Wateroverlast in Pattaya (video)

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , , ,
9 oktober 2012

Vrijdag 5 oktober 2012 was het weer eens raak in Pattaya. Ik had ergens gegeten en ging nog even koffie drinken in de poolhall Megabreak.

Dat “even” duurde wat langer, want het begon te regenen. Meestal is het een buitje van een minuut of tien, maar dit keer duurde de bui twee lange uren. Het duurde tijdens deze hevige regenval niet echt lang of de binnenstad van Pattaya liep weer onder water.

Al gauw werd wegrijden op een motorfiets onmogelijk, want het water zou de motor doen afslaan. Ik vind het altijd wel mooi om dan mensen door het water te zien ploeteren, maar ik realiseer mij ook, dat het heel wat last veroorzaakt voor de winkeliers en bewoners van de binnenstad.

Die binnenstad, die ik bedoel, is grofweg het gebied begrenst door Pattaya South, Second Road en Soi Buakhow. Alle tussenliggende Soi’s veranderen in afwateringskanalen. Lopen gaat dus wel – op blote voeten of met teenslippers -, maar toch, je weet niet waar je op trapt. Er kan zo maar een tegel of putdeksel verdwenen zijn. Dat overkwam een dronken Falang, die languit ging in het circa 50 cm hoge water. Er gebeuren niet echt ongelukken, het is gewoon lastig. Het water dat wegstroomt, is uiteraard smerig, vol met stof, zand en heel veel afval.

Toen de regen was afgelopen bleef de waterstroom nog lange tijd doorgaan en om een uur of drie kon ik weer naar huis. Een vriend van mij deed dat ook met zijn auto, maar werd gestopt, omdat een barkruk onder zijn auto terechtkwam, die hij onmogelijk had kunnen zien.

Voor de liefhebbers een impressie van de wateroverlast, opgenomen op South Pattaya Road:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B5ry0lO2ZLc[/youtube]

7 reacties op “Wateroverlast in Pattaya (video)”

 1. gerrieQ8 zegt op

  Gringo, ik vind al je stukjes altijd interessant, maar dit keer verzin je toch wel erg veel he? Vele hoogwaardigheidsbekleders, inclusief de MP hebben verklaard dat er geen wateroverlast zou zijn en nu kom je met dit. Soms een opname van vorig jaar? 😉

 2. ReneThai zegt op

  @gerrie@8

  Gerrie , dit zijn wel degelijk recente beelden van Pattaya , de laatste dagen heeft het vreselijk geregend ,met de beelden die je ziet als resultaat. Zegt de naam Gaemi je niets ?

  • gerrieQ8 zegt op

   Beste Rene
   Sommige mensen hebben gevoel voor humor, anderen weer niet. Ik denk dat jij bij de laatste categorie hoort.

   • ReneThai zegt op

    Jij mag dat tegen mij zeggen , maar ik begrijp niet dat jouw reactie aan mij geplaatst wordt , totaal off topic en persoonlijk gericht .
    Maar ja de redactie heeft natuurlijk ook vriendjes 😀
    Kijk naar de waardering voor je eerste bericht , dat zegt genoeg over jouw humor.

    Moderator: Ik heb ’s ochtends vroeg de slaap nog in de ogen. 😉 Over smaak en dus ook humor valt niet te twisten. Jullie hebben beide je zegje kunnen doen, ik sluit deze discussie.

 3. gerard zegt op

  het is de tyd van het jaar regen siezoen wel lastig maar gewoon accepteren en de zonnige tyd komt vanzelf weer terug

 4. willem zegt op

  Dit is ook Thailand;de buien daar kunnen heel lang duren.Ze hadden in een poolcenter waar ik was een goede klant aan mij. T is dat ik goed tegen n Chang biertje kan!

 5. Paul zegt op

  Mijn felicitaties met je blog , zo kunnen we ons favoriete vakantie bestemmming ook nog eens effen zien als we in ons koude thuisland zitten . Doe zo voort .
  Groetjes uit Belgenland
  Paul


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website