In het verleden heb ik vier keer met succes mijn 90-dagen melding via internet (extranet.immigration.go.th) kunnen doen maar mijn vijfde poging begin vorig jaar strandde helaas.

Een paar dagen geleden heb ik weer gekeken en de status was nog steeds “pending”. Toch weer een poging gedaan en zowaar kreeg ik binnen een uur een e-mail met de mededeling  dat de nieuwe aanvraag goedgekeurd was. En inderdaad, toen ik op de website keek kon ik “Application” en “The Next Appointment” zowaar uitprinten. En dat door Google Chrome te gebruiken (vroeger alleen met Internet Explorer)!

Nog een nieuwtje (niet echt nieuw, bijna een jaar oud): het immigration office van Ubon Ratchathani heeft een filiaal in de stad Ubon en wel op het terrein van de Ubon Ratchathani Rajabhat University. Als je de ingang vlak bij de rotonde met de klok gebruikt is het in het eerste gebouw aan de rechterkant.

Ingezonden door Hans

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersinzending: 90-dagen melding kan weer via internet”

 1. Louvada zegt op

  Ik heb de opgegeven link geopend maar is enkel in Thai ??? Is er geen Engelse versie ?

  • Taruud zegt op

   Als je op deze link klikt kom je meteen in de Engelstalige versie: https://extranet.immigration.go.th/fn90online/online/tm47/TM47Action.do
   Ik ben beniewud of het meer mensen lukt om de 990-dagen melding online te doen. Enkele jaren geleden lukte het wel. Maar de laatste jaren heb ik diverse keren geprobeerd, maar het bleef “pending”. Dus dan toch maar telkens naar Udon-Thani gegaan waar ik overigens snel en vriendelijk werd geholpen. Er is zelfs een apart loket voor de 90-dagen meldingen, waar nauwelijks een wachtrij is. Binnen tien minuten weer buiten. Toch zou het fijn zijn als het online kan.

 2. Danzig zegt op

  In Narathiwat kwam ik laatst niet verder dan pagina 1 van het formulier. Noodgedwongen dus maar de trip naar Kolok gemaakt.

 3. Roy zegt op

  Ik denk, waar de meesten in de fout gaan, is op pagina 1.

  “Apply for Notification of residence when staying in the Kingdom over 90 days”

  Op deze pagina moet je helemaal naar beneden scrollen,

  dan zie je *I have read and fully understand the above terms and conditions and agree to accept them .

  Daar het vierkante vakje aanvinken en dan op “Accept” klikken.

  Ik doe mijn melding al een tijdje op deze manier, zonder problemen.

 4. Roy zegt op

  Nog iets, voor de Nederlanders onder ons, over het invullen van jouw nationaliteit, in het “pull down” menu waar je jouw nationaliteit invult kom je ook o.a de Nederlandse Antillen tegen, deze fout merkte ik bij een kennis die dit steeds had ingevuld, moet je niet hebben, je moet hier “Dutch” aanklikken, beetje verwarrend, bij mijn weten had dit The Netherlands moeten zijn, in goed Engels.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website