Nu er tijdens de Olympische Spelen in 2012 in Londen, er ook vrouwenboksen op het programma staat, is Thailand van de partij.

Het Internationaal Olympisch Comité heeft al in een eerder stadium bekend gemaakt dat vrouwelijke boksers in Londen in drie klassen (48-51 kg, 56-60 kg, 69-75 kg) mogen meedoen. Tot nu toe was boksen een Olympische sport waaraan vrouwen niet mochten deelnemen.

In Thailand zijn er een aantal getalenteerde vrouwelijke Muay Thai boksers. Zij trainen nu voor een Olympische medaille die ze in Londen hopen te behalen. Ze hebben in Thailand met veel voordelen. Vrouwelijke boksers mogen niet deelnemen aan wedstrijden in de grote boxing stadiums in Bangkok.

In deze videorapportage komen Thaise vrouwelijke boksers aan het woord en vertellen ze over de vooroordelen waar ze mee te kampen hebben.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website