De Thaise immigratiedienst werpt een nieuwe drempel op voor buitenlanders die een retirement visum willen op basis van een maandelijks inkomen.

Was het tot op heden voldoende een verklaring van de ambassade te overleggen dat maandelijks een (bruto) bedrag van omgerekend 65.000 THB op de buitenlandse bankrekening werd bijgeschreven, aanvragers moeten nu kunnen aantonen dat dit bedrag recent minimaal twee keer is overgemaakt op een Thaise bankrekening. De maatregel geldt voor nieuwe visa, maar ook voor verlenging.

Bij de Nederlandse ambassade moeten aanvragers van een retirement visum aan de hand van jaaropgaves aantonen dat zij jaarlijks 800.000 THB krijgen betaald (maandelijks 65.000). Ambassades van onder meer de VS, Canada en Australië geven de verklaring als de aanvrager het bedrag onder ede bevestigt. Daar blijkt op enige schaal misbruik van te worden gemaakt.

Enkele betrokkenen noemen de nieuwe maatregel een bureaucratische drempel om bij Immigration (meer) mensen aan het werk te houden. Zij noemen de verklaring van de ambassade overbodig en zelfs nutteloos; Immigration zou veel beter controle uit kunnen voeren aan de hand van maandelijkse overschrijvingen naar Thaise bankrekeningen. Overigens geven ambassades de verklaring af op basis van inkomen over het afgelopen jaar. Dat zegt niets over het inkomen gedurende het jaar ná het aanvragen van het retirement visum.

No votes yet.
Please wait...

55 reacties op “Nieuwe drempel bij verkrijgen retirement visum in Thailand”

 1. Gringo zegt op

  Dat moet dan wel een heel recent besluit zijn, want ik heb 14 dagen geleden nog een nieuw jaarvisum retirement gekregen, gewoon met de verklaring van de Ambassade.

  • @ Ik ben het bericht vandaag meerdere malen tegengekomen o.a. op Thaivisa.

   • marco zegt op

    ben nu nog in laos en heb inderdaad gehoord dat net weer alles strenger is geworden.ook het aan een krijgen van thais toeristenvisum is ten einde gekomen.na zoveel visas mag je 5 maanden niet meer in thailand komen.van dit besluit staat nu ook een stempel met waarschuwing in mijn paspoort,naast mijn net nieuw verkregen visum voor 2 entries!3 entries is ook einde oefening,maximaal 2.de enige mogelijkheid is idd om dan maar wat extra duizenden bhtjes te schuiven.

  • Harry N zegt op

   Klopt Gringo ik heb op 1 juni nog mn retirement visa verlengd en zonder problemen gekregen.

 2. colin de jong zegt op

  Weer zo’n burocratische maatregel met een groot vraagteken waar dit nu weer goed voor is.
  Zijn we onderhand nog wel welkom zou je je kunnen afvragen, buitenlandse artiesten naar huis en nu maar leven met die amateuristische muziekarmoede, en nu weer de zoveelste verandering met visa regels. Het is mij wel duidelijk allemaal ze willen uitsluitend onze poen.Maar niet getreurd want voor een paar duizend bahtjes is nog steeds alles te regelen.

 3. Gringo zegt op

  Het leek mij een redelijk waterdichte procedure om met een verklaring van de Ambassade aan te tonen, dat je een aan de Thaise eisen voldoend inkomen hebt. Nu blijkt er door een aantal landen mee gesjoemeld te worden (anders kun je het niet noemen) en kun je een dergelijke nieuwe regel verwachten.

  Voor mij is het een mooie aanleiding om nu een deel van mijn pensioen maandelijks naar mijn Thaise bankrekening over te maken. Kost natuurlijk geld, maar aan de andere kant bespaar ik dan weer op de ATM kosten.

