Premier Prayut wil graag dat de BTW met 1% verhoogt wordt naar 8 procent, dat levert de staatskas 100 miljard baht extra op. De Thaise regering zit dringend om geld verlegen om alle infrastructurele projecten te realiseren. Prayut zei dit gisteren op een bijeenkomst met bewoners in Prachin Buri.

Volgens hem is de verhoging te rechtvaardigen omdat de BTW al jaren 7 procent bedraagt. De minister van Financiën denkt overigens niet dat de BTW-verhoging nog deze regeringsperiode wordt ingevoerd.

Prayut laat weten dat de regering niet blut is, maar wanneer de regering de inkomsten niet verhoogt kan het land op termijn wel failliet gaan. Het belastingsysteem moet op de schop en de belastinginkomsten moeten omhoog.

Volgens Prayut blijven de leningen die de regering afsluit, binnen de perken. De regering gaat door met investeringsprojecten omdat deze voor meer welvaart moeten zorgen omdat het de economie aanjaagt. Voorbeelden hiervan zijn de de hogesnelheidslijnen en dubbelspoorlijnen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Prayut wil dat de bevolking meer BTW gaat betalen om staatskas te spekken”

 1. conimex zegt op

  Prayut zou wellicht eens iets kunnen doen aan al die ambtenaren die werkzaam zijn voor een Tessabahn, veel van deze ambtenaren komen nooit aan een 8 uurse werkdag, phu yai bahn, kamnan, so toh etcetera…..Deze geld verslindende en vaak corrupte ambtenaren kliek, welke ooit is opgezet door Thaksin, is niet meer van deze tijd.

 2. John zegt op

  Interessant om dan.elders te lezen dat de minister van financiën zegt dat de btw ongewijzigd blijft. Zoals gebruikelijk zijn er steeds weer elkaar tegenspreken autoriteiten

 3. Wim de visser zegt op

  Meer BTW betalen?
  Wat een grap.

  Heb een paar dagen geleden mijn belastingaangifte gedaan in Thailand.
  Hoefde mijn pensioen uit NL niet aan te geven omdat deze niet belast zou zijn.

  Volgens Erik Kuijpers (belastingdossier) en andere reacties van hem op posts op dit blog zou dit wel aanvaard moeten worden. En ik vertrouw op zijn tentoongestelde kennis van zaken.
  Je krijgt helaas geen officiële mededeling dat je het wel hebt geprobeerd maar dat het volgens de lokale ambtenaar niet hoeft.

  Dus mogelijk later een boete omdat ik niet kan bewijzen dat ik wel degelijk aangifte heb willen doen van mijn private pensioeninkomen uit NL.

  Ik heb geen probleem met betalen van belasting over private pensioenen uit NL omdat ik over deze, na vrijstelling in NL,het heel normaal vindt dat je dan in je woonland daarover belasting betaalt.
  Het is al zo weinig in Thailand dus waarom daarover zeuren.

  Als ze in Thailand nu eens zouden gaan beginnen met het rechtmatige heffen van belasting over buitenlandse private pensioenen zouden de armste mensen in Thailand mogelijk niet opgezadeld worden met een hogere BTW die juist die groep het hardst treffen.

  En nu niet beginnen over hoe het extra geld na het rechtmatige belasten van buitenlandse private pensioenen besteedt gaat worden. Dat is een zaak van Thailand!

  • janbeute zegt op

   Van je pensioen uit Nederland is wel belasting over verschuldigt in Thailand .
   Mits je belasting plichtig bent alhier en je de pensioen gelden hebt ingevoerd hier naar Thailand .
   En een bepaalde leeftijd hebt , dacht 65 jaaren ouder dan hoef je geen belasting te betalen over je pensioen .

   Jan Beute .

  • erik kuijpers zegt op

   Wij hebben aantekening gehouden van dat gesprek op het kantoor van de belastingdienst hier; de ambtenaar had ‘expert’ op zijn bordje staan. Naam en zo zijn genoteerd.

   Ik hoef evenwel niets te betalen want ik val net binnen alle vrijstellingen en het nultarief in de eerste schijf. Zoals ik eerder al schreef, men houdt er hier en daar aparte regels op na. Ook de helpdesk was niet op de hoogte maar dergelijke geluiden hoor ik ook wel over de belastingtelefoon in NL.

  • Ger zegt op

   De melding dat de armste mensen door de hogere BTW het hardst worden getroffen is volkomen verkeerd. Juist de armeren hebben weinig geld te besteden en geven dit uit in kleine winkels, op lokale markten en meer. En daar wordt geen BTW in rekening gebracht en ook niet afgedragen aan de overheid. Dit is het informele geldcircuit. Dus die 1% verhoging raakt hen nauwelijks.

   • janbeute zegt op

    Beste Ger ook de armste mensen in Thailand moeten ook wel eens een nieuwe koelkast , Tv , fan oid kopen .
    Of zelfs een brommertje om je te kunnen verplaatsen .
    En wat te denken van de farmers , machines ed .
    En dan komt de BTW wel om de hoek kijken .
    En geloof me 1% BTW verhoging is veel als je net maar per dag 300 bathjes verdient .

    Jan Beute .

 4. Ruud Meeldijk zegt op

  Dan kunnen er weer meer onderezeers gekockt worden!
  Ruud

 5. Leo zegt op

  Verhoog de BTW want het is allang hetzelfde nivo. Neen, niet waar. 7℅ geeft al jaren een hoger resultaat vanwege de hogere omzet !
  Het moet omlaag !

 6. janbeute zegt op

  Beste Prayuth ga eerst eens vissen bij de Thaise ELITE .
  En stop met geld verslindende projekten zoals oa de aanschaf van submarines .

  Jan Beute .

 7. erik kuijpers zegt op

  De eerste minister wil…
  De eerste minister wil graag…
  De eerste minister heeft de bevolking gevraagd…

  Dit zou een kabinet van beton zijn maar er komt toch langzaam de sleet in. Mijn idee is dat het er gewoon van komt op 1 juli.

 8. KhunBram zegt op

  PERFECT de 8%

  Development moet ERGENS uit gefinacieerd worden.
  Het land, dus de mensen, hebben baat bij expansie.

  Ja er wordt ook wel eens een fout gemaakt.

  Iemand diie deze ‘wijzigingscultuur’ beter kan aanpakken dan onze huidige leider?

  Complimenten Prayuth Ghan Ocha

  From The Isaan, KhunBram.

 9. Slagerij van Kampen zegt op

  Wellicht zou men om te beginnen de rijken daar eens flink moeten belasten. Een klein percentage van de bevolking bezit daar in Thailand zo ongeveer alles. Bananen republiek scenario. Hopelijk leest dhr generaal commandant opperbevelhebber Prayuth dit en ziet hij in iets over het hoofd te hebben gezien. Ik heb veel vertrouwen in hem!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website