De Bank of Thailand (BoT) is wat minder optimistische over de export. De voorspelling dat deze dit jaar met 9 procent groeit wordt waarschijnlijk niet gehaald. De belangrijkste oorzaken daarvoor zijn de handelsoorlog tussen de VS en China en een afgenomen wereldvraag.

De BoT heeft 9 procent groei voorspeld, maar de eerste negen maanden van dit jaar kwam de groei uit op 8,1 procent. Om de voorspelling te halen moet de export in het vierde kwartaal met 11,4 procent groeien, wat mogelijk niet gaat lukken, zo laat Pornpen Sodsrichai, directeur economische analyse bij de BoT, weten.

Toerisme

De groei van het toerisme, de belangrijkste groeimotor van Thailand, vertraagde van 8,4 en 15,5 procent groei in het tweede en derde kwartaal naar een teruggang van 1,9 procent in september door een afname van het aantal Chinese toeristen.

Thailand is uit de gratie bij Chinese toeristen sinds het bootongeluk in juli in Phuket. In het derde kwartaal kwamen 230.00 minder Chinezen naar Thailand, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar (8,8 procent op jaarbasis).

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website