 4. Rob Piers zegt op

  De nieuwe eis staat (nog) niet op de website van het ministerie van buitenlandse zaken
  http://www.mfa.go.th/web/2482.php?id=2493

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Rob, dat zegt niet veel. Op de website van immigration staat na twee jaar nog steeds het oude adres op Suan Plu in Bangkok vermeld…

   • Gringo zegt op

    Op die website staan wel meer achterhaalde zaken, o.a. de medische verklaring en ook het aantonen van een blaco strafblad. Dat laatste zou ik weer instellen, als ik Immigratie een goede raad mag geven. Het zou een stuk rustiger worden onder de expats.

 5. Frank zegt op

  De verklaring van o.a. de Nederlandse Ambassade blijft gewoon geldig.
  Het gaat hier veelal om verklaringen van Ambassades die een verklaring op eed afleggen zoals o.a. de Amnerikaanse Ambassade. Daar kun je gewoon heengaan en zelf verklaren dat je een bepaald bedrag ontvangt. De Ambassade maakt daarop een “statement under oath”.
  Wel is het aan te raden om ook de verklaring van instantie waarop de NL Ambassade de verklaring heeft af gegeven mee te nemen. (bron immigration Chiang Mai)

 6. andrew zegt op

  wat mij en anderen is overkomen vorig jaar:schuld thaise ambassade in den haag.Daar werd mij verteld dat iedereen die 50 jaar en ouder is nu een verblijfsvergunning aan kan vragen vermits je aan een aantal voorwaarden voldoet.inkomen van 800000 op jaarbasis bruto,bewijs van goed gedrag,gezondheidsverklaring huisarts,verklaring van huwelijk enz.enz.je moet dan een aantal ministeries af voor legalisatie.De handleiding ligt klaar op de ambassade.Het kost je minimaal 2 dagen om dat de ministeries meestal voor legalisatie om 12 uur sluiten.Als alle formulieren klaar zijn en je hebt overal betaald ga je naar buitenlandse zaken naar de thaise ambassade daar betaal je weer 130 euro voor je visum+15 euro per legalisatie.Men vertelt je dat je eerst een tijdelijke verblijfsvergunning krijgt die na een jaar omgezet kan worden in een permanente.Men zegt je dat je paspoort en alle documenten opgestuurd worden en dat je in bangkok moet gaan naar soi suan pu,sathorn.Dit laatste leek mij er onwaarschijnlijk dus wij naar cheug wattana.mijn thaise vrouw zei nog dat het best zo zou kunnen zijn dat dat hele toneelstuk niet doorging.ze had helaas gelijk:direct werd alles weggewuifd door het hoofd van cheung wattana.Dit is een langdurige(ook de secretaris van de koning moet hiet voor tekenen)en moeizame procedure vertelde hij en hij was niet eens bereid de aanvraag aante nemen.Hij adviseerde retirement visa.DUS PAS OP MET DEN HAAG EEN GEWAARSCHUWD MENS………..

  • Harry N zegt op

   Ik denk Andrew dat je wat zaken door elkaar haalt. A:retirement visa en b: verblijfsvergunning (permanent) A is gewoon een jaarlijkse procedure .
   Ik lees in de laatst zin dat voor de verblijfsvergunning de secrataris van de koning moet tekenen. Ik denk dat in dat geval sprake is van het verkrijgen van de Thaise nationaliteit want voor de retirement procedure komt geen secrataris van de koning in beeld.

   • andrew zegt op

    Beste harry n. ik was op dat moment in beeld voor een verblijfsvergunning en totaal niet voor een retirement visa.Deze laatste visa was volgens de ambassade in holland uit de tijd voor mensen zoals ik.Een retirement visa zou de oplossing zijn in mijn geval en voor anderen die op hetzelfde moment op de ambassade waren en ook een flink pak papieren gelegaliseerd door talloze ministereis onder de arm hadden en flink moesten afrekenen.Voor aanvraag van een retirement visa moet je niet in den haag zijn doch in thailand.Dat verhaal van de sekretaris vertelde mij het hoofd van cheung wattana.Helaas…

    • andrew zegt op

     sorry ik meen een verblijfsvergunning zou voor mij de oplossing zijn en niet een retirement visa.

