De twee Amerikanen die op hun Instagram reispagina Travelling butts een foto van zichzelf hebben geplaatst met ontblote billen, bij de Wat Arun in Bangkok riskeren een gevangenisstraf van zeven jaar. 

De politie bereidt een verzwaarde aanklacht voor wegens verspreiding van pornografie, onfatsoenlijk gedrag en mogelijk ook voor computercriminaliteit. De twee mannen van 36 en 38 jaar zijn dinsdagavond op luchthaven Don Mueang aangehouden door de immigratiepolitie en overgedragen aan het politiebureau Bangkok Yai.

De politie van bureau Phlapphla Chai 2 verzamelt meer bewijs omdat ze ook foto’s hebben genomen in Wat Trai Mit Whittayaram, een andere bekende tempel in Bangkok.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Amerikaans homostel mogelijk streng gestraft voor blote billen foto’s”

 1. teun zegt op

  Zal ze leren!!! Ben benieuwd.

  • Emiel zegt op

   7 jaar gevangenis vinden jullie billijk? Een moordenaar krijgt zulk geen straf. Zou het niet genoeg zijn ze het land uit te zetten en niet meer toe te laten. Wat voor mensen zijn jullie hier.

   • Van Windekens zegt op

    Echt wel een serieuze straf is gerechtvaardigd.
    Die stommelingen maken ons als niet-thais volledig onaanvaardbaar.
    Een paar weekjes in BKK-hotel zal hen wel een beetje doen nadenken.
    Voor mij mag je die kerels hard aanpakken.

    • ruud zegt op

     Een weekje opsluiten in een gewone gevangenis, of een flinke een boete en een jaar de toegang tot Thailand ontzeggen, lijkt me wel genoeg straf voor een stommiteit.

     Want dat zijn ze, gewoon stom, het zijn geen geen misdadigers.

   • Mike zegt op

    Leuke woordkeuze “7jaar vinden jullie dat billijk” , dat is toch het probleem waar het om gaat ” de billen? “.

 2. Daniël M. zegt op

  Ik vind dit een totaal gebrek aan respekt en een zware vorm van smaad aan de Thaise bevolking! Logisch dat dit zwaar bestraft wordt.

  Amerikanen moeten stoppen met denken dat ze overal alles moeten doen! Thailand is Amerika niet!! En dat geldt voor iedereen: als je een land bezoekt, dan moet je de bevolking en de lokale gewoontes en regels respekteren.

 3. Cees zegt op

  Goede zaak. Hard aanpakken dit denigrerende gedrag naar andere culturen.

 4. Hedy zegt op

  Totaal geen medelijden met dit stel. Laten ze maar streng gestraft worden, misschien leren ze dan om respect te hebben voor een land en hun regels. Als je dat niet kunt opbrengen dan moeten ze maar in Amerika blijven, want zo dom zijn ze toch niet dat ze daar niets van af wisten, dat tempels heilig zijn in bepaalde landen.

  • driftand zegt op

   Wat een arrogantie! Respectloos en smaakloos gedrag wat gelijk en passend aangepakt moet worden. Wat een s…els. Dat soort mensen moeten als volwassenen doorgaan? Onvoorstelbaar.

 5. Ton zegt op

  Grove belediging, zeer onfatsoenlijk gedrag en inderdaad “not done” in een Thaise Temple. Zoiets mag alleen in Nederland tindens de homo optocht in Amsterdam.

 6. bona zegt op

  Dit zal weer koren op de molen zijn voor de personen die suikerzoet, zelfverklaarde Thailand experten zijn, doch die al wat met Thailand te maken heeft steeds weer afbreken!!
  Bezoekers van een land moeten zich net als de inwoners van dit land dienen zich aan de wetten – normen – waarden – gebruiken, van dit land te houden of zoniet de gevolgen te dragen.
  Hopelijk is dit een les voor diegenen die zich superieur achten.
  Wai wai wai.

 7. Jasper zegt op

  Amerikanen hebben over het algemeen geen enkel besef van wat er in de wereld gebeurt: “here be dragons”, dat is zo’n beetje het niveau. Dat men in Thailand ook instagram heeft is blijkbaar niet eens bij ze opgekomen.
  Of zoals mijn 86 jarige nederlandse tante laatst vroeg: “wat doe je nou als je kiespijn hebt?”. Op mijn antwoord dat ik dan naar een super de luxe thaise spotgoedkope tandarts ga, die de nieuwste apparatuur heeft, was ze stom geslagen. Ze dacht dat het hier in Thailand nog het niveau nijptangen was, want derde wereld.

