Elke dag 16 nieuwe HIV gevallen in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
2 december 2017

Elke dag komen er in Thailand zestien personen bij met HIV. Dit jaar alleen al werden 5.801 nieuwe gevallen geregistreerd. In 2015 telde Thailand in totaal 1,5 miljoen geregistreerde HIV/Aids patiënten, dat is 2,3 procent van de bevolking.

De cijfers zijn gisteren door het Bureau of Epidemiology van het ministerie van volksgezondheid bekend gemaakt op Wereld Aids Dag.

Het ministerie probeert het aantal besmettingen terug te brengen. In 2030 moet het aantal geregistreerde HIV-gevallen terug worden gebracht naar drie nieuwe patiënten per dag en vermindering van het aantal sterfgevallen van 15.000 nu naar 4.000.

Uit de cijfers van 2015 blijkt dat 355.000 patiënten medicijnen krijgen, tegen HIV, dat zijn er 33.000 meer dan in 2014.

HIV

HIV is een virus. Het is een van de meest voorkomende soa’s. Je kunt HIV hebben zonder dat je het merkt. Laat je daarom testen na onveilige seks. HIV is nog niet te genezen, maar wel heel goed te behandelen. Zonder behandeling met HIV-remmers kun je uiteindelijk aids krijgen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Elke dag 16 nieuwe HIV gevallen in Thailand”

 1. Pieter zegt op

  Als ze het op dezelfde manier als met verkeersslachtoffers gaan doen (ze doen dus feitelijk niks dan alleen maar praten), zal het wel goed komen, haha.
  Zover ik weet is in de sexindustrie het condoom nog steeds een taboe.

  • TH.NL zegt op

   Uw beweringen zijn pertinent onjuist.
   De Thaise overheid geholpen door vrijwilligersorganisaties doen veel aan voorlichting en preventie in plaats van niks en alleen maar praten zoals U beweerd. Er zijn overal gelegenheden waar men zich gratis kan laten testen. Heeft men HIV dan kan men gratis behandelt worden in de daar voor aangewezen klinieken en indien niet verzekerd voor het leven gratis medicijnen krijgen met de nodige controles. Ik heb gezien welke medicijnen men zoal krijgt en dat zijn uitstekende remmers die men ook in Nederland krijgt.
   Dat in de seksindustrie condooms taboe zijn is ook niet juist. Een goede bar of club zal altijd zijn medewerkers gratis condooms verstrekken.
   Ik heb een aantal Thaise vrienden die dat vrijwilligerswerk doen en voorlichting geven op scholen, speciale bijeenkomsten en ook veel bars en clubs waar ze ook gratis condooms uitdelen.
   Probleem waar zij tegenaan lopen is wel dat de voorlichting bijna nooit aan de oudere jeugd gegeven word en niet aan bijvoorbeeld pubers.
   Maar het grootste probleem in Thailand – en ik denk misschien ook nog wel een beetje in Nederland – is schaamte. Schaamte die zo ver kan gaan dat HIV patiënten zich niet willen laten behandelen uit angst dat de omgeving er achter komt met uiteindelijk de dood als gevolg.

   • TH.NL zegt op

    Een foutje hierboven.
    Bijna nooit aan oudere jeugd gegeven moet natuurlijk zijn bijna nooit aan jongere jeugd gegeven.

    • Tino Kuis zegt op

     Absoluut waar TH.NL. Overal ter wereld wordt Thailand geprezen voor zijn beleid waar het de preventie en behandeling van HIV/AIDS betreft en dat heeft veel succes opgeleverd. Op scholen wordt redelijk voorgelicht en overal staan borden met waarschuwingen.

     Die omslag van wegkijken en niets doen eindigde kwam begin negentiger jaren (toen waren er al miljoenen HIV positieven) en is vooral te danken aan Mr. Condom zoals hij genoemd wordt, Meechai Viravaidya. Ik herinner me nog beelden op de tv in Nederland die lieten zien hoe hij als minister ( zou Prayut ook moeten doen) condooms uitdeelde in Patpong en Pattaya.

     De nieuwe gevallen die er nu nog zijn komen vooral van intraveneuze drugsgebruikers en homoseksuele contacten, in veel mindere mate dan vroeger door de prostitutie.

     • Niek zegt op

      Die Meechai is ook een succesvolle zakenman met een goed doel.
      Zo heeft hij een keten van restaurants, geheten ‘Cabbages and Condoms’, waarvan ik er een ken nl. in Sukhumvit road soi 10 (of 12?), een aanrader culinair maar ook om de ambiance en inrichting, waarin royaal met condooms wordt gestrooid.
      De naam herinnert aan vroegere acties van Meechai, waarin hij propageert overal condooms uit te delen in de publieke ruimte en zelfs ook in de groentestalletjes op de markten.

     • chris zegt op

      Kuhn Meechai is nu lid van het (niet gekozen) Thaise parlement en was ook lid van de commissie die de nieuwe grondwet heeft gemaakt.

 2. Tino Kuis zegt op

  In Nederland krijgen 1000 mensen per jaar een nieuwe diagnose HIV, dat is 3 per dag, in vergelijking de 4 maal grotere bevolking van Thailand zouden dat er 12 per dag zijn. Geen heel groot verschil dus.

  https://aidsfonds.nl/hiv-aids/feiten-en-cijfers/hiv-in-nederland

 3. Henk zegt op

  Een vraag !!!

  Wat moet je doen als je zeker weet dat een heerschap HIV besmet is en er mijn zijn leeftijd, plus 70 geen moeite mee heeft.
  Het zijn, zijn eigen woorden in een verhitte discussie een jaar geleden.
  Hij ging er nogal prat op dat hij met zijn leeftijd minstens drie dames uit de omliggende bars iedere week mee naar huis nam en er sex mee had zonder condoom.
  Op mijn verbijsterde reactie dat het voor hem niet veel kon schelen maar dat hij wel de levens verwoeste van de dames kwam weinig emotie.. Het deed hem duidelijk niets.

  Nu een jaar later is één van de dames in de laatste fase van haar leven. Ik denk persoonlijk dat ze 2018 niet meer haalt. AIDS is actief in haar lichaam, de stakker.

  Wie haar besmet heeft durf ik niet hard op te zeggen maar van binnen weet ik het bijna zeker.

  Mijn vraag, hoe zou U reageren ?

  Gr. Henk.

  • Ann zegt op

   In mijn vriendenkring zijn er al een aantal gesneuveld gedurende de jaren,
   ook door onveilige omgang veroorzaakt.
   Zo op het 1e oog was er niets aan te zien,tijdens de middenfase ging het hard,
   de incubatietijd kan oplopen naar wel 20jaar.

  • chris zegt op

   Aangifte doen bij de politie. Dit is volgens mij moord.

  • Arjan zegt op

   Schandalig. Geen woorden voor. Als u goed contact heeft met één of meerdere bardames zou ik het heel discreet maar wel duidelijk even melden. Grote kans dat dit snel de ronde doet. Wellicht kunt u op deze manier levens redden.
   De politie… geen idee of die er iets mee gaan doen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website