Op deze pagina staat een selectie uit het Thaise nieuws. Wij vermelden de headlines van de belangrijkste nieuwsbronnen waaronder: Bangkok Post, The Nation, ThaiPBS, MCOT, etc.

Achter de nieuwsberichten staat een weblink. Wanneer je daar op klikt kan je het volledige artikel lezen bij de Engelstalige bron.


Nieuws uit Thailand – 7 februari 2015

The Nation heeft als belangrijkste nieuws op de voorpagina het bericht over het bezoek van de Chinese minister van defensie aan Thailand. Nog opmerkelijker is de foto daarbij waarbij premier Prayut Chan-o-cha en de Chinese defensieminister Prawit Wongsuwan als innige vrienden hand in hand lopen. Prayut heeft al eerder laten weten China als een voorbeeld voor Thailand te zien. De Chinezen ruiken op hun beurt een kans en paaide Prayut met forse leningen voor de modernisering van de infrastructuur in Thailand. Nu gaan China en Thailand de militaire samenwerking intensiveren en geeft Prayut een signaal af richting de VS. De Verenigde Staten lijken het politieke spel desondanks hard te willen spelen. Persbureau AFP melde gisteren dat de US State Department officieel liet weten dat het de militaire samenwerking met Thailand zou beëindigen als de junta blijft weigeren om de democratie te herstellen: http://goo.gl/Xuqcgl

Bangkok Post kopt met de nasleep van het fake bericht over de gezondheid van de Thaise koning. De webmaster van nieuwssite ASTV, die de nep verklaring had overgenomen, gaat ook nu ook gearresteerd worden wegens majesteitsschennis. Woensdag werd in die zaak al Krit Butradeejin muzikant en roodhemd sympathisant, gearresteerd. Een politiewoordvoerder laat weten dat iedereen die het bericht gedeeld of verspreid heeft een criminele handeling heeft verricht: http://goo.gl/2vzKrH

– Coconut Bangkok meldt dat er een video rondgaat waarop te zien is dat een Nederlands stel in een auto wordt aangehouden door de politie op weg naar Suvarnabhumi airport. De auto wordt doorzocht en ze vinden een Zwitsers zakmes die in beslag wordt genomen en waar ze een boete voor krijgen. Het tafereel is gefilmd door een Thaise dame vanuit de auto: http://goo.gl/QCRos4 

– De politie in Pattaya heeft een 52-jarige monnik gearresteerd op beschuldiging van seksueel misbruik van zijn 10-jarige stiefdochter: http://t.co/1kTS6qLjcc

– Een 70-jarige Duitser is gearresteerd voor een visum overstay van 4 maanden. De man leek in de war en verbleef in de buurt van het strand van Jomtien. De bejaarde Duitser verklaarde dat hij al zijn geld was kwijt geraakt aan een Thaise dame op wie hij verliefd was geworden: http://goo.gl/Sfb6qm

– In Samut Prakan zijn drie inzittenden van een sedan om het leven gekomen op zaterdagochtend. De auto klapte achterop een vrachtwagen op Srinagarindra Road: http://t.co/yyZlicu255

– Een toerist uit Koeweit heeft aangifte gedaan van diefstal uit een kluis in zijn appartement. Hij vertelde de politie dat er $ 3000, vijf creditcards, een smartphone en een paspoort verdwenen zijn: http://t.co/LSht5f2myK

– Meer actueel nieuws lees je op de Twitterfeed van Thailandblog.nl: twitter.com/thailand_blog

11 reacties op “Nieuws uit Thailand – 7 februari 2015”

 1. Ben zegt op

  Dat mes lijkt mij geen normaal Zwitsers legermes. Overigens als je zo’n mouwembleem draagt heb je wat meer kans op een controle.

  • Lex K. zegt op

   Dit is inderdaad geen normaal ziwtsers zakmes, het heeft een speciale grip, dat het niet makkelijk uit je handen glijdt mocht je het gebruiken, volgens de verklaring van de vrouw is het niet eens zijn mes maar van haar, ik citeer ” When police found the knife, the woman said she had it in her car because she sometimes drives alone in Thailand and carries it for self-defence. “, ze had het dus wel degelijk bij zich om te gebruiken als wapen en waarschijnlijk voldoet het gewoon aan de voorwaarden om een verboden wapen te zijn, net als in Nederland waar de onzinnigste dingen onder de wapen wet vallen.
   Nog een citaatje ” I’d like to explain that people cannot just carry a knife in public. It’s illegal,” Chamlong told Daily News. “She could not claim she carried the knife for self-defence because there were three people in the car that night. If it was a woman traveling alone, we may have cut her some slack.” tot zover. Ik durf ook vrij stellig te stellen dat dit geen pesterijtje van de politie was en de emblemen op het shirt van de man geven toch wel enige aanleiding tot verder onderzoek.

   Met vriendelijke groet,

   Lex K.

