All I want for christmas

Door Peter (redactie)
Geplaatst in Column, Khun Peter
Tags:
24 december 2011

Morgen is het Kerst. De kerstkaarten zijn inmiddels de deur uit. De boom staat netjes opgetuigd te pronken in de kamer met lichtjes die de donkere dagen wat sfeer moeten geven. De etalages zijn prachtig opgemaakt en nodigen uit om wat te kopen voor familie of een geliefde.

Vandaag nog snel even de laatste boodschappen, want Kerst is vooral een orgie van eten en drinken. We proppen ons vol met luxe etenswaren en nemen daarna wat tabletten tegen brandend maagzuur.

Hier in Nederland dit jaar geen witte kerst. Het is vies druilerig weer met regelmatig motregen. Of je wilt of niet Kerst wordt er ieder jaar weer ingeramd. Op de radio zingt Chris Rea de godganse dag ‘Driving Home For Christmas’. Op TV staat de programmering ook op Kerst. ‘All you need is kerst’, is het credo.

Tijdens Kerst “moeten” we gezellig doen, het is het ultieme familiefeest. Toch niet voor iedereen. Veel Nederlanders zien er ook huizenhoog tegen op. Buiten is het donker en deprimerend. Dat is op zich al geen pretje. Vooral de eenzaamheid schijnt toe te slaan. Dat geldt zeker voor alleenstaanden, mensen die geen contact meer hebben met de familie en ouderen die alleen op hun kamer zitten in een verzorgingstehuis. Een verbroken relatie of een sterfgeval van een naaste, het hakt er extra in deze dagen. Voor een groot aantal landgenoten staat Kerst daarom synoniem voor verdriet en eenzaamheid.

Ook voor de Nederlanders in den vreemde zijn deze dagen soms moeilijk. De herinneringen aan Kerst borrelen naar boven. Ondanks dat velen hun geluk in Thailand hebben gevonden blijft het gemis met het geboorteland groot en zeker tijdens de feestdagen aan het einde van het jaar.

Dit jaar zal ik kerst vieren met mijn familie, helaas zonder mijn vriendin die in Thailand woont. Een beetje dubbel gevoel. Maar ik zal niet de enige zijn. Speciaal voor iedereen met een geliefde in het verre buitenland dit aardige Kerstgedicht.

All I want for christmas

Every year christmas comes along,
and it always has been the same old song..

Presents, party’s and lots of fun,
but when I saw you,true christmas joy has begun..

Never before that special kind of thing,
it’s you that make bells go ring…

And there’s not much I wanna do,
cause all I want for christmas is you….
 

 

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “All I want for christmas”

 1. Dirk zegt op

  “It’s so true….. Really all I want for Christmas is you!”

  Zit min of meer in een vergelijkbaar bootje. We zitten als een ruime 3 maanden te wachten op het vreselijk logge apparaat dat IND heet voor een MVV visum. We hebben elkaar al ruim een half jaar niet gezien nu. Kennen elkaar 2,5 jaar, ik ben vier keer daar geweest, zij is twee keer drie maanden hier geweest op een toeristenvisum. Hebben alles rustig aan gedaan, goed doordacht, en helemaal volgens alle regeltjes. Ik heb een goede baan, ze is geen bargirl of whatever, beiden nog nooit met justitie in aanraking geweest of ook maar iets dat twijfelachtig zou kunnen zijn voor een visumtoekenning, Aftikken mag je wel bij de IND (directe aanvraag), maar de informatievoorziening is nul komma droppie.

  Volgende maand ga ik wel die kant weer op, dus dat geeft een klein beetje rust, maar het is vreselijk je geliefde te moeten missen tijdens deze periode. Ook is zal kerst wel bij de familie zijn, maar het ondertussen belangrijkste familie lid moet je dan missen in deze periode…. Ik wens iedereen die deze kerst zonder zijn geliefde moet doorbrengen veel sterkte, fijne dagen en een gelukkig 2012! (En de rest ook, maar toch vooral deze mensen 🙂 )

