Peter Jan Rens als Meneer Kaktus

– herplaatst artikel van 9 april 2011 –

In Thailand wonen naar schatting ongeveer 9.000 Nederlanders. Een niet onaanzienlijk aantal.

Deze groep Nederlanders is nogal gemêleerd. Van jong tot oud. Van expats tot pensionado’s en van zakenmensen tot gelukzoekers. Zelfs voortvluchtige Nederlandse criminelen zochten hun heil in Thailand. De meest bekende daarvan zijn Joran van der Sloot en John Mieremet die in 2005 op 45-jarige leeftijd in Thailand geliquideerd werd.

Er is nog een groep. Een weliswaar kleine groep, die ik voor het gemak maar bekende Nederlanders noem. Dat kunnen artiesten zijn, zoals muzikanten of mensen die we kennen van TV. Soms zijn het Nederlanders waarvan de sterrenstatus aan het vervagen is. Ze hebben ooit een hit gehad en zijn daarna wat in de vergetelheid geraakt. Toch is het dan leuk om te lezen dat ze hun geluk in Thailand hebben gevonden. In een aantal gevallen zijn in Thailand verzeild geraakt door…. Juist! Een Thaise schone.

Ik ben wat gaan Googelen maar dat leverde weinig op. Vandaar dan ik ook de hulp van de bezoekers van Thailandblog nodig heb. Weet jij de naam van een bekende Nederlander en het liefst ook waar in Thailand hij of zij woont? Dan hoor ik dat graag. Reageer even op deze posting dan hebben we straks misschien een aardige lijst. Niet dat het zo belangrijk is, maar toch wel grappig.

Ik zal vast de spits afbijten:

 • Peter Jan Rens (Velsen-Noord, 10 oktober 1950) is een Nederlandse presentator, acteur, schrijver en voormalig fysiotherapeut. In 1983 speelde hij de hoofdrol in de film Brandende liefde, naar het boek van Jan Wolkers. Rens trad wekelijks op als Meneer Kaktus in het televisieprogramma Tineke.
 • Hans de Booij (Arnhem, 2 juni 1958) is een Nederlandse zanger en liedjesschrijver. Hans scoorde in de jaren tachtig een aantal hits, waarvan Annabel de grootste was. De zanger woont sinds 2008 op het Thaise eiland Koh Phangan.
 • Hans Vermeulen (Voorburg, 18 september 1947) is een Nederlandse zanger, componist, producer, gitarist en toetsenist. Vermeulen begon in 1961 met de band Sandy Coast, waarmee hij bekende hits als I see your face again, True love that’s a wonder, Just a friend, Capital Punishment en Summertrain scoorde. Begin jaren ’80 maakte Sandy Coast een comeback, waarbij ze met The eyes of Jenny na 8 jaar weer een hit scoorden. In de jaren ’90 ging het bergafwaarts met Vermeulens carrière en emigreerde hij naar Thailand. Hij hertrouwde met de Thaise zangeres Jariya Chatsuwan, bekend als Aom. Hans woont in Mae Nam op het eiland Koh Samui en heeft een eigen website: HansVermeulen.nl
 • Sjon Hauser, een Nederlandse journalist, publicist, kinderboekenschrijver en Thailandkenner, woont in Chiang Mai.

Bekende Belgen

 • Rene Desaeyere, is de coach van Chiangmai FC.
 • Tars Lootens, medewerker aan kinderprogramma’s van de VRT.
 • Lou Deprijck, producer Zanger Componist van oa Two Man Sound&Lou &Hollywood Bananas Producer van Vaya Con Dios &Viktor Laslo wonende in Pattaya en treed nog regelmatig op voor oa de Belgische Ambassade.

Bron: Wikipedia


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

49 reacties op “Bekende Nederlanders in Thailand”

 1. Peter Jan Rens woonde trouwens in Bangkok. Of hij daar nu nog woont is niet helemaal duidelijk.

 2. Hans Bos (redactie) zegt op

  Volgens mij zit Rens weer in Nederland na een debacle hier in Thailand, dat ook in de Nederlandse pers breed is uitgemeten. Overigens gaat het hem zakelijk in Nederland ook niet voor de wind..