    • Harry N zegt op

     Andrew mijn reactie is niet negatief bedoeld hoor. Ik ben het wel eens met je dat die ambassade in NL er waarschijnlijk zelf niets van snapt.Verblijfsvergunning heb ik voor Thailand nog nooit van gehoord tenzij de ambassade weer retirement visa bedoelt.( maar die is uit de tijd ,dus niet!!) Dat is dan een “verblijfsvergunning” voor 1 jaar. De eisen die je opnoemt zijn voor een retirement visa alhoewel niet alles meer nodig is Om een retirement visa te krijgen moet je een Non-immigrant O visa hebben en die kun je een jaar later omzetten naar het retirement visa (wel 50 of ouder zijn) Dus zou je kunnen spreken van een tijdelijke vergunning die dan overgezet kan worden in een permanente (1 jaar) Je hoeft het land niet meer uit met je retirement visa.
     Een verblijfsvergunning zou wel een oplossing voor jou zijn maar ik ken het echt niet hoor. Hret retirement visa krijg je idd in Thailand.
     Zou je de Thaise nationaliteit kunnen verkrijgen (bijna onmogelijk) ja dan heb je ook een permanente “verblijfsvergunning” Leuk he dat verwarrende woorden gebruik.
     Groetjes
     Harry

     • marco zegt op

      Ik heb wat gegoogled en uitgekomen op thailandtotaal.nl
      kijk er zelf maar eens na en of het jullie bekend voorkomt.
      daar staat dat je inderdaad een verblijfsvergunning kan krijgen als je 3 jaar aan een gesloten een retirement visum hebt gehad.Er staat wel duidelijk bij dat er maar maximaal 100 verblijfsvergunningen worden afgegeven aan mensen van de zelfde nationaliteit.dus met andere woorden er kunnen geen 101 nederlanders een verblijfsvergunning krijgen,wel 100.en daarna kan je weer in aanmerking komen voor de thaise nationaliteit!Ik heb er geen verstand en weet van,ik heb dit van thailandtotaal.nl
      sucess en wie weet waar we uitkomen met zn allen,groetjes

      • marco zegt op

       100 verblijfsvergunningen per jaar uiteraard!

       • andrew zegt op

        alleen het vervelende was dat ik nadat ik het hele traject van ministeries in den haag had doorlopen en over de juiste gelegaliseerde papieren beschikte+alles gelegaliseerd door de counceler van de thaise ambassade in den haag in bangkok tegen een muur van onwil opliep en maar naar de nederlandse ambassade ben gegaan om een retirement visa in werking te zetten wat in cheung wattana een fluitje van een cent was.dank voor je moeite.

      • Harry N zegt op

       Hi Anrew enMarco je kunt idd een verblijfsvergunning krijgen dus ik zat daar niet goed mee. Echter
       het is duur . Voor het bedrag (zie Thaivisa.com)in 2006 application 7600 B. dan voor je resident book B.191400,– (gehuwd met en Thaise dan B95700) en als je het land toch uitwil een re-entry voor B.1000 jaarlijks. Voor deze bedragen kun je heel wat jaartjes een gewoon retirement visa aanvragen.
       Er zijn wel voordelen maar vraag me af als je rond de 60 bent of je dan nog bv wil werken.
       Immigration hier in Huahin maakt mij er in ieder geval nooit attent op en ik heb al 5 jaar een retirement visa.
       Andrew misschien was die muur van onwil het gevolg van de procedure. Een verblijfsvergunning zou pas tegen het eind van ieder jaar aangevraagd kunnen worden en niet eerder (zie Thaivisa .com)
       Advies neem maar gewoon een retirement visa is echt niet lastig. Op 1 juni jl ben ik nog geweest met aanvraag formulier/pasfoto/imkomens verklaring ambassade en origineel uittreksel huwelijksregister(krijg je terug) en 15 min later stond ik weer met nieuw visa buiten.

       • Hans Bos (redactie) zegt op

        Volgens diverse bronnen is na 2006 geen enkele verblijfsvergunning meer verstrekt. Vraag me niet naar de reden. het advies om een retirement visum aan te vragen, ondersteun ik van harte.