 2. pim zegt op

  Och ,ja als ik terugdenk aan die Hollandse kerst waar je altijd opgescheept zat met oma die weduwe was en bij haar andere kinderen niet welkom was omdat die een gezellige kerst wilden hebben met hun kinderen .Op mijn 10e kreeg ik na altijd enigskind te zijn geweest 1 dag voor kerst een broertje waar ik dan voortaan op moest passen .
  Leuk hoor als je net een beetje met de meiden uit gaat en je dan moet zeggen dat je zaterdagavond op je broertje moet passen .
  Het eerste kerstbal op mijn 16e zal ik ook nooit vergeten ,eindelijk een leuke griet op de dansschool ontmoet en dan wordt je opgeroepen in een volle zaal dat pa en ma naar de nachtmis moeten dus gauw naar huis om op te passen terwijl pa en ma de miswijn op een kruk zaten te nuttigen .
  Met mijn 18e had ik mijn rijbewijs en aan mij dus de eer om oma naar huis te rijden na het kerstdiner .
  Ik was de laatste die haar nog levend gezien heeft .
  In die tijd kreeg ik schijt aan de wereld omdat mijn verloofde graag de kroeg inging kwam ik daar ook terecht ,
  Ze stuurde mij altijd eerder naar huis omdat ik moest werken en kwam er dan ook snel achter dat zij de barkeeper wel erg leuk vond .
  Uit wraak ben ik DJ geworden in de bar daarnaast en toen kwam je erachter dat je als DJ wel erg in trek was bij de dames .
  In de zomer leerde ik de ware kennen en na de kerst op de 28e was ik een getrouwd man .
  Leuk hoor die verplichte zondagen naar je ouders en schoonouders racen om een bezoekje af te leggen.
  Na enkele jaren werden ze alle 4 ziek en met 1 jaar hoefden wij niet meer met de kerst op hun te rekenen .
  Na de dood van schoonmoeder stierf mijn moeder op 2e kerstdag terwijl wij schoonvader aan het wassen waren .
  1 jaar later terwijl intussen schoonvader ook was overleden kreeg ik goed bericht uit het ziekenhuis .
  Mijn vader mocht de kerst bij ons thuis meemaken ,op 1e kerstdag kregen wij het bericht waar wij hem opgebaard wilden hebben .
  In die tijd zijn wij ook nooit op de verjaardag van mijn broer kunnen komen omdat die intussen een vrouwtje had waar hij de kerst met haar hele familie in Drente op een camping moest vieren .
  Zelf hadden wij een zaak waar het de 24e het drukste was ,de stress ging toeslaan en de laatste kerstdagen was ik alleen in mijn pakhuis aan het werk .
  De scheiding liet dan ook niet lang op zich wachten .
  Hier in Thailand denk ik er met de kerst nog vaak aan terug omdat het hier geweldig is met kerstmis .
  Vandaag geschenkjes gekocht voor mijn lieve familie ,dat geeft mij een geweldig gevoel
  als ik die dankbare mensen dan meemaak .
  Die mensen hebben zelf niets en als ze mij ergens mee kunnen helpen hebben ze het al gedaan voor ik er om vraag .
  Ik wens iedereen net zo’n fijne kerst als ik hier de afgelopen jaren al heb meegemaakt .

  • ruud rotterdam zegt op

   Hoi Pim wat heb jij een slechte ervaringen ik ben 76 en getrouwd al 55 jaar met mijn buurmeisje wij hebben altijd gevaren 4 grote kids die wij regelmatig zien maar niet op verplichte dagen Moederdag, Vaderdag kerst of oud en nieuw wij zijn wel oud ( betrekkelijk ) maar zijn niet zielig en doen nog van alles o.a. vakanties met eigen auto of vliegtuig ongeveer 18.000 km per jaar soms met een van de kids en anders lekker met mijn vrouw ik vaar nog op diverse bootjes door de haven van Rotterdam en zijn met mijn maten in een shantykoor. dus ouder worden is best leuk dus ook voor sombere Pim
   en uiteraard voor iedereen een goede Jaarwisseling Wij met groot vuurwerk vanaf de Maas.

   • pim zegt op

    Haai Ruud .
    Ik ben hier juist heel gelukkig.
    Hier is juist alles van mij afgevallen en heb haast alle dagen plezier .
    Deze week zei mijn vriendin nog dat wij in die 8 jaar dat wij samen zijn nog nooit echt kwaad op elkaar zijn geweest .
    NL.heb ik hier kunnen vergeten .
    Het ergste wat mij zou kunnen overkomen is daar ooit nog eens heen te moeten .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website