Bestuurders in het openbaar vervoer, waaronder buschauffeurs,  die verdacht worden van alcoholgebruik krijgen een rijverbod voor de periode tijdens de jaarwisseling. Dit rijverbod geldt voor 61 plaatsen in het land, waar veel ongelukken gebeuren.

Minister Arkhom van Transport heeft dat gisteren bekend gemaakt. Het ministerie wil zo het aantal verkeersdoden en gewonden met 5 procent verminderen dit haar. Gedurende drie weken voor, tijdens en na de jaarwisseling worden daarvoor maximale voorzorgsmaatregelen genomen.

Vorig jaar vielen tijdens de zogeheten ‘Seven Dangerous Days’ 304 doden in het verkeer, 29 procent meer dan een jaar eerder. De nieuwe aanpak heet het 7-7-7 beleid.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Bestuurders openbaar vervoer streng gecontroleerd op alcoholgebruik”

 1. hendrik zegt op

  777 wat een mooi beleid, zou het niet beter zijn om het hele jaar contoles uit te voeren met ook meer politie op de weg. Ik noem dat dan 10 10 10

 2. Louvada zegt op

  Ja hier is nog werk aan de winkel er zouden meer politiecontroles moeten. Neem nu ook nog maar hoeveel brommers er als het donker is zonder achterlicht rijden ! Dat ze die aanpakken, brommer aan de kant tot de verlichting hersteld is, die controles kunnen ook tijdens de dag, wat het achterlicht zowel als het voorlicht moet altijd werken.

 3. Chris van het dorpje zegt op

  En de rest van het jaar mogen die mensen wel bezopen rijden !

 4. Rens zegt op

  De controles halen niets uit, na bekeurd te zijn (al dan niet officieel) mag men vaak gewoon weer doorrijden. Geen helm op? geen probleem, na betalen mag je gewoon weer doorrijden. Niemand leert ook maar iets op deze manier.

 5. Luit zegt op

  Zo ie zo zorgen dan dat de controlerende dienders, niet in de eigen stad dorp gaan controleren. De Thai mag dan door rijden en de Farang schuiven en vervolgens ook door rijden…. Btw alle ongelukken die gebeuren door pep drankjes om maar zoveel modelijk kilometers te maken en wakker te blijven….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website