Buri Ram krijgt van de regering 20,7 miljard baht voor 21 ontwikkelingsprojecten in de provincie. Het geld is bestemd voor de ontwikkeling van infrastructuur, waterbeheer, handel, investeringen, toerisme en welzijn.

De regering is in Buri Ram voor een vergadering. Volgens critici wil Prayut en de zijnen zo politieke steun kopen. De plaatselijke partij Bhumjaithai van co-oprichter Newin Chichob is er populair. Hij is eigenaar van de voetbalclub, het voetbalstadion en het motorcircuit en heeft veel invloed (waarschijnlijk ook op het stemgedrag in de provincie).

Prayut houdt in de Chang Arena van FC Buri Ram, een toespraak over de regeringsplannen. Er worden 30.000 belangstellenden verwacht, waaronder Newin, Bhumjaithai politici en partijleider Anuthin. Prayut heeft dan wat cadeautjes in petto: de luchthaven van Buri Ram krijgt een nieuwe terminal en de start/landingsbaan wordt verlengd om de motorsportliefhebbers te kunnen ontvangen die worden verwacht bij de internationale MotoGP races.

Volgens vice-premier Somkid is de keuze is gevallen op Buri Ram omdat de provincie een van de armste van het land is. Hij ontkent dat het bezoek politiek gemotiveerd is.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Buri Ram krijgt ontwikkelingsgeld van de regering”

 1. Petervz zegt op

  Buriram, 1 van de armste provincies in Thailand, is een goed (en triest) voorbeeld van het verschil tussen arm en rijk in dit land. De provincie kent het grootste en modernste voetbal stadium van het land en zo waar een race circuit dat dit jaar gastheer is van een motor grand prix. De grootste sponsors van deze kostbare activiteiten zijn ThaiBev (chang) en King Power. En dat terwijl 80% van de bevolking in deze province een inkomen van lager dan 60,000 baht per jaar heeft.
  Met 20 miljard zal Buriram United nog wel een aantal jaar kampioen van Thailand blijven en kunnen we wellicht de eerst Formula 1 met Max tegenoet zien.

 2. Jacques zegt op

  Veel wegen zijn er erbarmelijk slecht en hopelijk wordt dit hierdoor opgelost. Ik hoop wel dat er toezicht is op het te besteden geld, want anders weet ik wel waar het voor een deel naar toe gaat.

 3. Roy zegt op

  Vandaag was PM heel toevallig in het voetbalstadion van Buriram, ……https://www.bangkokpost.com/news/politics/1460181/bhumjaithai-says-huge-welcome-for-pm-not-political.

 4. Ger-Korat zegt op

  Er zijn een hele reeks provincies met vergelijkbare lage inkomens per hoofd van de bevolking. Kijk op de volgende website voor inzage per provincie : http://www.thaiwebsites.com/provinces-GDP

  • chris zegt op

   Beste Ger,
   Dit is een tabel die het GDP (Gross Domestic Product) aangeeft per provincie, oftewel de waarde van de productie in dat district. Is absoluut niet hetzelfde als het gemiddelde inkomen en zegt eigenlijk niks over de armoede in de districten!!

   • Ger-Korat zegt op

    Uit investopedia: GDP is one of the primary indicators of a country’s economic performance. It is calculated by either adding up the annual incomes of all working-age citizens or by totaling the value of all final goods and services produced in the country during the year. Per capita GDP is sometimes used as a standard of living indicator, with a higher per capita GDP equating to a higher standard of living.

    Het gaat om het begrip inkomen per hoofd van de bevolking per provincie. Uit het overzicht in mijn link kun je een mooie vergelijking maken tussen de verschillende provincies. Genoemde cijfers zeggen dan ook wel degelijk wat. Het nationaal inkomen wordt immers ook gedeeld door het aantal inwoners van een land, dit zelfde kan je toepassen voor een provincie; wat hier dus plaatsvindt.

    Genoemde getallen per provincie laten duidelijk zien dat veel provincies economisch, dus inkomens verdiend in de provincie, lager zijn dan in de provincie Buriram.

    • chris zegt op

     Nee beste Ger,
     “Gross domestic product (GDP) is the monetary value of all the finished goods and services produced within a country’s borders in a specific time period.” (bron: INVESTOPEDIA).
     De regio die het meest bijdraagt aan het GDP van Thaialnd is NIET Bangkok of Phuket maar Rayong. Daar ziin de grote industrieen gevestigd die veel WAARDE produceren met fabrieksarbeiders die niet de grootste verdieners zijn. De gemiddeld grootste inkomens worden NIET in Rayong verdiend maar in Bangkok.
     Vergeet GDP dus als maat voor de gemiddelde inkomens.

 5. Ger-Korat zegt op

  De juiste link naar de website is als volgt: http://www.thaiwebsites.com/provinces-GDP.asp


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website