De Thaise politie heeft nog wel eens haast om bij bepaalde criminele activiteiten naar buitenlanders te wijzen. Dat geldt ook voor het hacken van de geldautomaten van de Government Savings Bank. De politie laat nu weten dat er bij de diefstal ook hulp was van Thai.

Dat er Thaise medeplichtigen zijn bleek uit het feit dat de bende Oost-Europeanen auto’s gebruikte die op naam van Thais staan. De dieven gebruikten ook huurauto’s, de valse rode kentekenplaten daarvoor zijn vermoedelijk geleverd door Thais.

Volgens het onderzoek is bankpersoneel niet betrokken bij het hacken van de geldautomaten. De politie beschikt inmiddels over duidelijke beelden van de verdachten, die zijn vastgelegd bij een geldautomaat van een supermarkt in Sukhumvit soi 23 in Bangkok.

De Bank of Thailand laat weten dat ze geen berichten heeft ontvangen dat geldautomaten van andere banken op dezelfde manier zijn gekraakt. Bij de Government Savings Bank zijn in totaal 21 geldautomaten leeggetrokken door de bende. De buit bedroeg 12 miljoen baht. De apparaten werden gehackt en ontkoppeld van het netwerk, zo kon de beveiliging worden omzeild.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website