De koffiemok

Door Hans Pronk
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
23 januari 2023

Alhoewel de Thai niet echt veel verschilt van de Hollander maak je in Thailand toch soms iets mee wat je in Nederland niet zo gauw zal meemaken. Vandaag: De Koffiemok.


De Koffiemok

Mijn vrouw had een nieuwe werkneemster, een vrouw van circa 40 jaar. Ze had een eigenaardige gewoonte, namelijk dat ze bij voorkeur mijn favoriete koffiemok gebruikte om daar koffie uit te drinken en dat terwijl er genoeg andere bekers en kopjes waren.

Nu maakte ze die mok altijd weer schoon en ik neem meestal maar één keer per dag koffie dus daar maakte ik geen probleem van. Ze had nog een andere opvallende gewoonte, en wel dat ze een duidelijke belangstelling had voor mannen, of ze nu getrouwd waren of niet en veel ouder dan zij, dat maakte haar allemaal niets uit. Of ze voor mij belangstelling had weet ik niet; het was niet bepaald mijn type, en dan ontgaan bepaalde signalen mij.

Het was echter niet een erg werklustig iemand en hoewel onze werknemers niet echt hard hoeven te werken liet mijn vrouw haar toch op een gegeven moment weten dat ze niet meer nodig was.

De laatste dag dat ze bij ons was gebeurde er niets bijzonders maar de volgende ochtend merkte ik wel dat mijn koffiemok verdwenen was. Nu hecht ik mij niet echt aan zulke voorwerpen dus ik zat daar niet mee. Maar waarom zou ze zoiets meenemen? Ik heb wel verhalen gehoord dat vrouwen haren of nagels van mannen gebruiken – met behulp van een monnik natuurlijk – om macht te verwerven over die man. Zou ze die mok daarom meegenomen hebben?

Ik heb in de maanden daarna niets bijzonders gemerkt dus mokken zijn daarvoor blijkbaar ongeschikt. Of ik ben natuurlijk immuun voor dergelijke beïnvloeding. Het zal het laatste wel zijn.

2 reacties op “De koffiemok”

 1. Nicky zegt op

  Leuk verhaal. Alleen ik zou het niet op prijs stellen dat iemand uit mijn mok dronk.
  Ik ben misschien een beetje raar in dit soort dingen, maar wij hebben allebei onze eigen lieveling mok en daar drinkt niemand anders uit. Ook onze mede huisbewoonster wou in het begin mijn mok gebruiken. Ik heb ze toen vriendelijk gevraagd dit niet te doen en daar houd ze zich ook aan

  • HansG zegt op

   Mee eens Nicky.

   Maar Hans dit bericht van jou toont toch aan dat zij al macht aan het krijgen is.
   Anders zou je hier na maanden niet over schrijven 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website