  • math zegt op

   Beste Hans Bos, waar hebt u deze informatie van? U hebt gelijk van Nederland, maar failliet in Thailand blijkt volgens Wiki niet zo te zijn. Hij heeft er nog altijd het bedrijf Mega Entertainment Group Asia. Correcte informatie op het blog is wel gewenst.

   • Hans Bos zegt op

    Beste Math, je reageert na anderhalf jaar op een reactie van mijn hand. Geen idee wat in de tussentijd met Rens is gebeurd. Maar vaar gerust blind op Wiki…

    • math zegt op

     Beste Hans, ik reageer na anderhalf jaar omdat het een herplaatst artikel betreft. Zou het misschien kunnen zijn dat ik het nooit gelezen heb??? Uw informatie dat het in Thailand mis is gegaan kan ik nergens terug vinden, misschien kunt u mij zeggen waar, u hebt het per slot van rekening gemeld.

     • Hans Bos zegt op

      Als je de moeite zou nemen op bijv. de pagina van de Telegraaf Peter Jan Rens te googlen krijg je in 0,07 seconden 167 hits met zijn hele doopceel, inclusief zijn deconfiture in Thailand.

 3. Bert Gringhuis zegt op

  Zou die oud-minister Johan Remkes inmiddels op Koh Samui wonen!. Hij had er immers een huis, waar hij tijdens de tsunami-ramp verbleef?

 4. Rob Piers zegt op

  Die oud-minister is inmiddels commissaris van de koningin in de provincie Noord-Holland.

 5. Bekende Belgen mag ook i.v.m. de vele Vlaamse lezers.

  – Rene Desaeyere, is de coach van Chiangmai FC
  – Tars Lootens, medewerker aan kinderprogramma’s van de VRT
  – Lou Deprijck, producer Zanger Componist van oa Two Man Sound&Lou &Hollywood Bananas Producer van Vaya Con Dios &Viktor Laslo wonende in Pattaya en treed nog regelmatig op voor oa de Belgische Ambassade.

  Met dank aan Chris.

 6. Ik vind het helemaal niet belangrijk welke bekende Nederlanders ,er in Thailand wonen.
  Heb wel groot respect voor Hans Vermeulen, omdat wat niet zoveel mensen weten,hij na de sunami van 2005 ,een actie begon , om vissers die hun boot kwijt raakte, van nieuwe boten heeft voorzien. Ik weet niet hoeveel boten maar aardig wat,
  Heb veel waardering voor zo’n man ,

 7. Deze posting gaat over bekende Nederlanders in Thailand en niet over visa eisen. Alle reacties die over visa eisen gaan worden niet meer geplaatst of verwijderd.

 8. jodokus zegt op

  Als ik goed ben ingelicht woont Frits Bom hier in Thailand, ik weet echter niet waar…

  • Kees zegt op

   Kijk, dat is nou humor! Na jaren bestookt te zijn met allerlei randdebielen die niet op een kaart aan konden wijzen waar ze op vakantie waren zien we hier het commentaar dat Frits Bom in Thailand woont, weet alleen niet waar, hahaha! 😉

 9. Hans Bos zegt op

  Ik hoop het niet. Beroepshalve heb ik met Frits te maken gehad en dat was, hoe zal ik het netjes zeggen, bepaald geen succes.

  Moderator: laatste zin verwijderd. Niet toegestaan volgens de huisregels.

 10. bacchus zegt op

  De oud D66 politicus en oud NOS voorzitter Gert-Jan Woffensperger is woonachtig in Thailand. In 2005 met een meer dan diamanten handdruk van de NOS vertrokken naar Thailand.

