De politie gaat door middel van steekproeven controleren of buschauffeurs en medewerkers op de busstations Mor Chit, Ekamai en de zuidelijke stations in Bangkok, geen alcohol of drugs gebruiken. Ook op 19 andere plaatsen in Thailand zal worden gecontroleerd op verdovende middelen, aldus secretaris-generaal Sirinya van het Office of the Narcotics Control Board (ONCB).

Alcohol en drugs zijn volgens hem verantwoordelijk voor veel verkeersongelukken, zei hij gisteren op een persconferentie in busstation Mor Chit.

Er worden ook andere maatregelen getroffen om de veiligheid van het publiek te vergroten. Adjunct-gouverneur Chinnatat van Bangkok wil dat alle feestterreinen en uitgaansgelegenheden, met brandblusapparaten moeten zijn uitgerust. Er dient ook personeel aanwezig te zijn die Eerst hulp kan geven.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Buschauffeurs worden getest op alcohol en drugs”

 1. Nicky zegt op

  Tjonge Tjonge. Wie heeft ze dat allemaal ingefluisterd. Ben benieuwd of er werkelijk controles komen en hoe intensief.

 2. B.Elg zegt op

  Klinkt alsof er iemand met gezond verstand beslissingen neemt. Ik hoop dat het ook echt gebeurt en dat ze het volhouden.
  Ik heb in Thailand wel eens in bussen gezeten die bestuurd werden door een waanzinnige, één en al agressie. Zal wel onder de “jaba” of alcohol gezeten hebben.
  Thailand telt de meeste verkeersdoden ter wereld, tot voor kort moesten ze Libië nog voor zich dulden. maar nu staan ze aan de top, heb ik laatst gelezen.
  Verbetering moet komen van vele kleine maatregelen, stap voor stap…

 3. Ron Piëst zegt op

  Hier is het vrij logisch dat de chauffeur nuchter is en geen drugs gebruikt. Helaas is dit in Thailand anders en een goede zaak dat er eindelijk na te veel ongevallen iets aan gedaan wordt. Nu nog iets van een betere rijopleiding en iets van een rijtijden wet dan zal het een stuk veiliger worden. Maar ook zal de prijs van het vervoer hier door omhoog gaan en daar zal het wel weer op stuk lopen.

 4. ruud zegt op

  Waarom niet gewoon ALLE chauffeurs controleren?
  Zoveel bussen vertrekken er nu ook weer niet op een dag.

  Of is de angst, dat er dan helemaal geen bussen meer rijden?
  Dan wordt het pas echt een chaos.

  Dat zal het waarschijnlijk toch al worden, als de chauffeur omroept:”geachte reizigers, deze bus zal vandaag niet vertrekken, omdat ik een rijverbod heb gekregen, en de vervangende chauffeurs zijn ondertussen allemaal al ingezet op andere bussen.”

  • Hans van den Pitak zegt op

   Vanaf Mor Chit op drukke dagen 1080 per dag. Is inderdaad niet veel. (Bron: Bangkok Post)

 5. Aroyaroy zegt op

  Een stap in de goede richting , maar er is nog werk aan de veiligheid.

 6. Jacques zegt op

  Dat het een serieuze aangelegenheid is om mensen en zeker in zo’n laatste week, heel veel mensen te vervoeren, dat zal toch niemand ontkennen. In dat kader is het zeker gerechtigd om controles te gaan toepassen op alle chauffeurs in kwestie. Niet alleen op alcohol en andere drugs maar ook op de algehele gezondheid. Slaap te kort en andere (lichamelijke) klachten spelen ook een wezenlijke rol. Zeker voor de toerbuschauffeurs. Wat mij betreft (indien financieel mogelijk) een alcohol slot in de bus, want ook onderweg kan er het nodige aan Bacchus geofferd worden.

 7. pw zegt op

  Het is toch te zot voor woorden dat je die chauffeurs überhaupt moet testen.

  Wat voor malloot stapt onder invloed achter het stuur als hij 50 mensen veilig van A naar B moet brengen?!

  Verantwoordelijkheid. Dat woord staat volgens mij niet in een woordenboek hier.

  Als ik (10 jaar hier) in Thailand rijd, houd ik zélf mijn stuur vast. Altijd.

 8. ad zegt op

  alleen rond de feestdagen de rest van het jaar kan niemand het iets schelen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website