  Deze heren zullen, evenals Barbertje, hangen, pour decourager les autres.

 8. Jacques zegt op

  Het is niet te hopen dat er zo’n zware straf wordt opgelegd. Ik was wel van mening dat die 5000 bath boete veel lijkt op het Nederlandse beleid en dat mag wel wat meer zijn voor dit soort misdragingen, maar zo’n absurde gevangenisstraf slaat nergens op. In Nederland valt dit onder onbehoorlijk gedrag en dat kan een veelvoud aan misdragingen zijn zoals het aftrekken in het openbaar voor een Katholieke kerk. of plassen tegen de kerk. Hiervoor worden geldboetes c.q., taakstraffen opgelegd. Niemand hoeft mij te vertellen dat dit Thailand is, maar het is wel een onderdeel van de wereld en het zou goed zijn als de regels meer op elkaar afgestemd zouden worden tussen landen en dit soort absurde verschillen niet meer aan de orde zijn. Overdrijven is ook een vak is mijn mening. Maar misschien komt men nog tot inkeer en beslist de rechter wel anders, deze zijn vaak in het buitenland opgeleid en hebben toch meer begrip voor zelfs dit soort onzinnige taferelen.

  • Jacques zegt op

   Als aanvulling op mijn stukje nog even dit:

   Ik was een paar jaar geleden met mijn vrouw nog in Cambodia geweest en het zelfde zag ik gebeuren in Ankor Wat. Een aantal Chinese mensen, twee vrouwen en een man waren op een binnenplaatsje en het was er even rustig. Ik liep door een gang en zag door de bogen dat een van de dames de broek uit trok en gebukt ging staan zodat ze goed op de foto kon die de Chinese man van haar nam. Ik dacht nog dat heb ik weer. Maar het zijn dus niet alleen Amerikaanse mensen die dit soort gedrag vertonen. Er zijn meerdere vreemde vogels op de wereld. Overigens in Nederland krijg je 7 jaren straf voor een moord onder omstandigheden, toch wel een verschil met dit soort van respectloos gedrag.
   Ik zou er ook voor willen pleiten om wat minder zwaar te hangen aan het geloof en andere gebruiken en rituelen. Een ieder mag van mij zijn geloof belijden, maar belast hier niet diegene mee die zich zonder geloof kan redden in het leven. Nu is in mijn optiek het boeddhisme een milde vorm van indoctrinatie, meer een levensvisie, maar er zijn nog al wat rieten en gewoonten die o.a., in Thailand wel extreem doorwerken. Vergeet niet het is allemaal maar bedacht door mensen zelf en wat het belang is om dit te gaan doen, vult u het zelf maar in. Ik heb er zo mijn bedenkingen over. Overigens vind ik het wel weer interessant om tempels en kerken te gaan bezoeken en dat doe ik altijd met gepaste respect. Zo ben ik dan wel weer. We zullen het wel moeten klaren met elkaar op deze aardbol, dus houd rekening met elkaar en heb begrip, maar dit moet wel van twee kanten komen, anders gaat het niet werken.

 9. peter zegt op

  Als de straf inderdaad jaren cel zouden betekenen is dat
  buiten proporties. Ik ben het er mee eens dat dit gedrag
  niet door de beugel kan maar als ze al eens enkele weken
  in een Thaise gevangenis doorbrengen lijkt mij dat
  ze het daarna nooit meer zullen doen.
  Met zulke straffen zou je bang worden om op vakantie naar
  Thailnd te gaan . Je zult maar vals beschuldigd worden wat helaas
  ook voorkomt.

 10. thea zegt op

  Of iets nou heilig is of niet, je laat je broek niet zakken, nergens

 11. Frank zegt op

  Wat zijn er toch rare mensen op deze wereld.

