De geruchtenmachine over de gezondheidstoestand van Koning Bhumibol draait op volle toeren. Dat de situatie ernstig, is zou blijken uit het feit premier Prayut een gepland bezoek aan Chon Buri heeft afgezegd. Kroonprins, Vajiralongkorn is met spoed vanuit Duitsland teruggevlogen naar Thailand.

Volgens sociale media zou Prayut gistermiddag een belangrijke verklaring afleggen, maar dat werd door een regeringswoordvoerder naar het rijk der fabelen verwezen.

De beurs in Thailand ging gisteren hard onderuit na nieuwe berichten over de verslechterende gezondheid van de geliefde vorst. De beurs in Bangkok daalde aan het begin van de dag met bijna 7 procent, maar sloot uiteindelijk 2,5 procent in de min.

De gezondheidstoestand van Bhumibol is ‘niet stabiel’, zo liet het paleis woensdag weten. Zondag werd via een medisch bulletin, bekendgemaakt dat de gezondheid van de koning verder achteruit is gegaan. Het bloed van de vorst werd zaterdag gefilterd door een kunstnier, een zogenoemde hemodialyse behandeling. De koning zou namelijk bloedvergiftiging hebben opgelopen door een longontsteking.

Het feit dat via een officieel bericht zijn toestand instabiel werd genoemd is vrij uitzonderlijk. De meeste medische bulletins werden verstuurd als de koning weer aan de beterende hand was.

Bhumibol verblijft al jaren in het Siriraj-ziekenhuis in Bangkok. Daar wordt ook zijn vrouw Sirikit verzorgd. Op 11 januari is ’s werelds langst regerende vorst voor het laatst in het openbaar gezien.

Buiten het Siriraj-ziekenhuis hebben zich enkele honderden mensen verzameld. Zij bidden voor hun koning. De Thaise overheid heeft het volk opgeroepen niet te luisteren naar geruchten op social media over ‘situaties’, maar te wachten op officiële berichten.

Bron: Diverse media waaronder Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website