 2. John zegt op

  Politie weet sowieso niet wat voor emblemen op de mouwen zitten van de inzittende als zij een auto staande houden !!!!
  Dit lijkt mij meer een gevalletje van even snel een zakcentje incasseren van politie zijde !
  Slaat natuurlijk totaal nergens op dat je geen zakmes in je auto mag hebben.
  Elke keer als ik op reis ga heb ik ook altijd een zakmes bij me , uiteraard niet in mijn handbagage.
  Zodra ik op plaats van bestemming ben gaat hij gewoon in mijn broekzak.
  Lijkt mij heel ver gezocht dat het hebben van een mesje in je auto verboden is maar wie weet zit ik er naast hoor !

  • Edwin zegt op

   Nee jongens.
   Zonder mouwembleem maar vooral zonder brutaal gedrag was er geen probleem geweest
   De agentjes zijn wel erg jong en zo te zien worden ze ingewerkt. Als je dan denkt brutaal te kunnen gaan doen dan is dat ’n gok en moet je niet kinderachtig doen………… Je ziet de agenten gewoon denken “we willen je laten gaan, maar op deze manier hebben we geen keus”
   Tsja

 3. John E. zegt op

  Het lijkt erop sinds Generaal Prayuth aan de macht is, veel corrupte politiemannetjes hun vaste centjes zijn kwijt geraakt. En dat nu op een ander manier proberen binnen te halen.

 4. Fred zegt op

  Die “agenten” jatten gewoon dat mes dat heeft verder niks te maken met dat je geen mes bij je mag hebben.
  Als het een stilletto of iets dergelijks zou zijn dan zou dat niet toegestaan zijn maar een zakmes om je appeltje mee te schillen dat kan gewoon.
  Laat ze maar meer op de verkeers veiligheid letten maar daar hebben ze geen verstand van en worden ze waarschijnlijk ook moe van, de sukkels.

  • Sjaak S zegt op

   Het is inderdaad wel een stiletto… geen zwitsers zakmes. Het gaat om een switchblade. De schrijver van het artikel maakte een tamelijk grove fout.

 5. janbeute zegt op

  Dat die Prayuth meer de kant van China kiest en de USA laat varen is mij al lang opgevallen .
  De USA , doet moeilijk en stelt alleen maar lastige vragen over persvrijheid en democratie .
  En daar hou ik niet van , want ik ben nu de grote baas in Thailand
  Hij moet het nu dan ook van die andere dictaturale vrienden hebben .
  Ook hij reist nu veel naar het buitenland is mij opgevallen , werd oud premier Yingluck ooit eens kwalijk genomen al die reizen naar vreemde oorden .
  Waarom niet eens een reisje boeken naar het hoge noorden of de Isaan liggen trouwens ook nog in Thailand .
  In het noorden van Thailand hebben we de grote Generaal tot op heden , nog niet gezien .
  En waarom dan ??
  Daar hij heeft hij betrekkelijk weinig Fans .

  Jan Beute .

 6. Chelsea zegt op

  Misschien waren er andere verdenkingen en zocht de politie een aanleiding om de auto met de Nederlanders aan te houden en te controleren op andere zaken die men vermoedde aan te treffen.

 7. Sjaak S zegt op

  Dit soort mes, in Nederland ook wel stiletto genoemd, valt onder de wapenwet. In Nederland, volgens mij ook verboden om in publiek bij je te hebben. De politie heeft alle recht een boete te geven. En daarbij maakt het niks uit of ze dat “messie”, zoals de bestuurder het kleineert alleen maar gebruiken om appels mee te schillen.
  Bovendien kletst die Thaise dame de mensen de oren van het hoofd. Ik zou haar alleen daarom nog een boete geven: hinderen van de politie bij het uitvoeren van hun taak.
  Dit artikeltje stond ook op Thaivisa en nu zitten mensen zich op te winden over de “corrupte” politie, die niks meer deden dan hun plicht. Als je dan bij een controle onderzoek je auto moet laten doorzoeken, is de politie de boosdoener? Het is mij ook al in Nederland gebeurd, toen ik een aantal jaren geleden vanuit Duitsland met de auto kwam en bijna thuis was. Niet aan de grens, waar je dat verwachten zou.
  Ik heb hier in Thailand op mijn fiets dagelijks een taser bij me. Dit is verboden. Dat weet ik. Moet ik me dan gaan opwinden als ik hiervoor een boete ga krijgen, wanneer een agent me aanhoudt?

 8. theoS zegt op

  Ten eerste: Het was geen Zwitsers zakmes maar een switchblade en is verboden, ook in Nederland.
  Ten tweede: Ze mogen nog blij zijn dat hun niet meegenomen werden naar het politie bureau voor verhoor en dat de politie hun liet gaan na het betalen van een boete.
  De kletsende dame op die video bezorgde mij oorpijn, net Donald Duck.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website