 12. Niek zegt op

  Wat een wraakzuchtige reacties op thailandblog.
  In Thailand wordt nu eenmaal waarschijnlijk zoiets bestraft maar voor 7 jaar een Thaise cel ( de hel op aarde) in moeten, is toch wat disproportioneel voor een ‘misdrijf’ als dit, dat zou moeten vallen onder ‘openbare zedenschennis’. In Nederland/België zouden zij in het slechtste geval een taakstraf krijgen of alleen een bekeuring.
  Ja maar, hoor ik de wraakgoden(innen) al schuimbekkend roepen, Nederland is geen Thailand en jij bent alleen maar gast en als het je niet bevalt ga je maar terug naar je eigen land.
  Het is waar, veel zaken bevallen me niet in Thailand, maar dat is (nog?) niet genoeg om dan maar het land te verlaten.

  • Rob V. zegt op

   Tja, de hooivork brigade… ‘ze hebben geen respect voor Thailand’ roepen ze. Alsof het gedrag in Amerika of Europa wel normaal of respectvol is… en haast applaus voor een strafeis van jaren.. zullen deze wereldverbeteraars ook juichen als iemand in Nederland jaren moet brommen ivm openbaar naakt of tegel de gevel pissen van een cultureel of religieus object?

   Een boete, dagje taakstraf of dagje brommen lijkt mij meer in proportie staan. Bij herhaaldelijk wangedrag voer je dat op maar dan nog steeds niet naar jaren. Dergelijke zware straffen staan anders niet in verhouding tot het delict. Al helemaal niet in de practisch onmenselijke Thaise gevangenissen waar je je hond nog niet zou willen laten opvangen.

  • Tino Kuis zegt op

   Niek,

   Mijn broek zakt of van al die wraakzucht. Natuurlijk is het smakeloos en moet je het niet doen maar jeetje om daar nu de ‘Thaise cultuur’ en zo bij te halen……En vertel, wat is er zo heilig aan een wat? Zeker nooit dat schilderij gezien uit de zeventiende eeuw met een vrijend stelletje in een kerk.

   Misschien moeten we ze aan een schandpaal nagelen, of anders kielhalen of vierendelen.

   • chris zegt op

    Niet in het openbaar je broek laten zakken……ook niet in Nederland….

    • Tino Kuis zegt op

     Inderdaad, goede manieren zijn universeel…….

 13. Rob V. zegt op

  Immigratiedienst woordvoerder Cherngron Rimphadee waarschuwd toeristen om de Thaise cultuur te respecteren. Blijkbaar ook eentje die denkt dat het westerlingen niet vreemd is om publiekelijk in de blote kont rond te lopen? … maar als dit ‘broek aan houden’ typisch Thais is, is stiekem een dames only sportwedstrijd binnen sluipen dat ook?

  Of is de Kabaddi coach die in Iran 2x stiekem verkleed een stadion in sloop ook een domme arrogante ongemanierde barbaarse buitenlander die men na een gecangenisstraf van een paar jaar permanent uit het land moet verbannen? Buitenlanders, tuig van de richel…

  https://coconuts.co/bangkok/news/thai-male-coach-dons-headscarf-sneak-iran-womens-kabaddi-games/

  Just saying.

  Let op: dit bericht kan sporen van ironie of sarcame bevatten.

 14. 5000THB zegt op

  Las dit gister en net nadien ergens-ik vermoed BKK post of Thaivisa, dat ze er met een boete van 5000THB (dus iets van 130 euries of voor hun 160 US$)_ plus een mij onbekende ban om TH in te komen voor …. jaar.
  Dus hebben alle nu preekzuchtige sla-er-op-los reageerders hun zin.
  Is voor het eerst dat ik lees dat ze gay zijn, wel dat ze ditzelfde ook al in andere ASEAN landen-zal wel uit hun mobuy komen, hebben gepresteerd.

 15. Maurice zegt op

  Zie ik t goed op foto’s dat die twee nog handje in handje staan in t bijzijn v d politie? Wat n respectloos gedrag! Gooi ze n paar maanden de bak in. Achterlijk volk.

  • peter zegt op

   Waarom is het respectloos om hand in hand te staan?
   Ik denk dat se behoorlijk geschrokken zijn door de arrestatie en gewoon steun zoeken
   bij elkaar.
   Door dit soort radicale uitingen ontstaan juist conflicten in de wereld.

 16. ANTON D zegt op

  7 jaar is wel erg overdreven. Maar een pittige straf is weken op zijn plaats. Maar ook in ALLE landen. ,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website