  • math zegt op

   Beste Bacchus, de beste man heet Gerrit-Jan Wolffensperger en hij was tot 1 februari 2003 voorzitter van de NOS en de beste man heb nooit een gouden handdruk gehad en hij woont in Amsterdam. Dat hij misschien een 2e huis heeft in Thailand zou kunnen, maar het is nergens te zien…

   • bacchus zegt op

    Beste Math, “What’s in a name”, je weet meteen over wie ik het heb. In het jaartal heb ik mij inderdaad vergist. Geen gouden handdruk? Misschien mag je een meer dan goudgerande wachtgeld- en/of pensioenregeling zo niet noemen, maar die heeft hij in ieder geval gehad. Ik ben goed thuis in jaarverslagen en daar valt genoeg uit op te maken. Er stond een voorziening van 750.000 euro voor 5,5 jaar niets doen en een onttrekking (lees wachtgeld) van ruim 160.000 euro in zijn eerste jaartje thuisblijven. En dan zullen we het nog maar niet hebben over de pensioeninkoop voor als dit potje leeg is. Voor u misschien een zakcentje, maar voor de gemiddelde NL’er een bedrag om rijkhalzend naar uit te kijken, al helemaal als je er niet meer voor hoeft te doen dan alleen een bank- of girorekening opgeven en vervolgens alleen nog achterover hoeft te hangen in je tropische tuin. In tegenstelling tot wat u beweert, is er dus niets suggestiefs in mijn reactie, overigens iets waar men mij nooit op zal betrappen. Gewoon een kwestie van opzoeken en/of weten.

    Overigens stond mijnheer G.J. Wolffensperger tijdens de Tsunami in 2004 (jaar goed?) als een van de eerste Nederlandse BN’ers in thailand op het mediale podium om steun te betuigen uit Nederlandse hoek. Hij was hiervoor niet over komen vliegen.

    Goed mogelijk dat hij ook nog een huis in Amsterdam heeft en een appartement in Marbella, een condo in Rio de Janeiro……

    • math zegt op

     Beste Bacchus, u hoeft niet zo getergd te reageren. Ik houd mij alleen aan de feiten en dan zie ik de naam verkeerd, het jaartal verkeerd en de term gouden handdruk vind ik ook aan het randje. Onder gouden handdruk versta ik geld meekrijgen terwijl je een slechte job gedaan hebt en ze van je afmoeten. Dit heeft niks te maken met de inderdaad riante absurd hoge wachtgeld regeling die de NOS hiervoor gereserveerd heeft. U bent goed in jaarverslagen? Ik heb het gewoon via google, ik doe niet zo ingewikkeld. Ik lig er niet zo wakker van, gaat mij alleen om de juiste informatie. En of deze man in 2004 met de tsunami nou vooraan stond of waar dan ook heb niks te maken met waar ze wonen.

     Moderator: Math, het is de bedoeling dat je inhoudelijk reageert op het artikel en niet op elkaar.

     • bacchus zegt op

      Getergd? Wees gerust, ik raak niet zo gauw uit balans. Geef slechts een verdere onderbouwing op onderdelen van mijn eerdere reactie. Verder geen zin in woordspellinkjes of woordspelletjes, dus laat het hierbij.

 11. cor verhoef zegt op

  En Cor Verhoef natuurlijk, bekend van de reality-shows, “Laat Maar Zo”, “Het Hoeft Niet Meer Van Mij” en het onvolprezen relatieuithuilprogramma ” We Kunnen Het Toch Gewoon Weer Proberen?”, woont ook in Thailand, waar hij zijn rijst verdient als Karaoke-instructeur.

  • bacchus zegt op

   Ben ik jouw naam ook niet tegen gekomen in de aftiteling bij de eerste echte karaokesoap “Huilen is voor jou te laat, ik kom niet meer” ?

 12. math zegt op

  Voor de Belgen onder ons Lou Deprijck, wie kent m niet van de Pattaya Pattaya song. Woonachtig Pattaya.

  • gillordo zegt op

   Voor de muziekliefhebbers: Lou was bekend onder de artiestennaam Plastic Bertrand met als grootste hit ergens in de jaren ’70 ‘C’est plan pour moi’.

