derhalve vond  op het terrein van de ambassade ook een herdenkingsplechtigheid plaatse waarbij de ambassadeur-designate Kees Rade een toespraak hield met als thema “Wat zou jij doen”.

Het jaar 2018 is het Jaar van het Verzet en we kennen de verhalen van de heldhaftige mensen, die met gevaar voor eigen leven in de bres sprongen voor anderen. Wat zou jij doen in dergelijke situaties, waarvan men mag hopen, dat die nooit zullen voorkomen, een vraag waarover je langer dan de 2 minuten stilte nodig zult hebben.

Er werden kransen gelegd namens de Nederlandse gemeenschap in Thailand en door de Nederlandse ondernemersorganisaties in Thaland, MKB Thailand en de NTCC.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website