Bloemencorso met Thaise deelnemers

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Flora en fauna
Tags: ,
24 april 2018

Het is leuk om op de Thaise televisie het Nederlandse bloemencorso te zien en ook in de Pattaya Mail te lezen. Dit is niet geheel toevallig omdat dit jaar Nong Nooch gekozen werd om de parade te leiden die begon in Noordwijk en eindigde in de stad Haarlem over een afstand van meer dan 40 kilometer. Samen met de parade genoten de toeschouwers van een prachtige lichtshow.

Noordwijk, Nederland – Nong Nooch Tropical Botanical Garden in Thailand nam deel aan het Bloemencorso Bollenstreek Flowers & Fashion-evenement in het weekend, ‘s werelds grootste bloemencorso, die jaarlijks in Nederland wordt gehouden.

NongNooch verfraaide zijn praalwagens met het thema “Thaise cultuur en religie”, met de Royal Barge Suphannahong, olifanten en de nationale vlag. Alle decoraties en uitbeeldingen zijn gemaakt van kleurrijke opvallende bloemen zoals narcissen en dararat.

Het evenement dateert net na de Tweede Wereldoorlog. In die begindagen bestond de stoet uit een echtpaar met bloemenslingers, begeleid door versierde vrachtwagens en handkarren met bloemen.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Bloemencorso met Thaise deelnemers”

 1. Wim zegt op

  Het was leuk om te zien. Volgens zeggen ongeveer 750.000 mensen langs de route.

 2. Hans Pronk zegt op

  Ja, mijn zus schreef mij al dat Thailand en ook China dit jaar meededen. Leuk!
  Alleen: The daffodil (dararat in Thai – dara for “star” and rat for “jewel”) was one of the late King’s favourite flowers. En: Narcissus is a genus of predominantly spring perennial plants of the Amaryllidaceae (amaryllis) family. Various common names including daffodil, daffadowndilly, narcissus, and jonquil are used to describe all or some members of the genus.
  Daradat is dus een narcis.

 3. Ruud NK zegt op

  Ook de keukenhof was in beeld. Mijn vrouw vond het prachtig, want in 2006 liep zij daar zelf ook rond. Ik zag het om 23.00 uur op de thaise TV.

 4. Gonny zegt op

  In 1 woord prachtig het was prachtig.MAAR.
  Wil niet kinderachtig doen,maar doe het toch.
  Het grootste bloemen corso is de eerste Zondag in September en wel in Zundert(N.BR)

 5. Sayjan zegt op

  Elk jaar op 2 weekend van april is de corso meestal van Noordwijk naar Haarlem.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website