   • Ronny zegt op

    Lou DePrijck is helemaal Plastick Bertrand niet.
    Dat zijn twee verschillende personen.
    Plastic Bertrand zijn echte naam is Roger Jouret.
    Lou was gekend als Lou van de Hollywood Banannas, en van de groep Two man sound. Het bewuste liedje was inderdaad een topper maar waarvan Lou de schrijver, producer en zanger was. Plastic Bertrand zou dit liedje alleen maar hebben geplaybackt.
    Dit wordt natuurlijk door Plastic Bertrand tegengesproken, waardoor er momenteel een rechtszaak loopt hierover.
    Onderzoek zou tot dusver al wel aangetoond hebben, dat het wel degelijk Lou zijn stem zou zijn. Tot zover…
    Lou heeft trouwens verschillende hits gehad, voornamelijk in de 70″ ,en vele zullen zich oa Kingston Kingston, Charlie Brown en Copacabana nog wel herinneren…….

    • stevie zegt op

     Lou woont niet meer in pattaya maar woont terug in Belgie in zijn geboortestad Lessines wegens gezonheidsproblemen en komt in oktober op bij de lokale verkiezingen.

     Moderator: laatste zin weggehaald. Dergelijke generaliserende beschuldigingen zijn niet toegestaan.

   • math zegt op

    Gillardo, dit is absoluut niet waar! Hij heeft met deze beste man in een zware rechtszaak gezeten over wie het nu ingezongen had dit nummer en van wie de rechten waren. Deze rechtszaak heeft Lou een aantal jaren geleden gewonnen en dus ook nog steeds al die rechten over het nummer. Scheelt een paar miljoen eurootjes……Zie wikipedia en had dit in 2010 ook gehoord in Pattaya toen hij optrad tijdens een verjaardagsfeestje.

 13. Kees zegt op

  Geen Nederlander misschien, maar toch redelijk bekend – ik heb me laten vertellen dat Elvis nog springlevend is and dat ie in Pattaya bivakeert.

  • math zegt op

   Beste Kees, dan is dat die beste man die ik nog heb zien optreden in Malee bar…?

   • gillordo zegt op

    Moderator: deze reactie is niet toegestaan. Thailandblog is geen schandpaal.

  • jodokus zegt op

   “Springlevend” heb ik tussen aanhalingstekens staan, hij zou dan dit jaar 77 geworden zijn…

   • Kees zegt op

    Moderator: reactie off-topic

 14. cor verhoef zegt op

  Maf dat iemand als Hans Vermeulen helemaal berooid naar Thailand vertrok na belastingperikelen. Een enorm songwriterstalent. Kijken of de link het doet:

  http://www.youtube.com/watch?v=iL-b1suzXkc

  Ode aan Hans Vermeulen.

  • Olga Katers zegt op

   @ Cor,
   Volgens mij, moet hij ergens aan de “Sandy Coast” wonen, en ja prachtige songwriter. Hij heeft vele Nederlandse zangers en zangeressen, aan goede liedjes geholpen.

   • jodokus zegt op

    Sandy Coast leuk gevonden, latere Rainbow Train…
    Hits als True love thats a wonder, The eyes of Jenny, The alternative way….

    • gillordo zegt op

     Hans Vermeulen wordt hier bijna alleen in verband gebracht met Sandy Coast. Na Sandy Coast is hij een wat ongelukkige solo carriere begonnen en kwam heel sterk terug met Gruppo Sportivo bekend van de albums Ten Mistakes (waarop o.a. I shot my manager) en Back to 78. Daarnaast was hij actief als producer.

   • Sir Charles zegt op

    Heb diverse keren als tiener de Sandy Coast vroeger zien optreden en leuke herinneringen daaraan. Ja, ook ik beantwoord aan de grote gemene deler wat leeftijd betreft die over het algemeen wordt toebedeeld aan mannelijke Thailandgangers. 😉
    Ken Hans Vermeulen niet persoonlijk doch groot was mijn verrassing hem eens tegen het lijf te lopen in de hoofdstraat van Chaweng.

    Bij toeval ook eens met Johan Remkes -toen Minister van Binnenlandse Zaken- in het vliegtuig gezeten van Bangkok naar Samui. Grappig te zien dat politici wezenlijk ook ‘gewone’ mensen zijn die dan in een afritsbroek met fout hawai-shirt en op sandalen lopen met witte sokken aan.

  • Ton zegt op

   Je kan niet overal goed in zijn. Muzikaal talent en zakelijk talent gaat niet vaak samen. En dan lijkt Thailand een leuke ontsnappingsroute maar als je daar op een houtje moet bijten is dat ook niet alles.

