Foto: Lodewijk Lagemaat

Afgelopen week ontving ik de bekende envelop van de SVB Sociale Verzekeringsbank met het verzoek de gevraagde gegevens in te vullen. Vanuit Jomtien/Pattaya moet men daarna naar Laem Chabang waar een ambtenaar van het SSO het papier controleert aan de hand van het paspoort en een stempel met datum  plaatst.

Dit jaar was de organisatie totaal anders dan in voorgaande jaren. Iedereen wordt gedwongen langs een balie te lopen. Daar wordt het doel van het bezoek gevraagd. Van het paspoort werd een kopie gemaakt, een bezoekers kaart uitgereikt en een volgnummer. Daarna naar boven gewandeld naar de betreffende ruimte.

Mijn volgnummer was niet te vinden, maar een toezichthouder in uniform wees mij naar een rij stoelen tegenover aan aantal bureau’s zonder verdere aanduiding. Mijn SVB brief en volgnummer hield ik duidelijk omhoog vast. Toen een van de dames aan het bureau met een klant klaar was, werd ik gewenkt. Het volgnummer wilde zij graag hebben en werd in een boek gelegd. In dit boek moest een handtekening geplaatst worden. Vervolgens vulde zij een papier met de gegevens uit het paspoort in en verdween daarna met beide. Na terugkomst werden stempels op het SVB formulier en een ander formulier gezet en moest ik weer een handtekening plaatsen op de kopie van het paspoort, waarop ik het paspoort en het ingevulde SVB formulier terugkreeg.

Om het gebouw te verlaten moet de bezoekerskaart in een uitgangspaal gestopt worden, zodat die open gaat en de klant kan vertrekken.

Misschien dat het nog moet komen, maar een display met mijn volgnummer (handgeschreven) heb ik niet kunnen ontdekken.

Zo gauw men aan de rechterzijde van de weg een veelkleurig gebouw Harbor Office ziet, moet men voor het viaduct linksaf, beneden bij de stoplichten rechtsaf en aan de overkant de eerste weg links, daarna weer links en doorrijden tot zo dicht mogelijk bij de gebouwen om een parkeerplaats te vinden. Het ThalayThong Tower is een karakteristiek gebouw waarbinnen onder andere het SSO gehuisvest is.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “De jaarlijkse SVB verplichting in Pattaya/Jomtien”

  1. PaulW zegt op

    Interessant. Ga ik natuurlijk nu ook in de naaste toekomst weer krijgen. Recentelijk verhuist van China naar Jomtien. Ik heb echter nog een echtgenote in China die niet komt. Maar op dat SVB formulier staan ook nogal wat vragen over de partner mbt in leven zijn en ondertekening. Ben benieuwd hoe dat zal gaan. Mmm, misschien moet ik dan enkel voor dit naar China afreizen. En aldaar is het echt een truckendoos die opengaat om dat formulier getekend te krijgen, grrrrr.

    Ook voor België en Frankrijk moet ik elk jaar levensbewijzen arrangeren, maar da’s een stuk eenvoudiger. Geen lastige vragen over een echtgenote, die toch niets krijgt of verschuldigd is.

  2. theoS zegt op

    Ik moet elk jaar een Deens Levensbewijs invullen wat ik op de computer kan doen thuis. Krijg bericht, login en click op de betreffende radio button en klaar is kees. Kan de SVB nog wat van leren. moet ik als 82 jarige en slecht ter been zijnde voor naar de SSO. Die verlangen dat men persoonlijk komt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website