Bingo in het verkeer

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
4 februari 2018

Vanmorgen op weg naar een aantal bezigheden zag ik binnen half uur diverse verkeersproblemen. De eerste, in de nabijheid van mijn huis, had een bestuurder het gepresteerd om van een resort een stuk muur om te rijden. Zijn auto was een half stuk korter geworden, wat natuurlijk scheelt met inparkeren. Vermoedelijk in plaats van op de weg te kijken te diep in het glaasje!

De tweede aanrijding was vers van de pers. Een auto stopte om een ander voorrang te geven; de achterliggende auto reed fors en had het te laat in de gaten. Deze auto had grote materiële schade. Hoezo afstand houden en op tijd remmen? Het laatste gevalletje betrof een motorbike en een auto; lichte schade maar wel verhitte gebaren! Voor mij een reden nog meer om alert te rijden en te anticiperen.

Honden zijn een hoofdstuk apart. Aan het gedrag kun je meestal afleiden wat er staat te gebeuren. Vooral op de motorbike is dat van belang! Zie je het dier gespannen naar de overkant van de weg kijken, rem dan maar af want dan kan er actie verwacht worden. ’s Avonds liggen ze op onverlichte wegen soms met de kop half op de straat te slapen. Een keer had ik een moeilijke dag. Er was een heel leuke puppy, die zich van geen kwaad bewust was en vrolijk over de tweebaansweg huppelde. Wat je ook deed, de volgende dag hetzelfde ritueel! Op een morgen lag dit puppie als een vloerkleedje over de weg uitgespreid. Heel verdrietig!

In mijn huurhuis mag ik geen honden e.d. hebben. Ik hoop dat het hondje niet geleden zal hebben.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Bingo in het verkeer”

 1. Frans Nico zegt op

  Bij mijn schoonfamilie in de Isaan precies hetzelfde wat betreft honden. Daar presteren een aantal honden precies in een onverlichte en onoverzichtelijke bocht midden op straat te gaan slapen. Aankomende koplampen doet ze niets. Stapvoets de bocht ingaan is het beste om op tijd te kunnen stoppen. Dan komt de kop van sommige van de honden iets naar boven om ook weer net zo langzaam te zakken en verder te slapen. Voor zover mogelijk met een grote bocht er omheen te rijden is de enige manier om je reis voort te zetten.

  Het zegt natuurlijk ook iets van het relaxed leven in Thailand. Amazing Thailand…

 2. janbeute zegt op

  Gisteren was in het nieuws . De afgelopen maand Januari weer meer verkeers doden dan in Januari verleden jaar .
  Getallen ben ik al weer vergeten , maar het was een behoorlijke stijging .
  Iemand schreef vergelijk het met ,dat er elke week een volgeboekte Jumbo 747 ergens neerstort in Thailand waarbij niemand het heeft overleeft .
  En wat doet de slapende government en de bruinhemden , tot op heden NIKS .
  Een postertje hier en daar aan een boom of lamppost gespijkerd .
  En intussen de school jeugd maar verder racen op steeds zwaardere brommers .

  Jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website