 15. BramSiam zegt op

  Sandy Coast gaat verder terug met hitjes als “Subject of my thoughts” en “She’s mine” en ik meen “Capital punishment”. Mooie nummers. Verder weet ik niet of de schrijver Sjon hauser niog in Chiang Mai woont. Zijn boeken over Thailand van verzamelde stukjes uit de Volkskrant zijn behoorlijk bekend geworden. Maar wat is de definitie van een bekende Nederlander. Ooit was er een mislukte doctorandus Charles Schwietert, maar die woont niet meer in THailand lijkt me. Ook Jan Montyn, schilder/tekenaar geboren in Oudewater, leeft volgens mij in Thailand.

 16. phangan zegt op

  Volgens mij zit hans de booy niet meer op koh phangan heb hem al een hele tijd niet meer gezien, maar misschien mijdt hij de nederlandse expats, want hij is niet echt geliefd bij de expats door zijn gedrag.

  • Kees zegt op

   Het werd niks zonder Annabel denk ik dan maar…en wellicht konden de Thaise dames, heren en wat daar nog allemaal tussen inzit hem ook niet opmonteren. Maar ik speculeer slechts.

 17. psm zegt op

  Zanger Lou Deprijck, bekend van de ‘Hollywood Bananas’, komt bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober dit jaar 2012 op in de Waalse gemeente Lessen, waar hij geboren is.

  Dus hij woont niet meer in Pattaya, waar we hem december 2011 nog gezien hebben in de “chinese winkel”.

 18. Sven zegt op

  Tars Lootens kan nu misschien definitief in Thailand wonen maar tot 16 maand terug zeker niet want hij kwam bijna wekelijks bij mij in huis ,ik woonde dan nog in Gent .Bij mijn weten huurde hij reeds enkele jaren een huis in de buurt van Chang Mai.Tars Lootens is een zeer goed pianist die inderdaad bij de BRT en de latere VRT werkte.Ik en mijn vrouw mogen gerust zeggen dat hij een goede vriend is.

 19. Ruudvalentino zegt op

  Volgens inside information schijnt Ria Valk ook in Pattaya/Jomtien of omgeving te wonen.
  Gr Ruud

  • Kees zegt op

   Hahaha, ja waar anders dan in Pattaya denk ik dan meteen? ‘Leo, je bent vannacht weer dronken geweest, je ging me daar tekeer als een beest!’ Frits Bom in Thailand maar we weten niet waar en Ria Valk in Pattaya. Dit verzin je niet, al zou je het willen! Prachtig, de humor ligt op straat!

   • jodokus zegt op

    Whahaha, je denkt wel dat Elvis nog springlevend is, maar voor de rest heb je, behalve commentaar, niets te melden. De humor ligt op straat, misschien doen we het wel om jou te vermaken……
    Jochie toch….

  • math zegt op

   Ze woont in Andalusie het grootste deel van het jaar, dat weet ik 100% zeker!

 20. Jody Jansen zegt op

  Elvis in jomtien! # colin de jongh. Waarschijnlijk bij de vaste lezers wel bekend!

 21. Harrie Jansen zegt op

  Frits Bom,
  Een paar jaar geleden kwam ik hem tegen op de luchthaven, in Bangkok , het viel me op dat hij alleen maar een aktetas bij zich had toen hij in een taxi stapte.

  Na even google kwam ik op de site van Frits Bom de Televisieman terecht,

  http://www.televisieman.nl/www.televisieman.nl/Welkom.html

  en daar staat het volgende
  Woonachtig; deels Spanje (Prov. Valencia) deels Nederland,

  maar je kan het ook aan hem zelf vragen dit is ze e-mailadres
  f.bom@planet.nl

  Gr Harrie

 22. Tante Reina zegt op

  Hoort Edwin Wiek niet vermeld te worden ?

  Volgens mij is hij zeker belangrijk voor Thailand met zijn Wildlife Friends Foundation Thailand.

  Dat kan niet van alle hierboven genoemde Nederlanders gezegd worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website