Een Canadese man van 26 jaar die werd verdacht van drugshandel in de VS, heeft zich in een politiecel van het Narcotics Suppression Bureau opgehangen. Hij was op 5 juli in Bangkok aangehouden en zou worden uitgeleverd naar de VS om daar terecht te staan.

De Thaise politie vond gisterenochtend zijn lichaam in het toilet van de cel. Dat was enkele uren voordat hij gisterochtend voorgeleid zou worden. De man zou zich aan zijn handdoek hebben opgehangen. Politiecommandant Suthon twijfelt niet aan de doodsoorzaak: zelfdoding.

De man leefde al acht jaar in Thailand. Hij werkte als computerprogrammeur en was getrouwd met een Thaise. Bij zijn arrestatie zouden vier Lamborghini’s en drie huizen in beslag zijn genomen met een totale waarde van 400 miljoen baht.

Bron: Bangkok Post

12 reacties op “Canadees (26) verdacht van drugshandel hangt zich op in politiecel”

 1. chris zegt op

  Deze 26-jarige (andere bronnen melden 36-jarige) Canadees was voor zijn leeftijd zeker ‘ongewoon’ rijk, met 4 Lamborghinis en een aantal huizen, samen een waarde van 400 miljoen Baht vertegenwoordigend.
  Je vraagt je af of er niet eerder een lampje had moeten gaan branden bij de Thaise autoriteiten. Zo’n vermogen op basis van zijn salaris als computerprogrammeur? Toen hij 8 jaar geleden zijn werkvergunning aanvroeg heeft hij een arbeidscontract moeten overleggen waarin ook zijn salaris staat vermeld. Dat salaris was vast geen miljoen per maand……..
  Of het echt zelfmoord is of dat een of meer vrienden uit het criminele circuit hem hebben geholpen met de overgang naar de hemel van vrije drugs is werk voor de politie. Die wordt er gewoon moe van.

  • ruud zegt op

   Ik ben in ieder geval blij, dat buitenlanders nog niet zo streng onder controle staan, dat dit opvalt.
   Hoewel… wat niet is kan nog komen.

   En ergens kan ik me wel voorstellen, dat hij zich heeft opgehangen.
   Er had hem in Amerika waarschijnlijk een zeer lange gevangenisstraf boven het hoofd gehangen in een cel, die niet veel beter zal zijn, dan die in Thailand.

   Maar misschien moet de Thaise politie wat kleinere handdoeken verschaffen?
   Of mogelijk papieren handdoeken.

   En ja, en misschien is hij gewoon vermoord, maar dat blijft speculatie.

  • Ger zegt op

   Misschien komt hij uit een rijke familie zoals velen. 400 miljoen baht is maar 10 miljoen Euro en vele sporters en andere hebben vaak wat meer. Dus geen voorbarige conclusies trekken.

   • chris zegt op

    Ik trek alleen de conclusie dat de man ongewoon rijk is. Ik zeg niet dat dat niet kan. Ik zeg alleen dat men daar wel naar had mogen kijken toen hij zijn tweede, derde en vierde Lamborghini aanschafte. Had hij kunnen aantonen dat zijn familie schatrijk is.
    Toen ik 10 jaar geleden 1,4 miljoen baht op mijn rekening gestort kreeg moest ik de volgende dag naar het hoodkantoor van de bangkok bank om uit te leggen waarvoor dat geld was en waar het vandaan kwam. Zo hoort het volgens mij.

    • Ger zegt op

     Alleen al in Nederland zijn er 80.000 miljonairs. Duitsland geeft er meer dan 1 miljoen. Er zijn dus genoeg mensen met grote vermogens en zelfs die gaan over de scheef en laten zich in met verkeerde zaken. Maar dat wil niet zeggen dat vermogenden het geld op een verkeerde manier hebben verdiend of verkregen.
     Blijkbaar is 1 miljoen baht veel voor sommigen, anderen beschikken over tientallen miljoenen dollars, euro’s. Kijk gewoon naar de rich and famous in de wereld : grote wagenparken, grote huizen , veel geld en bezittingen. Dat velen zuch dat niet kunnen voorstellen is hun eigen beperking of men komt niet de rijkeren in asnraking. Bekijk internet, lees over de rich and famous, volg het zakenleven.en je ziet legio personen die rijk zijn.

     • Ger zegt op

      Het CBS kende in 2014 zelfs 108.000 miljonairs in Nederland. In Belgie in 2015 zo’n 109.000 volgens World Wealt Report. En Duitsland volgens een onderzoek zelfs 1,2 miljoen Duitsers ( exclusief waarde van huizen) volgend een onderzoek van Capgemini in 2016.

      • chris zegt op

       Onderzoek wereldwijd geeft aan dat de gemiddelde leeftijd van miljonairs 66 jaar is. Deze man was 26. Toch een speciaal geval zou ik zeggen.

 2. john zoet zegt op

  Moderator: Niet generaliseren svp.

 3. loe zegt op

  Ik kan me er van alles bij voorstellen, maar niet dat je zo nodig
  VIER Lamborghini’s zou willen hebben.
  Je kunt er maar in 1 tegelijk rijden en als verzamelaar met te veel geld
  zou ik er een paar andere merken bij nemen 🙂

 4. stevenl zegt op

  Ik lees net dat hij een van de kopstukken was van AlphaBay, de populairste site op het Dark Web. Tegelijk met zijn arrestatie hebben er ook invallen plaatsgevonden in de VS en Canada.

  • Francois Nang Lae zegt op

   Duistere handel: http://tinyurl.com/ybnzxfxs

   • Pieter zegt op

    Inderdaad, vermoedelijk heeft het niets met drugs te maken, lees ook dit bericht in het Financieel Dagblad van vandaag:
    https://fd.nl/economie-politiek/1210423/politie-achter-sluiting-ondergrondse-website-alphabay


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website