Het lijkt er op dat de Chinezen de weg naar Thailand weer hebben gevonden, in ieder geval naar Phuket, want de 100.000 hotelkamers in Phuket zijn voor 90 procent bezet, aldus de Tourism Authority of Thailand.

Na het bootongeluk in juli waarbij 47 Chinezen omkwamen, zakte het toerisme uit China volledig in, maar de TAT is optimistisch over het herstel in Phuket. Wel is het opvallend dat Chinezen minder in groepen reizen. De groepsreizen zijn een achterhaald concept en steeds meer Chinezen reizen individueel.

Dit jaar keek het toerismebureau met spanning uit naar het Chinees Nieuwjaar, ook bekend als het Lentefestival of Lentefeest, die op 5 februari zal plaatsvinden en de belangrijkste is van alle Chinese feestdagen. In Phuket lijkt het herstel zich te hebben voltrokken, maar in Bangkok is men minder positief. Ondernemers in de buurt van Pracha Rat Bamphen Road in Huai Khwang, die bekend staat als de New Chinatown, merken nog niets van herstel.

De Thaise regering hoopt dat de vrijstelling voor de legeskosten van 2.000 baht bij de aanvraag van een visa on arrival meewerkt aan het herstel van het toerisme. De vrijstelling geldt tot na Songkran in april.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website