De Engelse Premier League in full HD

Door Hans Bos
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
21 oktober 2013

Van de Engelse Premier League ben ik al jaren een fan. Dat was de reden om in Thailand een abonnement te nemen op True Vision. Die had immers de uitzendrechten in Thailand. Tot augustus van dit jaar, toen True minder geld bood dan CTH, een vrij onbekende kabelaar. Geen reden dus om nog langer maandelijks ruim 1600 baht te betalen voor wat oude films, Thaise zenders en (jammer genoeg) Formule 1.

Ik probeerde daarna de Engelse wedstrijden te volgen via allerlei (Russische) websites. Soms ging dat goed, maar nog vaker niet. Streaming was vrijwel niet mogelijk, terwijl je op allerlei manieren werd overgehaald om te gokken.

De Premier League zou te zien zijn via de kabelmaatschappij in Hua Hin, Ge Un Tung. Dat leek een aanlokkelijke optie. Deze club brengt mij jaarlijks 2500 baht in rekening voor bijna 200 kanalen. Vooral BVN en de BBC (’s avonds) vormen in dat kader de hoofdmoot. Via BVN zie ik de samenvattingen van de Nederlandse competitie en dat is meer dan voldoende…

Het bleek inderdaad mogelijk om de Premier League in HD te ontvangen, maar de klant moet wel een jaar abonnementsgeld vooruit betalen, het lieve sommetje van circa 12.000 baht. In acht jaar Thailand heb ik geleerd zo min mogelijk vooruit te betalen, bij gebrek aan mogelijkheden verhaal te halen als de kwaliteit tegenvalt.

Bij Teso Lotus vond ik een CTH-ontvanger voor het schappelijke bedrag van 2100 baht. Volgens de verkoper zou ik de oude True-schotel kunnen gebruiken. Hij kwam na werktijd de zaak wel even aansluiten.

Vol verwachting klopte mijn hart, vooral omdat ik bij hem ook een flatscreen had aangeschaft met internet en een soort thuistheaterset.

Helaas bleek (daar was ik al bang voor) de True-schotel onbruikbaar. Er moest een veel groter exemplaar komen. Dat kostte overigens slechts 2000 baht, gemonteerd en aangesloten. De eerste 7 dagen mag ik gratis kijken. Daarna betaal ik 550 baht per maand.

De eerste wedstrijd in de Premier League heb ik ademloos in HD bekeken. Van de andere zenders van CTH ben ik nog niet veel wijzer. Veel Thaise rommel, van giechelende meisjes, via irritante ladyboys tot mediterende monniken. En af en toe een aardige film. O ja, ik kan ook kijken naar Somalische tv. De programmering van CTH is een ondoorzichtige warboel en de aankondigingen zijn louter in Thai ) zowel in woord als in geschrift).

Het is op zich een goede zaak dat het monopolie van True is doorbroken, al is dat nu in handen van CTH. Die probeert de investering deels terug te verdienen door tijdens de wedstrijden reclame te maken. Helaas is slechts één wedstrijdkanaal voorzien van Engels commentaar. De andere drie sportkanalen moet ik het doen met Thaise commentatoren.

In totaal beschik ik nu over circa 600 kanalen. Vervelen? Absoluut niet. Ik ben druk met zappen.

4 reacties op “De Engelse Premier League in full HD”

 1. pjoter zegt op

  Als je via CTH kijkt die hebben ook Fox sports HD kan je ook de Nederlandse wedstrijden zien in HD

  • robert48 zegt op

   Heb treu eraf gedaan en nu GMMz.tv met live fox sport nederlands voerbal en duits voetbal en straks WK voetballen,motorrace live heb betaald (reciver en afstandsbed.) 1200 baht te koop info http://www.gmmz.tv.
   En 3500 baht voor heel jaar tv plezier oja nog iets kon de schotel van treu gebruiken geen probleem,alleen probleem de borg van treu nog steeds niet terug betaald is al een maand geleden.

 2. Mathias zegt op

  Beste Hans, via firstrowsports kan je live sky sports kijken en wel alle kanalen! Ik mis niets van de premier league, maar ook niks van het darten, wat ik persoonlijk ook geweldig vind.

 3. Mathias zegt op

  Mijn excuses voor de naam moderator, ik kan het ook niet helpen. Alle wedstrijden live eredivisie fox te zien via de website janlul.com….check it out!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website