 7. ludo jansen zegt op

  hoe groter de soep,hoe meer buitenlanders gaan wegblijven

 8. Dutch zegt op

  Het was:
  *een verklaring van de ambassade omtrent het jaarinkomen (moet je dus bewijzen),moet minimaal 65.000 baht per maand zijn.
  *een 800.000 op de bank (minimaal 2-3 maanden op de rekening voor aanvraag visum of verlenging)
  *een combinatie van bovengenoemd

  Ik ben altijd gegaan voor minimaal 800.000 op mijn rekening.
  Er was dan een bankverklaring nodig dat dat geld er op stond en bovendien wilde de emigratie een kopie van het bankboekje waarvan het saldo gelijk moet zijn aan het saldo van de bankverklaring.De datum van deze bankverklaring alsmede het spaarboekje saldo moest binnen een dag van de aanvraag liggen.

  Niets nieuws onder de horizon (althans voor mij).

  Vervelender wordt het voor diegenen die,om wat voor reden dan ook,minder naar Thailand overmaken (en het misschien ook helemaal niet nodig hebben)

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Voor jou inderdaad niets nieuws onder de zon. Maar daar ging het verhaal niet over. Het nieuwe voorschrift betreft gepensioneerden die gebruik maken van de 65.000 THB-regel.

   • Dutch zegt op

    Misschien niet duidelijk genoeg aangegeven.
    Ook bij mij wil men,middels de copie van alle pagina’s van het bankboekje,weten of ik ook geld uit het buitenland ontvang (de boekingen staan met code TF gemerkt).
    Eenmalig een bedrag van 800.000 op de bank zetten en verder op de “bonne fooi” leven,zou niet de bedoeling zijn.Men wil inkomsten en mutaties zien.
    Uiteraard verschillen de diverse immigratie buro’s met hun aanvullende eisen nogal eens van elkaar!

    • Hans Gielen zegt op

     Dutch, ik heb al ruim 2 jaar een deposito rekening met 800000 bij de Ayutayabank tegen 3.5% vóór belastingen en verder pin ik van mijn Nederlandse bankrekening.
     Geen mutaties dus. Dit is al twee maal bij verlenging geaccepteerd.

 9. Hans G zegt op

  Voor een gehuwden visa veranderd er dus niets?

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Er verandert in zoverre niets dat Immigration nu vermoedelijk vaker dan voorheen kan/zal vragen om daadwerkelijke overschrijvingen naar een Thaise bankrekening. Dat bedrag ligt voor gehuwden op 40.000 THB per maand.

 10. Gerard zegt op

  Hallo allemaal,
  Een ding is me vostrekt onduidelijk. In het verhaal hierboven staat “Maandelijks een (bruto) bedrag van omgerekend 65000 baht op de buitenlandse bankrekening werd bijgeschreven”. Van het maandelijks inkomen wordt dus nooit het bruto bedrag bijgeschreven maar altijd het nettobedrag, en dit kan een groot verschil zijn. Mijn vraag dus, is deze 65000 baht nu bruto inkomen of netto inkomen.
  Alvast bedankt voor een verhelderend antwoord.

  • andrew zegt op

   er is nog geen duidelijkheid.probeer eens op http://www.imm.police.go.th.

   • andrew zegt op

    ik heb in den haag overigens wel de indruk gekregen dat men in de toekomst af wil van retirement visa voor mensen die 50+ zijn en lang in thailand willen wonen.Daarom ligt nu al een a viertje daar klaar waarop uitgelegd wordt welke stappen je moet nemen om een verblijfsvergunning te krijgen.een aanvraagformulier voor een bewijs van goed gedrag in te leveren bij de gemeente krijg je mee en een blanco gezondheidsverklaring voor je huisarts enz.Het kost je een bom duiten als alles achter de rug is en je alle stempels hebt.Alleen in bangkok is men hiervan totaal niet op de hoogte.Het traject begint in nederland bij de notaris dan rechtbank in den haag,ministerie van justitie,buitenlandse zaken,thaise ambassade.Met de verklaring van je huisarts ga je naar volksgezondheid.enz.enz.enz.Dit alles is eenmalig.(godzijdank)50 PLUSSER WEES OP UW HOEDE.andrew vertelt hier echt geen onzin.T.I.T.. en niet T.I.A.(this is andrew)

