Bangkok treft maatregelen tegen mogelijk overstromingen en wateroverlast die zich deze maand voor kunnen doen. De Thaise meteorologische dienst (TMD) verwacht zware regenval.

Volgens de TMD worden Bangkok en de noordelijke delen van het land van woensdag tot vrijdag getroffen door zware regens en onweer als gevolg van een hogedrukgebied uit China. Enkele delen van het Zuiden krijgen daarmee al te maken vanaf vandaag tot donderdag.

Gemeentewerkers gaan sloten uitbaggeren, riolen schoonmaken en afval en onkruid weghalen zodat er minder verstoppingen zullen zijn. Ook worden waterpompstations gecontroleerd en in gereedheid gebracht.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bangkok verwacht deze maand wateroverlast en overstromingen”

  1. teun zegt op

    Zoals elk jaar: te weinig en te laat! Wanneer beseft iemand zich, dat regen-seizoen elk jaar terugkomt en dus ruim voordien sloten uitgebaggerd dienen te zijn en riolen gereinigd?

    Ik vrees, dat nog steeds het verschijnsel “vooruitkijken” niet past in het Thaise vocabulaire.Net zoals “preventief onderhoud” iets is, dat Thaise autoriteiten begrijpen, laat staan hanteren.

    En zolang dat niet verandert, zal er sprake zijn van “totaal onverwachte overstromingen” waar adhoc op gereageerd wordt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website