Het is volksport nr 1. in Thailand: Thaiboksen (Thai: Muay Thai). Al eeuwenlang wordt deze sport in Thailand beoefend. In vervlogen tijden vooral door soldaten en boeren.

Thai boxing in Thailand is hetzelfde als wat voetbal in Nederland is. Jonge boksertjes hopen op roem en rijkdom door een beroemde Muay Thai bokser te worden. Als Muaythai bokser wordt men gezien als held van het volk, die om de eer van zijn vaderland strijdt.

Een Thai boxing wedstrijd bekijken

Het is voor toeristen in Thailand leuk om een wedstrijd mee te maken. De normaal gesproken rustige Thai gaan volledig uit hun dak tijdens een wedstrijd. Maak niet de fout om de toeristische wedstrijdjes in Beerbars te bezoeken. Dat heeft weinig met het echte Muay Thai boksen te maken.

De beste plaats  om een echte bokswedstrijd te bekijken is Bangkok. Het Lumpini Boxing Stadion en het Ratchadamnoen Boxing Stadion zijn de stadions van de kampioenen. Nog een tip koop geen kaartjes bij de straathandelaren, dezelfde kaarten koop je een lagere prijs bij de erkende verkopers aan de kassa’s in het stadion. De ticketprijzen zijn afhankelijk van de zitplaatsen, hoe dichter bij de ring hoe duurder.

 • Lumpinee Boxing Stadium Rama IV Road, Bangkok
  • Muay Thai wedstrijden: dinsdag en vrijdag vanaf 18.30 uur. Zaterdagmiddag 17.00 tot 20.00 uur. Zaterdagavond vanaf 20.30 uur. Ticket prijzen: 500, 1.000, 1.500 Baht (ringside).
 • Rajadamnern Boxing Stadium Ratchadamnoen Nok Avenue, Bangkok
  • Muay Thai wedstrijden: maandag, woensdag, donderdag en zondag, vanaf 18.30 uur. Ticket prijzen: 500, 1.000, 1.500 Baht (ringside); special discount op zondagavond.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Muay Thai: kickboksen op z’n Thais”

 1. john zegt op

  Vorig jaar ben ik in het Lumpini stadion geweest, leuke wedstrijden met een geweldige sfeer, vooral door de Thaise gokkers!!!

  Dit jaar ga ik naar het Ratchadamnoen stadion.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website