    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Ik weet niet waar je die wetenschap vandaan haalt. De Thaise ambassade heeft alleen te willen wat in Bangkok wordt bedacht. Niet meer en niet minder. En sinds 2006 of daaromtrent is geen permanente verblijfsvergunning meer toegekend.

     • marco zegt op

      dag hans,voor de goede orde.ik heb er geen weet van omdat ik nog lang geen 50 ben!ik geloof u en andrew,want jullie hebben er beiden denk ik ervaring mee gehad?u stelt aan andrew de vraag waar hij zijn bevindingen op baseert?ik vraag aan u:hoe weet u dat er sinds 5 jaar geen verblijfsvergunningen zijn uitgedeeld?

      • Hans Bos (redactie) zegt op

       Ik heb het over permanente verblijfsvergunningen. Die info staat regelmatig in de Engelstalige dagbladen.

     • andrew zegt op

      beste hans bos, ik heb die wetenschap van de thaise ambassade in den haag.ik kwam daar voor een non immigrant O-A aanvraag.Toen ik te kennen gaf het vervelend te vinden iedere keer naar a.prathet te moeten vertelde men mij van de mogelijkheid van een tijdelijke verblijfsvergunning die na een jaar omgezet zou worden in een permanente het formulier dat op de ambassade ligt en aan meerdere hollanders werd verstrekt op dat moment.ligt nu voor m’n neus.Voor mij is de discussie nu uiteraard gesloten.Bah.

  • Harry N zegt op

   Gerard in Thailand kijkt men alleen of het bedrag dus minimaal B65000,– per maand is dat is voor ons dus netto hier.

 11. keesP zegt op

  Op de eerste plaats geeft de ambassade een verklaring af van je jaarinkomen. Op deze verklaring staats NIET vermeld dat iedere maand 65000 baht wordt overgemaakt op een Thaise bankrekening.

  Dit bericht geverifieerd met Immigration in Hua Hin;
  Antwoord: Er is NIETS veranderd voor het verkrijgen van een retirement visa.
  Nog steeds voldoende;
  Met je jaaropgave naar de Ambassade in Bangkok voor de inkomensverklaring
  of 800.000 baht op een Thaise bank.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Dat klopt. Het verhaal gaat over Immigration dat aanvullend bewijs wil/mag vragen over de daadwerkelijke maandelijkse overboeking in geval van de 65K.

   • Dutch zegt op

    Helaas vergeten dat veel mensen.De afzonderlijke immigratie kantoren kunnen en mogen hun eigen eisen stellen.
    In Nong Khai wordt bijv. een legalisatie van de inkomstenverklaring verlangd (dit omdat er zoveel vervalsingen in omloop waren,speciaal in dit district) en dat kost de Nederlanders daar een hoop extra geld.

    Zie voor retirement O-A de link van het Thaise ministerie van BZ
    http://www.mfa.go.th/web/2482.php?id=2493
    Indien je de O-A hebt, krijg je bij binnenkomst in Thailand direct 365 dagen verblijf in je paspoort.

 12. rene zegt op

  Dat bewijs van inkomsten krijg je bij de Belgische ambassade enkel en alleen mits voorlegging van een attest van de betalende instantie waarop duidelijk staat aangegeven hoeveel je maandelijks inkomen bedraagt. Dat attest wordt trouwens, samen met een kopie van je paspoort, aan het dokument van de ambassade gehecht. Het is dus moeilijk om hiermee te frauderen. Ik denk dat de Nederlandse ambassade dezelfde werkwijze toepast.

  @Frank, heb jij hierover contact gehad met immigration in Chiangmai ?

