Een makreelparty als verjaardag

Door Hans Bos
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
13 december 2015

Je hebt verjaardagen en je hebt verjaardagen die je lang bijblijven. Die van Thanapron Fungchenchokcharoen (die wij gewoon Sue noemen) viel duidelijk in de laatste categorie. Haar man Johan Wiekel organiseerde voor een kleine dertig gasten een makreelparty, ter gelegenheid van de verjaardag van Sue, maar tevens om de komst van de nieuwe Noordzee-vis naar Hua Hin te vieren

Johan is een horecaman in hart en nieren (Van der Valk en een restaurant in Noord-Limburg). In Hua Hin kan hij zich volledig uitleven op zijn hobby: het roken van makreel in een zelfgebouwde oven. Die staat in wat hij noemt: Restaurant Le Garage, waar normaal de auto staat…(met een knipoog naar Joop Braakhekke).

Het grootste deel van de gasten bestond uit de ‘harde kern’, van de NVT Hua Hin en Cha Am. Zo ontmoetten we in de tuin van Johan Wiekel onder meer oud-voorzitter Do van Drunen, oud-evenementencoördinatoren Theo van der Heijde en Eric Reinhardt en voormalig penningmeester Leo Vos. Ook Ad en Nelly Gillesse waren van de partij, naast Jan en One Verkade. Op villapark de Banyan wordt dag en nacht gewerkt om de nieuwe villa van Jan en One vóór Kerstmis bewoonbaar te maken.

Alle dertig gasten kregen een hele vers gerookte makreel op het bord, terwijl de liefhebbers er nog een tweede bij konden krijgen. De vissen waren subliem gesmoord in hun eigen vet.

Johan eet dagelijks een halve makreel. Hij verkoopt de gerookte makreel niet, maar geeft ze weg aan goede vrienden. Omdat de alcohol rijkelijk stroomde (ook in de uitstekende Irish Coffee) gingen bij de Thaise dames al snel de voetjes van het grind.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Een makreelparty als verjaardag”

 1. janudon zegt op

  Beste Johan
  Ik woon vlak naast Udon Thani.
  En bij het zien van de makrelen liep het water uit de mond.
  Jammer dat je ze niet verkoopt.
  Maar ik denk ook dat de reis te lang is om ze goed hier te krijgen.
  Maar als er mogelijkheden zijn hou ik mij aanbevolen.

  Groet Jan den Hertog.

 2. Jacques zegt op

  Dat ziet er lekker uit en nog gezond ook. Goed dat er mensen zijn zoals Johan . Geniet er maar van. Ik nuttig deze beestjes ook bij de regelmaat. Zeg altijd een halve op brood, maar gaat telkens weer schoon op. Ga zo door en heb het goed met elkaar. Groeten uit pattaya.

  • Rob zegt op

   Sue en Johan van harte gefeliciteerd.
   Leuk idee zo’n makreel party.
   Het zal vast een leuke dag geweest zijn.
   Groetjes van Rob en Thurian uit Nijmegen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website