Het kabinet heeft dinsdag de opdracht voor de bouw van twee monorail lijnen, toegekend aan BSR Venture. Het gaat om de Pink Line (34,5 km) tussen Khae Rai (Nonthaburi) en het oostelijk district Min Buri (Bangkok) en de Yellow Line (30,4 km) van Lat Phrao naar Samrong (Samut Prakan).

De totale investering wordt geschat op respectievelijk 53,5 miljard en 51,8 miljard baht. De regering investeert daarvan 43 miljard baht.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Bangkok krijgt er weer een openbaar vervoersysteem bij: monorail”

 1. Gerrit zegt op

  tja,

  De pink line loopt over de Chang Watthana Road, daar zijn sommige viaducten tegen elkaar aangebouwd, hoe ze daar een pilaar in het midden gaan plaatsen is mij een raadsel. Maar de Thai in inventief en vindt altijd wel een oplossing. Voor mij kan hij niet snel genoeg geopend worden.

 2. Bert zegt op

  Ik woon zelf in Minburi. Het is geweldig nieuws dat de PINK LINE er nu echt gaat komen. Ook prima voor de waarde ontwikkeling van vastgoed in Minburi. Ben er blij mee.

 3. Peter zegt op

  Er komen 30 stations, gereed in 2019 – 2020

  Meer informatie op https://en.wikipedia.org/wiki/MRT_Pink_Line

 4. Peter zegt op

  Hier trouwens nog meer informatie, met een plattegrond erbij http://newpattaya.com/bangkok/bangkoks-mrt-pink-line/

 5. henry zegt op

  Ik woon in Muang Thong Thani. 10 jaar geleden nog een heel rustige buurt, met heel weinig verkeer. Toen had Chaeng Wattana nog maar 2X2 rijvakken en geen flyovers, maar met de komst van het nieuwe Govermentscenter en de vele IT firmas zijn er op sommige plaatsen zelfs 6 rijstroken. En 3 flyovers. Aan CW zijn trouwens 2 Nederlandse bedrijven gevestigf Akzo Nobel met verffabriek (Dulux, Beger) en Campina met zijn Foremost Melkfabriek.

  De bouw gaat een verkeersinfarct voor gevolg hebben. Want men gaat Chaeng Wattana en Ran Intra afsluiten, waar het nu al tussen 06.00 am en 22 pm al traffic jam is, en als er een concert of beurs in Impact is, is het helemaal huiken met de pet op . Ik vermoed dat het plannetje niet up to date is, want er zou een afslag naar Impact komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website