 13. namphoe zegt op

  Ik verbaas mij hier over een aantal reakties. Thailand is niet zo vriendelijk voor de Farang. Ongeveer 13 jaar geleden was de inkomens eis 500.000 Thb deze is inmiddels opgetrokken tot 800.00 Thb en of 65.000 thb per maand. Het zou mij niet verbazen als deze eis nog een keer wordt opgetrokken tot 1.000.000 miljoen, men wil hier alleen maar de mensen die wat hebben te spenderen, hebt u geen of onvoldoende inkomsten blijf weg uit Thailand. Het is de realiteit.

  Het liefste bouwt men een muur om dit land met loketten om het geld af te geven en weg wezen.

  Als ik zie hoe men de toerist ontvangt in bv Maleisie ( direkt een 3 maands visum) onroerend goed kan worden gekocht, dan heb ik hier medelijden met het gevoerde beleid. Ik leef hier nu zo’n 15 jaar en ik pas mij maar aan.

  • andrew zegt op

   Dat men hier in de toekomst alleen die mensen wil hebben die veel te verteren hebben is een duidelijke zaak.Je kunt het nu aan allerlei kleine dingen merken dat dat eraan komtNog iets anders:.Ik sprak pas een nederlands echtpaar dat hier de eerste keer op vakantie was.Hun visa on arival was afgelopen maar ze wilden toch nog een maandje langer blijvenZe gingen naat cheung wattana ze kregen te horen dat ze 14 dagen extra konden krijgen en daarvoor eerst naar a.prathet moesten en het land even uit enz..Zo onvriendelijker voor touristen is het al geworden.

   • Hans Bos (redactie) zegt op

    Even een vlucht met Airasia het land uit. Bij terugkomst krijg je dan weer 30 dagen. Zo is het spel, zo zijn de regels en zo moet het gespeeld worden. Als je visum voor Schengen is afgelopen, moet je zelfs voor 3 maande n wegblijven.

    • andrew zegt op

     Ik bedoel niet law is law and order .Ik bedoel dat men best wat meer service kan bieden aan toeristen die met z’n allen zoveel geld binnen brengen.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Ik proef substantiële frustratie. 13 jaar geleden 500.000 THB en nu 800.000. Wel eens gehoord van inflatie? En van stijging van de kosten van levensonderhoud? Thailand wil inderdaad mensen die niet van de armen leveren. Vergeet niet dat het hier om bruto-bedragen gaat. Als je bruto (dus vóór belastingen etc) per maand geen 1400 euro verdient, heb je ook in Thailand niets te zoeken. Het groeiend aantal arme buitenlanders zonder zorgverzekering dat ten laste komt van de Thaise staat is een molensteen om de nek.

   • namphoe zegt op

    Nee hr Bos ik ben niet gefrustreerd, het gaat mij er alleen om dat men hier gewoon de Farang liever ziet gaan dan komen. Als ik soms uw stukjes lees dan kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat u met meer frustraties rondloopt dan ik..

    Ik leef hier low profile en pas mij aan en praat niet over inflatie, maar men bedenkt hier iedere keer wel wat nieuws. Ik merk het ook hier in Chiangmai bij immigration dan weer een kopie in zwart wit dan is weer een kopie in kleur toegestaan. Het maakt mij niet uit ik neem altijd mijn zaken in beide kleuren mee, men vergeet echter dat men hier een baan heeft dank zij ons, als ik zie bij de kassier wat daar voor een hoeveelheid geld in de lade ligt voor 1 dag. Thailand vaart er wel bij.

    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Je trekt de conclusie dat Thailand de farang liever ziet gaan dan komen op basis van het feit dat men iedere keer wat nieuws bedenkt. Met als voorbeeld de keuze tussen een kopie in kleur of zwartwit..
     De opmerking dat ik met meer frustraties rondloop, gelezen mijn stukjes, acht ik op zijn zachtst gezegd komisch. Ik probeer Thailand af te schilderen zoals ik het in werkelijkheid ervaar.

