De laatste tijd hebben tropische regenbuien in Thailand voor veel overlast gezorgd. De wateroverlast zorgde voor schade aan woonhuizen, wegen en landbouwgewassen. Door het vele water komen ook veel dieren in de omgeving van mensen.

Een grote krokodil zwom in Bangkok in een van de vele klongs. Er was geen mogelijkheid deze te vangen en de kans op ontsnapping was groot. Deze werd dan ook afgeschoten.

Andere dieren die dichter bij woongebieden komen zijn slangen en die zoeken droge plekken op in huizen. In veel plaatsen bestaat de mogelijkheid deze dieren te laten vangen, wat dan ook gebeurt. Sommige mensen hebben een zekere vaardigheid dit zelf te doen, maar dat gaat niet altijd goed. Deze week werd een man in zijn been gebeten. Er was geen serum voor dit type slang aanwezig en in een spoedoperatie werd een belangrijke ader uit zijn been verwijderd.

Een andere man sloeg met een machete de kop van een slang af. Later gooide hij de kop in een bak heet water kennelijk om er iets eetbaars van te maken. Door een stuiptrekking vloog de kop uit het water en beet de man in zijn arm. Deze stierf 20 minuten later aan het nog werkzame gif.

Een man in Texas sloeg met een schep de kop van een ratelslang af. Toen hij de restanten wilde opruimen werd hij alsnog vergiftigd en belandde in het ziekenhuis. Na een week en 26 antigif injecties is zijn toestand stabiel, maar zijn de nieren aangetast. De kop van een ratelslang kan nog lange tijd functioneren net als de gifklieren, zelfs na twaalf uur nog.

Verstandig om uit de buurt van slangen te blijven en het vangen aan anderen over te laten.

Een gedode slang kan dus nog levensgevaarlijk zijn!

1 reactie op “Wateroverlast in Thailand? Pas op voor slangen!”

 1. ruud zegt op

  Ik had een paar weken geleden ook een kleintje in huis, zo’n 15 cm lang.
  Zwart met gele ringen.
  Geel betekent volgens mij meestal giftig.
  Hij zag er niet naar uit dat hij de strijd met mij aan wilde gaan, want hij nam haastig de benen – als hij die gehad zou hebben tenminste – dus heb ik hem maar opgeveegd en over de muur gegooid.
  Daar had hij een hoop ruimte om te spelen.
  Dood maken kon ik niet over mijn hart verkrijgen.

  Vraag: Maar zou die slang dan later niet iemand kunnen bijten?

  Antwoord: Ja, dat zou kunnen, maar als ik een taxi bel om naar de stad te gaan, zou die taxi iemand dood kunnen rijden.
  Ben ik daar dan verantwoordelijk voor, omdat ik die taxi heb gebeld?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website