Dankzij de vorige posting van Hans, heb ik de eer precies de 1.000-ste posting op Thailandblog te zetten. Toch weer een moment om even bij stil te staan. Aan het einde van het jaar kijk je meestal even terug op het afgelopen jaar en je besef je hoe snel alles aan je voorbijtrekt.

Naast terugkijken, kijk ik ook vooruit. Indien het allemaal meezit, zal ik begin mei weer voor een aantal weken vertrekken naar Thailand. De route zit al in mijn hoofd: Bangkok – Chiang Mai – Bangkok – Isaan – Pattaya – en tot slot nog wat dagen strand. Hua Hin misschien? Maar dat duurt nog een aantal maanden. Ondertussen volg ik het ‘wel en wee’ van vrienden en kennissen in ‘Amazing Thailand’ via Skype, e-mail, social media en andere kanalen.

Vorige week belde ik met een vriendin uit Isaan en liet ik weten niet naar buiten te gaan vanwege de vrieskou. Aan de andere kant van de telefoon liet zij mij weten binnen te blijven vanwege de hitte. Hoe groot kan het contrast zijn?

Het kerstgevoel oproepen in een korte broek en T-shirt in Bangkok, zal daarom niet meevallen zoals Hans al schreef. In Nederland hoef je slechts naar buiten te kijken en je ziet een levende kerstkaart. Op het raadhuisplein in het centrum van Apeldoorn staat een grote tent waar je kunt schaatsen. De jeugd die nu kerstvakantie viert, maakt er gretig gebruik van. De oliebollenkraam een paar meter verder doet goede zaken. Straatmuzikanten spelen Kerstliedjes en feestelijk versierde etalages moeten potentiële klanten de winkels inlokken. Vraag en aanbod. Ik zou nu wel een link kunnen leggen met Pattaya, maar dat doe ik niet.

Op mijn werk moet ik de kerstliedjes op de radio aanhoren. De playlist is een herhaling van de voorgaande 10 jaar: Wham met ‘Last Christmas’, begint om die reden al behoorlijk te vervelen. Chris Rea daarentegen met ‘Driving Home For Christmas’ blijft een pareltje. Als muziekliefhebber kan ik de nieuwe kerstplaat van Coldplay – Christmas Lights – wel waarderen. Het feit dat ik hem de komende 10 jaar verplicht krijg voorgeschoteld verpest het plezier enigszins.

Het aftellen naar het nieuwe jaar is begonnen. Een traditioneel ‘feestje’ in het nieuwe jaar is de vakdag op de vakantiebeurs in Utrecht op 11 januari. Het klinkt nog ver weg maar dat is het niet. Een goed moment om in vakantiestemming te komen en bekenden te ontmoeten. Natuurlijk zal ik ook het ‘Thailand paviljoen’ bezoeken. Via Tweetpic zal ik t.z.t. wat foto’s op Twitter zetten.

De duizendste posting op Thailandblog.nl sluit ik af door iedereen alvast ‘prettige feestdagen en een fijne vakantie’ te wensen.

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Duizendste posting op Thailandblog”

 1. Robbie zegt op

  Gefeliciteerd, en op naar de 2000.

  • Dank je Robbie

 2. Bert Gringhuis zegt op

  Een mooie mijlpaal voor een goed onderhouden blog. Proficiat, redactie!
  Goede verhalen en leuke reacties maken het interessant om steeds weer even te kijken. Voor de volgende 1000 postings heb ik 1 wens – waar de redactie overigens niet altijd invloed op kan hebben: ik woon in Thailand en heb een heerlijk leven, maar ik houd van Nederland en zou wat minder gemekker over dat kikkerlandje op prijsstellen.

  • Nederland is prachtig en een heerlijk land om te wonen. Het enig minpuntje: de zomer. Te weinig warme dagen. Maar daarvoor kan je dan naar Thailand.

 3. Joseph zegt op

  Bert Gringhuis, het is uit mijn hart gegrepen. Helemaal mee eens.

 4. Robert zegt op

  Gefeliciteerd! Kom zeker een biertje in Bangkok doen volgend jaar!

 5. Thailandganger zegt op

  Beste Bert,

  Ons kent ons toch? de Nederlander mekkert, klaagt en zeurt nou eenmaal. Probeer er mee te leven zou ik zo zeggen.

  En je wens is toch in zekere zin ook een kleine “mekker” !!!

  • Bert Gringhuis zegt op

   Dat weet ik, hoor, en ik kan er tot op zekere hoogte ook best tegen. Kritiek mag best, dat heb ik zelf ook wel, maar als dat gemekker overgaat tot een niveau, dat NL een k..land wordt genoemd, haak ik af.

 6. Ger Horst zegt op

  Mag ik ook het “blog” feliciteren met deze mijlpaal en hoop dat ik nog lang mag genieten van de leuke verhalen en leerzame tips Mij mag ergeren aan sommige reacties, mag genieten van het leven in Thailand en het gemekker neem ik op de koop toe.

  • Bedankt Ger en fijne feestdagen!

 7. Peter zegt op

  Van harte gefeliciteerd met de mijlpaal.
  Ik hoop dat er nog vele volgen.
  Wij gaan eind februari richting Thailand.
  We zoeken nog enkele leuke plekken om te bezoeken vanuit Chang Mai richting Chang Rai (een tocht van 3 of 4 dagen).
  Dus als er nog tips zijn zou ik het graag horen.
  Voor iedereen prettige feestdagen en een goed 2011.

  • Dank je en jij ook prettige feestdagen!

 8. Robbie zegt op

  Sorry Bert , maar mekkeren is toch een beetje hobby van me. Ik zelf zie het ook als betrokkenheid, want ondanks mijn gemekker blijft Nederland toch mijn land.

 9. ferdinand zegt op

  Heel gewoon, effe gefeliciteerd. Ken het Blog nog niet zo lang, maar het heeft me al een hoop plezier gegeven. Informatief, positief en vaak met enige humor.
  Ook een heerlijke plek om zelf (af) te reageren.

  Heb het idee dat redactie en andere medewerkers er een hoop tijd aan besteden. Wordt door velen gewaardeerd denk ik, in elk geval door mij.

  • Dank je Ferdinand, jouw reacties zijn ook altijd waardevol voor de lezers.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website