     • Dutch zegt op

      Hoopjes “blijvers met weinig geld” en dan zou je zeker ook de andere nationaliteiten erbij moeten betrekken,proberen op allerlei manieren aan vereiste documenten te komen.
      Ook Thailand weet langzamerhand wel hoe er met allerlei zaken gerommeld wordt.
      *800.000 baht tijdelijk lenen
      *Ongecontroleerde ambassade inkomstenverklaringen (o.a. USA)
      *Oneigenlijk gebruik van toeristenvisa

      Eenieder kent in zijn eigen omgeving de voorbeelden.
      Overigens zijn de de “echte oudjes ” niet aan deze inkomenseisen gehouden.Zij behouden hun oude regeling (ik geloof 200.000 baht en navenant inkomen z.g. grandfather regeling)

      • andrew zegt op

       Kan iemand mij duidelijk verschaffen over de zgn”grand father regeling”Ik hoor best bij de oudjes heb twee nationaliteiten usa en ned.Kan ik hier voordeel uit halen?of andere oudjes die dit niet kennen met deze informatie dienen? Als oudkomer weet ik overigens dat thailand een land is waar ontzettend veel gerommeld wordt door de thais zelf.En door de oudjes o.a.Graag wat duidelijkheid over deze regeling.Overigens iets heel anders als oudje merk ik dat ik in thailand meer respect krijg dan in nederlandKnun peter heeft dit ook al eens aangehaald op een posting.En terecht,

       • Dutch zegt op

        Dat gaat over mensen die hier al verbleven en al een visum hadden op deze basis, VOOR er een nieuwe regeling kwam (werd toen geloof ik 500.000).

      • marco zegt op

       deze opmerking vind ik hypocriet.thailand weet inmiddels ook wel hoe er ;! gesjoemeld word!er word gesjoemeld omdat ze zo corrupt zijn als de neten en dat ze daar flink hun zakken mee vullen.zo werkt t hier nu eenmaal!en als een farang wat geld kan en wil schuiven,ja dan gaan sommige zaken wat makkelijker.ik reageer hier op dutch.

  • marco zegt op

   helemaal mee eens!thaien hebben niks met buitenlanders,nada.het zijn……..!dat woord mogen jullie invullen.thaien weten alles beter,2 mnd geleden nog.hele,hele goede vrienden.het vrouwtje van mijn goede vriend had weer eens ongelijk en toen kwam het hoge woord eruit:this is thailand,my country not your country!ik zeg je woont al jaren in nederland.hoe zou je t vinden als we de zaak omdraaien?nu ze een nederlander met geld heb arrogant lopen doen,had jaren geleden nog geen bht om dr kont mee te krassen.informeer maar eens wat de meeste aziatische landen van het thaise volk vinden,verschrik u niet!

   • marco zegt op

    deze reactie is geplaatst als antw op het bericht van namphoe

 14. Dutch zegt op

  Kijk 2.22 punt 6
  http://www.immigration.go.th/nov2004/doc/temporarystay/policy777-2551_en.pdf
  (v.w.b. de “grandfathering”)

 15. Gerard zegt op

  Dus is er weer iets veranderd. Vorige jaar kreeg ik nog een formulier mee, waar ik mijn salaris op kon vermelden, en hem dan per post opsturen. Dit formulier heb ik nog steeds

 16. Foodlover zegt op

  Ik kreeg na legalisatie van mijn Aow en pensioen door de Ned ambasade in Bangkok, direkt mijn jaarvisum. Echter mijn man nederlander zoals ik NIET. Hij moest terug naar de Ned. Ambasade om onze huwelijksakte te laten legaliseren Dit was volgens de Ned. Niet nodig. Dus toch maar laten doen weer extra reisgeld, overnachting naar Bangkok en leges. Duur grapje, ik ben benieuwd hoe het nu verder gaat bij emigration.
  Nog een vraag wat voor mij niet duidelijk is. DEZE INKOMENS GARANTIE TELT DIT VOOR GEHUWDEN OF IS DIT PER PERSOON?
  Als mijn man ook nog eens 800.000 baht moet overleggen waarom dan een gelegaliseerde huwelijks akte?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website